nemo_ Публикувано Февруари 3, 2007 Публикувано Февруари 3, 2007 Може ли да ми препоръчате поп песни на български и чужди изпълнители,но да са лесни за изпълнение? Благодаря ви предварително!!! Цитирай
Elly Отговорено Февруари 3, 2007 Отговорено Февруари 3, 2007 Дай малко повече изисквания, за да ги удовлетворим по-добре! Нещо като стил, пример за глас, ако имаш предпочитания към тембър, височина и т.н., за какво ти трябват също е важно... Иначе примери знаем много, пробвай ни Цитирай
nemo_ Отговорено Февруари 3, 2007 Автор Отговорено Февруари 3, 2007 Ами в стил поп. За глас,да не е много високо,нещо средно,...и не се изисква много въздух. Цитирай
Elly Отговорено Февруари 3, 2007 Отговорено Февруари 3, 2007 (Редактирано) Хаха, добреее... не ми помогна много. "За глас" - ясно, това е вокалният раздел... "Да не е много високо" - в сравнение с какво? "Стил поп" - това е ок Като те питах за какво, имах предвид с каква цел ще ги пееш тия песни. Варианти: чудиш се върху какво да работиш за развиване на гласа си, например с вокален педагог; събираш репертоар, понеже пееш с група; ще ги изпълняваш някъде, например на мюзик айдъл; ще пееш серенади под прозореца на любимия, но ги искаш без въздух много, щото навън е хладно, а и без това ще си достатъчно притеснена, като му пееш... Не се заяждам, просто бих могла да ти препоръчам различни неща. Айде, чакам, тук съм още доста време ПП При всички случаи като си избираш песни за каквото и да е, най-добре си избирай между такива, които ти харесват. Това е много важно. Трябва да усещаш песента, да те кефи, да "влезеш" в нея, за да се получи добре. Прегледай всичко твое любимо и от него избери какво става и какво не става (в по-широк кръг на любимото де, щото ако най-любима ти е Таря, тя не отговаря на тези изисквания... Но с повечко желание и известно време всичко е възможно!) Редактирано Февруари 3, 2007 от Elly Цитирай
bassobor Отговорено Февруари 3, 2007 Отговорено Февруари 3, 2007 (Редактирано) Ами аз ти препоръчвам тези песни: 1.Girl-Anouk 2.Are you kidding me-Anouk 3.Not an addict - K's Choice 4.Kiss me - SIixpence non the richer 5.Bitch - Sheryl Crow 6.If God was one of us - Joan Osborne 7. Maria - Blondie Има и много други варианти, но тези парчета ми се струват лесни, а са и известни. А за български чуй песните на Людмила Сланева, те са няколко, лесни са и много са приятни, особено Под дъгата Btw и на мен Nightwish ми е любимата група и ми е мечта да свиря техни песни с група. Редактирано Февруари 3, 2007 от bassobor Цитирай
RockoBG Отговорено Февруари 4, 2007 Отговорено Февруари 4, 2007 "Бич" е на Мередит Брукс. А блонди не е лесна за пеене Цитирай
Ivan Отговорено Февруари 4, 2007 Отговорено Февруари 4, 2007 (Редактирано) ''Вървят ли двама'' - Мария Нейкова ''Тишина'' - Васил Найденов ''Да си вземеме сбогом '' - 4очо Владовски ако са ти трудни пробвай с ''Come as you are'' - Kurt Cobain,лесна е,но пък не е поп Редактирано Февруари 4, 2007 от Ivan Цитирай
nemo_ Отговорено Февруари 4, 2007 Автор Отговорено Февруари 4, 2007 ...........................Не се заяждам, просто бих могла да ти препоръчам различни неща. Айде, чакам, тук съм още доста време ПП При всички случаи като си избираш песни за каквото и да е, най-добре си избирай между такива, които ти харесват. Това е много важно. Трябва да усещаш песента, да те кефи, да "влезеш" в нея, за да се получи добре. Прегледай всичко твое любимо и от него избери какво става и какво не става (в по-широк кръг на любимото де, щото ако най-любима ти е Таря, тя не отговаря на тези изисквания... Но с повечко желание и известно време всичко е възможно!) Е извинявам се за моята "музикална компетентност". Но съм начинаеща.. За глас,ако може да е женски.Тембър,да не много висок.хихи,сега по-добре ли е или ... А колкото до Таря,...гласа ми не е като нейния,за да изпълнявам нейни песни. Цитирай
CorvusCorax Отговорено Февруари 6, 2007 Отговорено Февруари 6, 2007 По принцип няма два еднакви гласа Така че и да нямаш нейния глас (?!) нищо не ти пречи да я пееш, щом толкова я харесваш - аз също пея доста неща на Nightwish, а при мен разликите в гласа са още по големи (освен ако не се окаже вярно, че Турунен всъщност е мъж...). Е, да песните не са лесни. Всъщност, не съм много сигурен, че съществуват лесни песни. Във всеки случай по-полезно е да търсиш не нещо лесно, а нещо, което ще те "дръпне" малко повече нагоре. Не му е майката да намериш на баницата мекото - не е правилно да имаш такова отношение към пеенето, особено докато си начинаеща. Дерзай и успех Цитирай
Termy Отговорено Февруари 7, 2007 Отговорено Февруари 7, 2007 Вярно е. Ако си начинаеща, все ще звучиш зле, тъй че по-добре по-трудното, поне да теглиш, ако и да не можеш да го изпееш Цитирай
nemo_ Отговорено Февруари 8, 2007 Автор Отговорено Февруари 8, 2007 (Редактирано) По принцип няма два еднакви гласа Така че и да нямаш нейния глас (?!) нищо не ти пречи да я пееш, щом толкова я харесваш - аз също пея доста неща на Nightwish, а при мен разликите в гласа са още по големи (освен ако не се окаже вярно, че Турунен всъщност е мъж...). Е, да песните не са лесни. Всъщност, не съм много сигурен, че съществуват лесни песни. Във всеки случай по-полезно е да търсиш не нещо лесно, а нещо, което ще те "дръпне" малко повече нагоре. Не му е майката да намериш на баницата мекото - не е правилно да имаш такова отношение към пеенето, особено докато си начинаеща. Дерзай и успех хихи,ами ще се опитам да изпея някоя нейна песен.А ти кои песни си изпълнявал на Найтуиш? П.п.Благодаря ти за съвета!!! Редактирано Февруари 8, 2007 от nemo_ Цитирай
moranka Отговорено Февруари 10, 2007 Отговорено Февруари 10, 2007 ШЗДРАВЕЙ,ПЕТЯ!АЗ ОТ СКОРО СЪМ В ТОЗИ ФОРУМ,НО МИ СТАНАХА ИНТЕРЕСНИ ТЕМИТЕ,ПО КОИТО ПИШЕТЕ ТУК,И РЕШИХ И АЗ ДА ДРАСНА НЕЩО.СПОРЕД МЕН МОЖЕ ДА ИЗПЕЕШ НЕЩО НА КРИСТИНА АГИЛЕРА АКО Я ХАРЕСВАШ,НЕЙНИТЕ ПЕСНИ НЕ СА ТОЛКОВА ТРУДНИ,А ИНА4Е ТВОЯ ГЛАС НИСЪК ИЛИ ВИСОК Е? Цитирай
nemo_ Отговорено Февруари 10, 2007 Автор Отговорено Февруари 10, 2007 Здравей!Надявам се тук да хареса и да бъдеш редовен посетител. Ами висок.. Точно на Кристина Агилера няма да мога... Цитирай
moranka Отговорено Февруари 10, 2007 Отговорено Февруари 10, 2007 Здравей!Надявам се тук да хареса и да бъдеш редовен посетител.Ами висок.. Точно на Кристина Агилера няма да мога... Ами защо тогава не пробваш нещо на еванесенс?Те имат готини песни,и някои от тях са високи,а моят глас е нисък и по-трудно си намирам песни,които да пея,но ти може би ще си намериш по-лесно,защото според мен има много песни за висок глас Цитирай
Recommended Posts