Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

И аз съм виждал имитации на СГ при Скуаър и диестветелно беше бая скъпичко...

Редактирано от Raxus
  • Отговори 34
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)
Това е все едно Squire да почнат да правят Flying V

хаха якоо :rolleyes:

или кремона некой Уарлок..чам едишън 'ф корс. :)

на мен поне не ми е естествена тази китара..голям зблъсък на интереси е, да кажем..*за първата китара говоря)

Редактирано от jFog
Отговорено
...

или кремона некой Уарлок..чам едишън 'ф корс. :rolleyes:

Ми то имаше такива навремето, дя... не помниш ли Кристиян от Глоба? Той имаше таква.

Спомням си че по едно време Кремона се бях "отворили" на разчупени форми, повечето свити от B.C.Rich , но качеството им беше също толкова шит както и нормалните модели.

Отговорено
Самия Епифон Стратокастер, който видях струваше 109 бритиш паунда( около 330 лв.)

Моделът на Epihone-а от първата снимка, който ти си видял нов в магазин със сигурност не се е казвал "Стратокастер". Просто тялото е стратокстерско.

Това е все едно Squire да почнат да правят Flying V

хаха якоо :rolleyes:

или кремона некой Уарлок..чам едишън 'ф корс. :)

Фог, вярваш или не, но когато преди 12-13 години ходих в завод "Кремона" да си купувам дъска, там имаше ТОЧНО такива итари в наличност - custom Кремона Warlock. Бяха червени, изглеждаха доста добре и като разпитах се оказа, че бяха поръчкови.

Не знам дали ги бяха направили и тях от чам, но определено изглеждаха над всичко, което съм виждал на Кремона - ключове, прагчета, гриф, бридж, адаптери и предполагам, че бяха ползвали някакво друго дърво този път.

Отговорено
Самия Епифон Стратокастер, който видях струваше 109 бритиш паунда( около 330 лв.)

Моделът на Epihone-а от първата снимка, който ти си видял нов в магазин със сигурност не се е казвал "Стратокастер". Просто тялото е стратокстерско.

Горър-е, не се бъзикам. Точно Стратокастер си го водят. Разрових се из нета и там се намират тук-таме отзиви.

<Цък> тука за тия, които се интересуват от по-подробна информация.

Отговорено

Epi отдавна предлагат модели със "Стратоподобна" форма(по-близък,или не offset double cutaway) - още с модела 1802 от 1970г.(по-късно - '72 - преименуван на ЕТ-270) и правен до '75.През '86 се появява S-серията.После следват 435i,635i и 935i;EM-1 и EM-2(реплики на М-серията на Гибсън).От '89 е USA Pro(made in USA).През 1991 закратко е пуснат евтин страт-стил модел - S-300....после и ЕМ-3....

Китарата на втората снимка (на Метълхамър) не ми е ясна,като модел....Струните И са DR. Colors/Coated - Peacoack Blue. Това е серия с микрополимерно покритие(както са напр.и Еликсир),за по-дълго запазване характера на тона.DR. обаче са прибавили и цвят - за фасон.Предлагат ги в няколко разцветки(аз напр. ползвам черни).Топчетата се намират от страната на ключовете,защото това е удобно решение за монтиране,при закл. тремоло(преди време във Форума беше споменавано за този начин на закрепване на струни). Най-интересното обаче е тремолото.Това е вариант на първите еразработки на Floyd Rose и не се среща често.Тук се крие и неяснотота около модела - стар Фл.Р.(ако е оригинален - пък и да не е)-значи преди '77-'78; Jackson-глава - значи ,след - '80...!? Тялото наподобява Kramer,а това насочва към S-серията от '86(ако изобщо това е оригинално Епи-тяло).

Отговорено

Верно че Кремона имаха такъв период около 96.7-ма беше..

струваше мисля тогавашни 5 000 лева правеха китара с квато форма искаш но освен формата нищо друго не беше различно....

но де да знам.

Колкото и да приказвам шеговито за Кремона поне аз лично много си уважавах мойта навремето.

Отговорено

Еджкръшър, под "стратокастер" търговците имат предвид формата на тялото.

Така както "Експлорър" е общото названеи на китари с тяло наподобяващо това на Гибсън Експлорър.

Има много близки модели на различни фирми, но всичките се различават по нещо - няй-често товва е хедтокът и никоя фирма не ползва чуждо име на одел (освен ако не е станала част от другата фирма, което очевидно не може да се каже за Гибсън и Фендер :rolleyes:)

Копието на Епифон се различава от истинския стратокастер в хедстока и Гибсън/Епифон нямат право да ползват чуждо регистрирано име и да копират чужд регистриран модел 1:1.

