Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравеите на всички, моля ако може някой да ми помогне , да ми каже как да си смъкна струните на китарата без да ми бъздят по прагчетата.Като започна да ги смъквам от флойта сапочват да упират по прагчетата.А съм хващал друга такава китара, направо е удоволствие да се свири на нея. Та въпроса ми е има ли други начини за смъкване на струните,като подлошки на грифа или нещто друго изобщо търся всякакви начини за да си реша този неприятен проблем.'Ibanez'-RG-320

Отговорено

Дай семпъл да чуем колко бие, и кажи на колко милиметра от 12-прагче (от дървото) искаш да седят струните.

Около 3-3.5мм е разумна височина от дървото, но ако очакваш струните да седят на 0.5мм от прагчетата - забрави.

При теб какъв точно е случаят? Дай по-подробна информация.

Отговорено
Дай семпъл да чуем колко бие, и кажи на колко милиметра от 12-прагче (от дървото) искаш да седят струните.

Около 3-3.5мм е разумна височина от дървото, но ако очакваш струните да седят на 0.5мм от прагчетата - забрави.

При теб какъв точно е случаят? Дай по-подробна информация.

Здрасти, ами в момента е толкова около 3.5 от дървото на 12 прагче , но като започна да свиря след 7ма позиция струните започват леко да упират , особенно гадно се получава при 'вибрато'Знам че има норми но на разни приятелчета китарите са им със доста по-ниски струни. Дали пък не се набутах с този 'Аибанец' ;)

Отговорено

Истината е в тръс рода.......провери дали има дъга и на къде е.......потърси с търсачката във форума и ще намериш достатъчно информация.твоя трябва да има малко измятане (към гърба на китарата....) ако ли няма, коригирай, но внимателно че те са чувствителни животни...хихихи....бриджа не го пипай повече, а ако не му разбираш, то не пипай а се отнеси към някой с умения.Айде со здраве!

Отговорено
Имам една тема в "изработка и ремонт":

http://forum.muzikant.org/index.php?showto...1+%F0%EE%E4-%E0

Ето я.

Прочети внимателно, и кажи какво е положението с дъгата на грифа.

значи прочетох я внимателно, статията е страхотна!направих всичко както бе оказано там. Но проблема си остава. За да не опират струните в прагчетата трябва да вдигна от бриджа доста.Иструните стават много високи.Много гадно да му е...... мама....

Отговорено

Не, виж.....то е възможно, но просто явно ти не можеш.Не искам да те обидя но някои хора могат едно нещо, други друго... примерно аз не мога да ям зеле.......В този случай се объри към лютиер!

Отговорено
Не, виж.....то е възможно, но просто явно ти не можеш.Не искам да те обидя но някои хора могат едно нещо, други друго... примерно аз не мога да ям зеле.......В този случай се объри към лютиер!

и аз взех да се убеждавам в това. Но добри маистори де ги? Особенно както съм и от провинцията-Габрово-направо проблема ми е голям.Друго си е София :metalist: