Manolev Публикувано Януари 25, 2007 Share Публикувано Януари 25, 2007 Здравейте, пичове! Едно мой френд ще си взима бас. С него свирим заедно, той се е ориентирал към нещо около 500-600 лв. По-специално сме се спряли на Ibanez GRG205 и Yamaha RBX375 Какво мислите? С баса ще се свирят доста неща - Nirvana, Alice in Chains, Guns n' Roses, Metallica и т.н. Къде може в София да се пробват китарите и ако някой знае актуална, реална цена на моделите в момента. Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kukuman Отговорено Януари 25, 2007 Share Отговорено Януари 25, 2007 ми ямаха в динакорд на 5те кюшета и в дръм центъра дето е в една пресечка на раковска за ибанеца не знам. Препоръчвам ви ако не сте обикаляли по всички муз магазини да хванете един ден и да си направите една разходка из София може да откриете доста повече неща! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Manolev Отговорено Януари 25, 2007 Автор Share Отговорено Януари 25, 2007 Проблема е, че сме от Карлово, а не познаваме София? Нещо като карта, дори и GPS координати? Аз съм маниак на тема GPS. Гугъл Ърт доколкото знам има такава функция за координати. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mkgh212 Отговорено Януари 25, 2007 Share Отговорено Януари 25, 2007 http://bgmaps.com/ Даже ако напишеш адрес, ще ти посочи къде как, даже и ще ти покаже по кои улици да минеш. УСПЕХ! Някой беше споменавал че Ямахата 374 струвала към 570 лв. в Динакорд. ама не съм сигурен, пък 375 била с десетки лева повече от по-малкия си брат. Потърсете из форума. УСПЕХ!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ludmata Отговорено Януари 25, 2007 Share Отговорено Януари 25, 2007 Здравейте пичове, За съжаление купих преди няколко дни последната петструнна ямаха 375 от динакорда... Баса е уникален и струва 720 лева. Много як саунд, много як като го пуснах през нашата система (6 киловата и повече) направо сваляше парчета от мазилката. Ако искаш тънък джаски тон it can provide it Врътваш потенциометрите и го имаш Страхотен е баса... За тази цена сите Уошбърни, Винтейджи Ибанци и други от неговия ценови клас, че и по скъпи не могат да му стъпят на малкия пръст. Какви ли не басове пробвах и в този се влюбих трайно... Вземай Яма-хата и не заплесвай... Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Manolev Отговорено Януари 25, 2007 Автор Share Отговорено Януари 25, 2007 720 лв? Много бре ;( Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IgniteAll Отговорено Януари 26, 2007 Share Отговорено Януари 26, 2007 Както се казва всеки с вкуса си! Аз съм с Уошбърн ХВ125 и съм много доволен Китарата е с много тежко звучене и мисля, че оправда вкуса ми. Цената й е към 512(доколкото помня) лева във Фактор до парка Заимов. Китарата е с 20 позиции и е удобна както за свирене с пръсти, така и за свирене с перо. Като цяло наистина ви съветвам да обиколите по магазините, за да можете да чуете колкото се може повече китари, това в вариант. В xxxx имаше и някакви 5 струнни Скуайъри, но тях не съм ги чувал и не мога да ги препоръчвам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki123bg Отговорено Януари 26, 2007 Share Отговорено Януари 26, 2007 720 лв... това за пореден път доказва твърдението ми, че във Варна почти всичко е по-скъпо - не само жилищата, но и Yamaha RBX375 - моят го взех за 760 кинта ако не се лъжа (преди около 2 месеца). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vhcs Отговорено Януари 26, 2007 Share Отговорено Януари 26, 2007 (Редактирано) Ibanez има при Икономов в Благовеград. Поча е много точен и почтен. Стоката наистина е добра и има голямо разнообразие. Ето ти и уеб координати: http://www.mci-bg.com/contactsbg.php на Ibanez GRG серията доколкото знаем обаче е за китари а не за басове ... може и да бъркам ама не съм я чувал до сега .. да нямаш предвид GSR 205 Поздрави Алекс Редактирано Януари 26, 2007 от vhcs Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ludmata Отговорено Януари 26, 2007 Share Отговорено Януари 26, 2007 Абе прав е колегата Вижте в темата купува-продава/Музикални магазини - и елата да пообиколите в София. Басове много - на всеки му харесва различно нещо... Аз си държа за 24 прагчевата Я - махаааа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Self-Sacrifice Отговорено Януари 26, 2007 Share Отговорено Януари 26, 2007 ... За тази цена сите Уошбърни, Винтейджи Ибанци и други от неговия ценови клас, че и по скъпи не могат да му стъпят на малкия пръст. ... Тука вече доста се изхвърли Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
разбойник Отговорено Януари 26, 2007 Share Отговорено Януари 26, 2007 Обиколете музикалните магазини - не са толкова много. Обърнете внимание как звучи всеки бас акустично - преди да го включите и как звучи 5 -та (ниската) струна - колкото по-конкретен и отчетлив тон има, толкова по-добре. Няма да е зле ако има как да се сравнят басовете и включени. Вариантът който ми хрумва - чифт качествени слушалки + подходящо устройство за тях (преди години аз така обикалях с един предусилвател . . . . ). Носиш, пускаш и слушаш - първо без никакви корекции, после с корекции. Иначе във всеки магазин ще те пуснат в разл. усилвател, а всеки продавач ще твърди, че неговата тояга е най-добра и т.н. - няма да е лесно. Друг добър тест - ако в магазина има значително по-скъпи и по-евтини инструменти пробвайте и тях в същата апартура/усилвател в които пускате и кандидата за закупуване. Сравнението прави чудеса . . . Идеален вариант - направете горното упражнение с обикалянето по магазини повече от веднъж. На мен понякога ми трябва малко време за да осмисля какво съм чул. Успех Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ludmata Отговорено Януари 26, 2007 Share Отговорено Януари 26, 2007 Разбойника е прав Колкото повече обикаляте толкова повече имате шанс да си намерите вашият бас Аз моя го избирах около 6 месеца щото нямах пари и само ходех и лазех по нервите на хората по магазините и доста басове чух и това дето казах за ямахата си е мое мнение и не заангажирам никого с него Като казвам по скъпи имам предвид с 100-150 лева макс Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kukuman Отговорено Януари 26, 2007 Share Отговорено Януари 26, 2007 ми като се замисля и аз доста се лутах преди да избера цяло лято съм ходил по магазините като бях в софия всяка сабота почти парво мислех стагове да закова, нали си е евтинийка. После и през вапросната ямаха съм минал като вариант. Уошбърни също са ми минавали през главата, затова IgniteAll го занимавах хиляда пъти да ми приказва за неговия ХБ 125 и да ми праща семпли, за което му благодаря.Ама накрая се заковах на мойта си тояжка и не сажалявам. Тва си е индивидуален избор за всеки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Manolev Отговорено Януари 26, 2007 Автор Share Отговорено Януари 26, 2007 В интерес на истина нещата стигнаха до следното положение: Акустичен бас до 300 лв. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts