Slide Публикувано Юни 13, 2017 Публикувано Юни 13, 2017 Здравейте! Ще си купувам акустична травел (3/4) китара с метални струни. Спрял съм се на въпрсните два модела. Като звук няма смисъл да ги коментираме много, защото е субективно, а и е по-особен, заради по-малките тела. Гледам спецификациите им и Ямахата е 540мм мензура, а Фендъра е 592мм.И двете китари са с 43мм нът. Топ-а на Ямахата е от смърч, а страните и дъното са от някакво си там меранти (но на сайта им пише, че общо-взето ползват каквото има налично). Фендъра е от агатис и sapele (?). Грифовете и на двете са от нато (от рода на махагон). Общо-взето ми е все тая за дървесината. Въпросът ми е дали някой е пробвал някоя от двете или двете, и как седят в ръцете, екшън и тн. Не намерих и инфо за радиуса на грифовете. Няма ги налични и съответно не мога да ги пробвам. Мисля, че и при двете марки качествения контрол е на ниво, всяка една Ямаха, която съм виждал, винаги е била топ, дори и в най-нискя им клас. Няма да се изненадам, ако и двете са правени от Корт или пък Самик. Притеснява ме по-късата мензура на Ямахата и разстоянията между позициите. Ще поръчвам през Musicworld. Благодаря! Цитирай
gos Отговорено Юни 13, 2017 Отговорено Юни 13, 2017 Не съм пробвал нито едната нито другата , преди месец когато си търсех травел китара също се бях спрял на Ямахата в последствие се отказах заради мненията в Томан , които не са много ласкави за този модел . Поръчах си Harley Benton Custom Line CLGS-10S ,която е с масивен топ от смърч ,но докато нашите направят поръчката тя се изчерпа . Тогава си поръчах Harley Benton DS-10 Mini изцяло от ламинат ,топ от смърч царги и дъно от махагон ,гриф махагон с накладка розово дърво ,мензура 568мм. , нът 43мм. Когато пристигна бях много приятно изненадан от звука и цялостното усещане ,свири се много леко струните са 010-047 качеството на изработка също е на добро ниво , съвсем малко трябваше да пропиля долния край на праговете ,за да не задират полирах ги и китарата стана супер . Онзи ден и сложих мост и нът от кокал звукна осезаемо по-добре . Пиша всичко това ,ако се решиш хвърли и един поглед цената за това ,което получих е смешна 58 евро . Отзивите за тази китара също са на двата полюса , със сигурност трябва и доза късмет за да уцелиш читав инструмент както се случи при мен. Цитирай
Slide Отговорено Юни 13, 2017 Автор Отговорено Юни 13, 2017 (Редактирано) Ами аз игледах доста ревюта, клоня повече към Ямахата. Под ревюта имам предвид клипове. Разликата между това някой да дрънка и да записва с телефона си и презентация, с качествен микрофон е огромна. Свирил съм на Martin Little lx1e, която се оказа с още по-къса мензура, но пак е 43мм нът и честно казано ми бе ок. Гледам, че в Томан има две ревюта, като и двете са позитивни. Но общо-взето същите ревюта може да се прочетат и за Фендъра. Всъщност в Musician's Friend имаше едно или две негативни, но все тая. До колкото си спомням поръчката от Томан ставаше именно през Musicworld, нали? Редактирано Юни 13, 2017 от Slide Цитирай
gos Отговорено Юни 13, 2017 Отговорено Юни 13, 2017 На мен до 10-та позиция ми е ок , ако не ти са много дебели пръстите няма да имаш проблем ,но щом Мартина ти е бил удобен значи всичко е наред . Да поръчката е през Musicworld . Цитирай
Recommended Posts