Stenly666 Публикувано Май 7, 2017 Share Публикувано Май 7, 2017 Здравейте, Искам да облагородя малко репетиционната на едно училище.Това от което имат нужда е сетйдж пиано ,активни колони,смесител. Параметрите са следните: Бюджет. 3000 Помещение 80 м2 ,стени- дърво, акустична обработка- няма, Акустика- добра Предвид бюджета съм решил да купя следното Смесител. https://www.thomann.de/gb/behringer_xenyx_qx1832_usb.htm Активни колони. http://www.musicworld.bg/bg/c_1171/i_42295/BEHRINGER_B615D.html Инструментите които се включват са две китари,пиано ,чело и микрофон.Барабаните миналата година ги оборудвах с пулт. Имам нужда от съвет при избора на нисък клас пиано. Дилемата ми е между Roland fp30 Yamaha 115 и Kurzweil ka110 .Моля за разумни съвети. Олдскуул съм и не съм много наясно със груповите сетове...та ще се радвам на предложения в този бюджет Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Май 7, 2017 Share Отговорено Май 7, 2017 Roland FP30 е правилният избор. Задно с Kawai ES110 са двете най-препоръчвани ентри-левъл пиана. Ямаха изостават. Курцвайл може би е ОК с това, че има много допълнителни звуци, но в пианото изостават, а и не съм сигурен дали в този клас имат добра надеждност. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Май 7, 2017 Share Отговорено Май 7, 2017 Сега се сещам нещо важно: Kawai ES110 има line-out изходи, което може би е важно, ако ще се включва в смесител, защото означава, че може едновременно да се чува от собствените си говорители (като монитори), но и да подава сигнал към пулта. Roland FP30 няма line out, което означава, че ще трябва да се взима сигнал от слушалковия изход, което означава, че говорителите ще се изключат. Възможно е да има опция говорителите да останат включени, не знам, трябва да се провери в упътването. И двете имат сравително малко звуци. Ако се държи на многото звуци, може би Курцвайл все пак не е толкова лош избор. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Май 7, 2017 Share Отговорено Май 7, 2017 Проверих, на FP30 са добавили възможност да не се изключват говорителите, когато се включи нещо в слушалковия изход, просто трябва да се сложи нов фърмуер, ако вече не е с такъв, така че този проблем отпада. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stenly666 Отговорено Май 7, 2017 Автор Share Отговорено Май 7, 2017 Благодаря за отговора. А какво ти е мнението за колоните и смесителя? Дали няма да са големи за 80 м2. Гледам че има същите 12". Та не знам има ли смисъл да се вземат 15" или е по добре 12" и един субуфер, защото така или иначе баса се дефазира в помещението... или пона аз така си мисля Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts