Jump to content
Българският форум за музиканти

Хилядния коментар :)


Recommended Posts

Последния път като написах нещо видях, че брояча беше на 999 и си викам, че така и така не съм писал тук тема, да закръглим бройката на глупостите на 1000 ;)

 

Първо, hello world- най-сакралната фраза за мен, доказваща основните градивни знания, които всеки уважаващ себе си програмис(т), триумф над всеки нов език за програмиране и т.н. Самата поява на кратката фразичка на екрана носи умиление и гордост, че след прочитането на цялата(разбирай увода) библия на даден език, си успял да покориш основните лексикални, синтактични и логически особености на езика и...

 

Казвам се Алекс. От Русе съм и уча компютърни системи и технологии в Русенски Университет(избързвам да отбележа, че това е лично мое желание- колкото и на някои да им се иска- не, не съм отпадал от класации, не съм се провалял в кандидатстудентската кампания. Просто знам какво искам и направих най-добрия за мен избор!). Може да се каже, че с компютри се занимавам от малко пишлеме и ми е в кръвта(след като седмица-две без някакво, каквото и да е компютърно устройство, се побърквам).

 

С музика се занимавам от около 4 години, като изключим някои опити да бъда насилствено записан на уроци по пиЯно. Първия ми досег със струнен инструмент беше когато един приятел ме помоли да му пазя акустичната кремона известно време докато отсъства от града. И любопитството ми се превърна в лигавщина спрямо инструмента- гледах като бутнеш на някое място какво става :) И взе че ми хареса, но може би повече ме кефеха басовете и си намерих на заем един орфейски бас и впоследствие реших, че искам да свиря на ел. китара.

 

Първата ми и единствена засега китара е Yamaha rg 121, която си ми служи вярно и до днес и не бих я разкарал за нищо на света! Оттогава до преди известно време се опитвахме (неуспешно) да дадем начална скорост на нашата група. Не знам за останалите части на БГ, но в Русе определено нищо не действаше ЗА нас и липсата на КАКВИТО И ДА Е рок групи в Русе го доказва :) И сега си свиркам вкъщи...

 

Кефя се на абсолютно всякакъв вид музика, в която видя творческа мисъл! Предимно слушам метъл, но да- има метъл парчета и групи, които са по-зле от чалга, както и има кючекчии, които са много по-креативни музиканти от повечето метъл групи, които слушам. Не мога да посоча любими изпълнители и групи... просто ми е криво да ги слагам едни над други. А да ги изброя всичките ще отнеме мн време. Част от най-най-най-любимите ми са Gary Moore, Steve Vai, Joe Satriani, Slash, G'n'R, Purple, Prince, Michael Jackson и оттам нататък- Stratovarius, Slayer, Meshuggah, At The Gates, Burzum и т.н. Откъм свирене се кефя най-много да свиря бавни парчета- рок, джаз и метъл баладки.

 

Освен с китарата, имам още няколко страсти :) Работата ми в Червен Кръст е едно от удоволствията, за което гледам винаги да отделя време, много се гордея с екипа си и с нещата, които сме постигали. Там се занимаваме с много неща, които по принцип ме интересуват много активно и имам доста добри познания в респективните области- медицина, психология, наркотици, рискови групи и т.н.

От лятото много се запалих и по алпинизъм и спелеология- в това има много тръпка, виждаш невероятни неща, които иначе се виждат само по картичките и wallpaper-ите. Много по-различно е когато видиш липсата на земя в близките 40-50 метра от теб, комбинирана с всичките природни гледки и красоти. Абе всичко в това отношение е много забавно и приятно от красотите дето ги споменах до погълнатия алкохол около огъня и преспиването на 6 души в двуместна палатка... но няма да разказвам детайли ;) Сега пролетта даже ще се опитам да вкарам в графика и едно курсче за инструктор по катерене, но ще видим.

За капак на всичко обичам и да снимам. Тва също е едно прекрасно изкуство наред с музиката. Но няма да го описвам, ми който иска да погледне ей този мой профил- ЦЪК. Все още нямам професионална фотографска техника, но всичко опира до пари...

 

И в стил "сайт за запознанства" не мога да мина без "какво обичам и какво мразя". Нека си го кажем така- изпитвам респект към хората, които са над мен и се опитвам да ги достигна; радвам се, че има и хора, които съм минал, но и се опитвам да помогна на тези под мен да ме стигнат, защото знам, че на мен са ми помагали. Но съм злокобно нетолерантен към хора, които са очевадно под мен, а се мислят за нещо повече. Радвам се, че ги има, защото изливам всичките си отрицателни емоции, злоба, псувни и т.н. върху тях, за да ги забия в земята, защото света не се гради върху въздух и считам за морален дълг да съм гадната жилава пръчка, която праща хората на земята, след като са литнали прекалено високо. И обикновено успявам :) Обожавам и споровете, защото реагирам на тях с особено спокойствие и това допълнително кара отсрещната страна да се зачервява от ярост, от което на мен ми става смешно :)

 

e_1153278438_PICT2370_.jpg

Туй е моя домашен дзвер.

 

e_1162228432_PICT2957.jpg

Тва ми е любимата снимка.

 

photo_19883_90_90.jpg

На маса ;)

 

photo_19550_90_90.jpg

Тва е МТЛБ на Гражданска Защита. Или БРДМ. Отслужилите да кажат :)

 

photo_19886_90_90.jpg

Он се прави на умен метъл :)

 

photo_64151_90_90.jpg

Такова... лив... лайв... или лайф.

 

return(0);}

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Таа котка няма ли роднини /деца, малки брадчеди/...по хубава не съм виждал... па си търя :)

 

 

п.с

Евала за представянето! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,приятел. Пожелавам ти успех в музиката,а и във всичко останало. Вярно ли няма групи във русе? М/у другото щте мина натам в четвъртък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, и седмата струна удари хилядарката ! :metalist: Хайде, честито! М/у другото котката наистина е... мацка:wacko:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл.

В Русе има готини мадами, а гледам, че и котките ви са от сой.

Казваш, че няма групи в Русе - някой ден ще дойда за щука по Дунава и междувременно може да основем първата. :huh:

Много поздрави на Къци и на момичетата на късмета по Дунав мост и не забравяй - при тях винаги е риск печели, риск губи. ;)

Добре заварил.

 

PS:

То май и аз трябваше да се представя на три хилядния си пост, ама сглупих и избързах. ;) ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.