Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Аз имам ето този Squier:

269762.jpg

Squier Strat Affinity 2-tone sunburst

Купих го за 340 лв от xxxx. Освен ако не са ме излъгали много грозно, определено не струва 200 - 250 лв. Така като гледам и в musicians friend и в zzsound цената на Affinity ($149) и Standard ($199) - тоест Affinity е на около %75 от цената на Standard. Ако тук Standard върви около 450 лв (не си спомням точната цена, защото не ми допаднаха), то Affinity би трябвало да е 337 лв.

Китарата е перфектна - изключително ниски струни, никакво бръждене и много приятен за свирене гриф - направо съм впечатлен като за тези пари. Искам обаче да подчертая, че съм пробвал тази бройка поне 6 или 7 пъти в продължение на месец и половина и чак тогава си я взех. Пробвах и няколко китари от Standard серията, но не ми допаднаха.

Определено е тръпка да се свири на такъв тип китара, макар че я хващам веднъж на два - три месеца. Адаптерите и на тази и на стандард серията са пълен майтап, макар че стандард серията мисля, че беше с алнико адаптери, но за тези пари няма какво друго да се очаква. Освен това адаптери се сменят - РФ имат и на Малмстийн адаптерчетата и разни нелоши Seymour Duncan-чета - та така. Въпросът обаче е, да се пробва - тези китари бройка с бройка нямат нищо общо.

Митак, жалко че не си в София, можеше да отделиш известно време и да си избереш някоя добра бройка от РФ - имат сериозен избор :)

• Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)
Митак,защо не си поръчаш един от китовете на Карвин,ще е къде по-качествен и добре звучащ.

Владо

Интересна идея - Владо, като познавач, имаш ли представа от тези Карвин китове, изглеждат на съвсем прилични цени...

Редактирано от PlamenM
Отговорено

Налбантов, ако искаш евтино копие на Стратокастер, мисля, че това е добра оферта: http://www.grosmann.ro/produs_detalii.php?...mp;Page=Chitare

Цената в български лева е 250 - едва ли в БГ има друг Страт за тези пари.

А те предлагат и ОЩЕ ПО-ЕВТИН за точно 200 лева: http://www.grosmann.ro/produs_detalii.php?...mp;Page=Chitare

Мисля, че този пак е с кленов фингърборд, но е байцван до черно.

Този сайт го даде румънецът от тази тема: http://forum.muzikant.org/index.php?showto...&hl=foreign

Може да пробваш да се свържеш с него и да му поръчаш да ти вземе едно копие на Страт от Румъния когато идва насам. Звучи като свестен човек.

Отговорено

Аз си купих миналата година някакъв модел "Squier stratocaster special", който не мога да намеря никъде в нета и ми се струва някаква кръстоска между стандарт и афинити - имаше супер калпава електроника, която смених изцяло и тялото и грифа май са на стандарт серията, абе странна работа.

Ще ползвам темата да питам някой работи тези, които имат китари от "стандарт" серията, за да сравня с моята. Значи моята има тяло доста по тежко от на аффинити и по-тънък и лесен за сола гриф, също така съм забелязал че на афинити ъгъла на изпиляването което се пада под дясната ръка е по-голям - имам предвид като тук:

http://www.guitartowers.de/images/fender_strat.jpg

а на моята е по малък. Със стандарт така ли е??

Отговорено

Squier Stratocaster - това е стандарт

Suier Strat affinity - това е афинити - забележи пише Страт - не стратокастер

Suier Bullet - има 2 вида - стара и нова серия

старата е по добра от афинити

новата е без тремоло и се води ученическа

макар че, такава в ръцете на китариста на Каскадьори - звучи бая добре

Отговорено

явно е "стандарт". Взех я за 230 нова от Технополис Шумен и беше голяма далавера :metalist: - наскоро в технополис пловдив видях същия модел пак за 230 - значи ако някой му трябва "стандарт" на далавера и смята да сменя електрониката (щото оригиналната е зле) може да погледне :metalist:

друга разлика е че боята е по-хубава и по-лъскава от на афинити (не се виждат неравностите на дървото)

тремолото е със плътни метални блокчета под струните (не ламаринки) като на стандарт, но пък е 6 винтово, главата е малка като от 60те и пише само "страт", абе пълна каша...

Отговорено

Голяма епопея се е заформила викам и аз един куплет да драсна

чакай ся..

Защо трябва да е такоз нещо

ззаради сингъл коил-а,заради дървото,заради формата или заради цената.

Смятам че и в каквито и комбинации да е отговора..пак няма да го разбера но карай да въри.

..олекна ми :)