Jump to content
Българският форум за музиканти

Guitar Speaker Sheffield 1230


Mephistofel

Recommended Posts

Някой да има идея къде в България мога да намеря подобно нещо? Или поне EU on-line магазин,който да го предлага? При www.thomann.de и www.musik-service.de ударих на камък.Не ми се иска да си го поръчвам директно от Peavey,че ще ми поодерат някоя и друга кожа от гърба до тук.

 

За това става въпрос:

 

ЦЪК!

 

Преди известно време Динакорд разпърдяха ситуацията с Peavey,дали пък не им е останала някоя и друга бройка,мхм? Иначе най-близкият им официален представител за Европа е в Австрия.

 

Както и да е - идеи някакви?:rockband:

 

П.П. Конкретно този модел ми трябва,не ме интересуват други варианти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам такъв в АМР-а си. Sheffield 1230, 12", 30 W, 16 Ohm. Остърган е, не знам на каква възраст е, аз го имам от година и малко, но е ползван и преди това. Планирам принципно да го сменя със Селешчън, но не знам точно кога и откъде ще пазарувам. Ако имаш някакви идеи може да поговорим. :rockband:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не,предпочитам нов.Благодаря ти,все пак. :rolleyes:

 

Пък и май има някаква грешка - или не си погледнал характеристиките(по-конкретно - неговата мощност) на това,което търся,или има някакво друго разминаване по отношение на този говорител.:rolleyes:

 

/Off: Ама каква е тази мания да слагате Celestion-и на щяло и нещяло?! Няма спор,че са една от водещите марки за китарни говорители,но няма такъв филм,че АБСОЛЮТНО всичко ще звучи добре с тях.Peavey Classic 30(такъв имаше,ако не се лъжа? - само,че по принцип върви с говорител BlueMarvel,с вече споменатите от теб характеристики - да не е сменян?) е много хубаво комбо и немалък процент участие в това има и точната комбинация на ампа с ТОЧНО такъв говорител.Както и да е,сори за лекцията,предполагам,че си знаеш какво правиш.:rolleyes:

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грешката е моя, не е 30 Вата, просто се подведох по номенклатурата. Както и да е, това е моделът, но явно не ти върши работа 3-та ръка.

 

Наистина сток говорителят на Peavey Classic 30 е BlueMarvel, но моят е сменен преди да го закупя аз. Освен това не сменям както ми падне и с каквото се сетя. Има един доста известен с модовете си на Пивей усилватели дюд на име Стив Алоха, който препоръчва определени типове спийкъри за Класик 30 (също и лампи/кондензатори/резистори и т.н.). Също така нашият дълбокоуважаван колега-съфорумец wolfgang има такъв АМР, сложил си е Celestion и е изключително доволен. А аз нещата с печат "Wolgang's Highly Recommended!" не ги умувам и обсъждам много... :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

о, да!

потвърждавам, че винтидж30 зверски ми отвори звука на комбото! сток спийкъра е добър, но на мен не ми харесва в този амп. като също ми се иска да го пробвам и с 2х или 4х грийнбеци, но вероятно няма да се случи скоро ...

 

както не веднъж съм казвал: селесчъните имат 1 голямо предимство и това е прогнозируемото им поведение. и други фирми правят качествени говорители, но нямам възможност да купувам и разработвам различни марки и модели такива, за да преценя дали ми допада звука им. често амповете (глави и комбо) се мачват на някакви говорители/кабинети, но това е пак е съвсем субективно и по вкуса и преценката на човек или екип, което никак не значи, че на други ще хареса.

 

и като заключение: дюде, не ми вярвай чак толкова, щото някой път моята заблуда ще я пренеса на теб съвсем несъзнателно и ще ми се наруши реномето :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.