На сайта, от където си взел снимката има още два модела Epiphone с тяло като на Стратокастер - забележи, че всичките са с променен хедсток, за да не ядат какаляшката от Фендер.

Тези три модела Епифон се различават дори помежду си по хедстока.

Това, че ги продават като Epiphone Stratocaster е друг въпрос.

За да бъдат истински Стратокастери трябва да са произведени от... Фендер или от Fender's bitch - Squier. :)

Ти забеляза ли да пише "Стратокастер" на хедстока на Епифона? Ако това го пише там, значи светът е обречен на претопяване и милиони мелези ще превемат планетата. :)

Отговорено
Еджкръшър, под "стратокастер" търговците имат предвид формата на тялото.

Така както "Експлорър" е общото названеи на китари с тяло наподобяващо това на Гибсън Експлорър.

Има много близки модели на различни фирми, но всичките се различават по нещо - няй-често товва е хедтокът и никоя фирма не ползва чуждо име на одел (освен ако не е станала част от другата фирма, което очевидно не може да се каже за Гибсън и Фендер :))

Копието на Епифон се различава от истинския стратокастер в хедстока и Гибсън/Епифон нямат право да ползват чуждо регистрирано име и да копират чужд регистриран модел 1:1.

На сайта, от където си взел снимката има още два модела Epiphone с тяло като на Стратокастер - забележи, че всичките са с променен хедсток, за да не ядат какаляшката от Фендер.

Тези три модела Епифон се различават дори помежду си по хедстока.

Това, че ги продават като Epiphone Stratocaster е друг въпрос.

За да бъдат истински Стратокастери трябва да са произведени от... Фендер или от Fender's bitch - Squier. :)

Ти забеляза ли да пише "Стратокастер" на хедстока на Епифона? Ако това го пише там, значи светът е обречен на претопяване и милиони мелези ще превемат планетата. :D

Това, което пи написал е повече от очебийно. Но мерси все пак че ми помогна да открия топлата вода. :lol:

Отговорено

Исках да кажа, че китари със стратокастерска външност дал господ, но само тези на Фендер са стратокастери.

Като и този модел на Epiphone не е "Epiphone Stratokaster", както го продават, а си има някакво фирмено название.

Проучи какво е то и пиши, че е интересно да видим дали са го кръстили да звучи подобно на "Стратокастер".

Ще бъде забавано, ако е нещо от рода на "Epiphone Strt 230" или "Epicaster DX 350" :lol:

Отговорено
Исках да кажа, че китари със стратокастерска външност дал господ, но само тези на Фендер са стратокастери.

Като и този модел на Epiphone не е "Epiphone Stratokaster", както го продават, а си има някакво фирмено название.

Проучи какво е то и пиши, че е интересно да видим дали са го кръстили да звучи подобно на "Стратокастер".

Ще бъде забавано, ако е нещо от рода на "Epiphone Strt 230" или "Epicaster DX 350" :lol:

Kолегата docc е дал много подробно обяснение по въпроса по-горе, от което се вижда, че моделите имат наименования. Естествено, че не може да използват името Стратокастер, защото е запазена марка.

Отговорено

Китарата от моя пост я намерих в един форум и със сигурност е модифицирана от собственика и.

Предполагам грифа и тялото са оригинални но е свалена боята на тялото и е рисувано.

Отговорено
Kолегата docc е дал много подробно обяснение по въпроса по-горе, от което се вижда, че моделите имат наименования. Естествено, че не може да използват името Стратокастер, защото е запазена марка.

Ами ето - защо се учудваш, че Epiphone правят китари със старатокастерска външност?

Аз се подведох по заглавието на темата и помислих, че наистина си попаднал на модел, който е кръстен "Stratocaster" и бях готов да се обазаложа, че такова животно няма.

Очевидно става дума за обикновен Epiphone, който е толкова далеч от Стратокастер също колкото и кремоните със стратокастерско тяло (макар че от Кремона навремето май правеха и абсолютно точни копия на Стратокастер. Добре, че от Фендер не са ги съдили - щяха да фалират още през 80-те :metalist: ).

Отговорено

Повярвай ми, виждал съм десетки различни марки предлагащи "Стратокастер"тип модели и не знам Фендер да са съдили някого все още за това. Просто се учудих, че Епифон, който принципно са "сол-ташак" на Гибсън са направили копие на Фендер. Това е. Благодарности още веднъж на docc, че внесе ясното по въпроса, защото на самите китари не пише нищо освен Епифон,а на етикетите в магазина бяха добавили Stratocaster за нагледност предполагам.