Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Или сменяш картата, или работиш по начина ,по който описах по-горе...

за съжаление това е реалността, на на кого му пука за всички тия битове , килохерци и т.н.

ВАЖНА Е МУЗИКАТА...

Отговорено

Не се бях замислял дали всъщност е необходимо USB 2.0 и затова се порових из нета. Ето някаква табличка която изрових:

Bit Depth | Sample Rate |  Bit Rate  
16 bit	  | 44,100 KHz   | 1.35 Mbit/sec
16 bit	  | 48,000 KHz   | 1.46 Mbit/sec
24 bit	  | 96,000 KHz   | 4.39 Mbit/sec

Изглежда, при 24 бит/96 КХц бит рейта е такъв (~4.4 Mbit/s), че е по-малък от максималният за USB 1.1 (12 Mbit/s).

Както си разбрал Windows-a заделя някакъв процент от максималната скорост за системни нужди, но това е относително малък процент - в порядъка на 10 - 25%, което означава че остават поне 9 Mbit/s на разположение за устройствата, а дори при такъв относително висок бит/семпъл рейт (24бит/96КХц) това е два пъти повече от необходимото.

Някъде другаде е проблема - има надежда :)

Отговорено
Не се бях замислял дали всъщност е необходимо USB 2.0 и затова се порових из нета. Ето някаква табличка която изрових:

Bit Depth | Sample Rate |  Bit Rate  
16 bit	  | 44,100 KHz   | 1.35 Mbit/sec
16 bit	  | 48,000 KHz   | 1.46 Mbit/sec
24 bit	  | 96,000 KHz   | 4.39 Mbit/sec

Изглежда, при 24 бит/96 КХц бит рейта е такъв (~4.4 Mbit/s), че е по-малък от максималният за USB 1.1 (12 Mbit/s).

Както си разбрал Windows-a заделя някакъв процент от максималната скорост за системни нужди, но това е относително малък процент - в порядъка на 10 - 25%, което означава че остават поне 9 Mbit/s на разположение за устройствата, а дори при такъв относително висок бит/семпъл рейт (24бит/96КХц) това е два пъти повече от необходимото.

Някъде другаде е проблема - има надежда :)

Брато няма такава емотиконка с поклон да сложа;))) Хич не ми се разделя с тая карта...има супер много възможности, но предполагам че това е една от причините да я спрат от производство....много ти благодаря, че се зае с този проблем защото и на мен ми е много интересно, защо смених процесор и дъно поне с две поколения и разлика в бързината на работа с аудио не виждам кой знае колко, а се вижда че тук има доста запознати хора с тия неща...и затова се обърнах към вас....мерси за вниманието отделено от всички още веднъж!

Отговорено

Маи пропуснахме и работата с ВСТ инструменти - това означава симулация в реално време на звук, така че към тази сметка задължително трябва да добавим и броя на каналите и вст инструменти, и т.н.

С други думи - грешката е вярна.

Отговорено

^ За какви сметки става въпрос? Мисля, че става въпрос за използване на един хост при който изходите от VST инструментите, ефектите и аудио траковете се миксират и към картата пътуват под формата на един стерео сигнал. Без да коментираме, че ASIO буферите все пак се изграждат в паметта и драйвера има грижата да ги репликира със реалното устройство. С други думи, дори при едновременна употреба на картата от много програми (което ми се струва, че не е случаят), работата на всичките се консолидира първо в паметта на компютъра и от/към устройството пътува константен поток от данни.

Също така е очевадно, че проблемът е някъде с новата конфигурация, след като старата при това доколкото разбирам доста по-слаба конфигурация е работила безпроблемно.

Отговорено (Редактирано)
^ За какви сметки става въпрос? Мисля, че става въпрос за използване на един хост при който изходите от VST инструментите, ефектите и аудио траковете се миксират и към картата пътуват под формата на един стерео сигнал. Без да коментираме, че ASIO буферите все пак се изграждат в паметта и драйвера има грижата да ги репликира със реалното устройство. С други думи, дори при едновременна употреба на картата от много програми (което ми се струва, че не е случаят), работата на всичките се консолидира първо в паметта на компютъра и от/към устройството пътува константен поток от данни.

Също така е очевадно, че проблемът е някъде с новата конфигурация, след като старата при това доколкото разбирам доста по-слаба конфигурация е работила безпроблемно.

Нека само да поясня, че старата конфигурация се товареше повече и забиваше повече, тази работи по стабилно и обикновенно при използване на три -четири VST инструмента - Steinberg Grand Piano, Korg Legacy и Groove Agent да речем...Hypersonic също....се товари на 30-50% взависимост кои са включени от тях...ако на два трака сложа и amplitube 2.0 - - 60-70%...при още два амплитюба вече се получават пуканки и машината се товари...ако включа и Reason в Rewire като Slave вече се получава и голямо закъснение...просто възможностите се изчерпват при така направените ми експерименти. А ако останат само два - три VST инструмента без значение кои от изброените - тогава не се товари, но забиват чат пат клавиши....А що се касае до рендване и експортване на миксовете...бързината на смятане не се е променила според мен...това също ме озадачава...

Редактирано от Telerig
Отговорено

Опа

ами при мене с моя Пресонус (който е свързан през файър-уайъра)също става точно тоя проблем, ама само с Абсинт-а...никва идея какъв е проблема.

Та като забие така, просто се налага да спирам синт-а с паническия бутон :metalist:..неа друг начин

ама мене не ме бърка особено, защото нямам намерение да го ползвам на живо

Отговорено
Опа

ами при мене с моя Пресонус (който е свързан през файър-уайъра)също става точно тоя проблем, ама само с Абсинт-а...никва идея какъв е проблема.

Та като забие така, просто се налага да спирам синт-а с паническия бутон :metalist:..неа друг начин

ама мене не ме бърка особено, защото нямам намерение да го ползвам на живо

А ето това е ценно - мерси колега....:) Значи файъруайъра поддържа 400мб/с скорост и не се влияе от периферни устройства включени в съседни портове ( за разлика от ЮСБито) - доколкото съм чел....значи проблема е другаде...не толкова в трансфера и потока на данни - така ми намирисва след това изказване...

Отговорено

трябва да видя точно откъде идва проблема при мене. факт е обаче, че ми се случи и при плейбек...т.е. не е свързано със миди инпут-а. трябва да видя тия дни дали с нормалните уиндоуски драйвери, дали се получава същия проблем.

както казах, не съм се занимавал да търся точно какъв е проблема.

То и аз съм един специалист... :blink::)

Отговорено
трябва да видя точно откъде идва проблема при мене. факт е обаче, че ми се случи и при плейбек...т.е. не е свързано със миди инпут-а. трябва да видя тия дни дали с нормалните уиндоуски драйвери, дали се получава същия проблем.

както казах, не съм се занимавал да търся точно какъв е проблема.

То и аз съм един специалист... ;);)

Бе то не е за тука това изказване ама...както каза колегата Занев...с кракнат софтуер не може да искаме максимум...макар че според мене разлика между двата не би трябвало да има...