Sedada Публикувано Февруари 21, 2017 Публикувано Февруари 21, 2017 Бих искала да купя на децата си (9 и 7 г.) синтезатор или електрическо пиано, с цел малко уроци по пиано за обща култура и някаква музикална грамотност. Чудя се дали да се спра на синтезатори (Casio CTK 4400, Yanaha PSR E-353/343) или това пиано Yamaha DGX220. Колебаноето ми е голямо, защото не знам дали децата изобщо биха проявили интерес към по-сериозно занимание... Цитирай
JetMan Отговорено Февруари 21, 2017 Отговорено Февруари 21, 2017 (Редактирано) Ако идеята е децата да свивят сами в къщи на само-обучение , то тогава която и да е от 3-те машини ще свърши работа. Ако обаче ги запишете на уроци, то там където ходят ще свирят на истинско пиано, което е с утежнена клавиатура и пълните 88 клавиша. От горните 3 варианта нито единият не е с утежнена клавиатура, като CASIO и YAMAHA 353 са само с 61 клавиша , а другата YAMAHA е със 76 клавиша. С две думи ходейки на уроци децата няма да могат да репетират в къщи на тези инструменти, защото клавиатурата ще бъде тотално различна и непълна. Ако ще ги записвате на уроци - вероятно ви трябва 88 клавишна утежнена клавиатура (hammer-action) - ето в тази тема тук обсъждахме точно това. Май най-евтиният вариант е нещо като CASIO CDP-130 - около 800лв. Редактирано Февруари 21, 2017 от JetMan Цитирай
Sedada Отговорено Февруари 22, 2017 Автор Отговорено Февруари 22, 2017 Благодаря много за отговора, ориентирате ме, ще изчета посочената тема. Но си мисля, че пианата (освен че са по-скъпи) нямат и звуците на "други" инструменти, което на децата им е много интересно, например сина ми обича звука на електрическа китара и да си свири началните фрази на Smoke on the water......... Иначе и аз, който съм пълен лаик, в магазина само като се обърнах от синтезатора към пианото и чукнах две ноти на него, видях веднага каква е разликата в звука!!! Цитирай
Recommended Posts