mila_kara Отговорено Март 6, 2005 Автор Отговорено Март 6, 2005 Ами, трудничко си е да пишеш ноти с мишката по нотните редове.Но така поне влагаш творчество, защото не използваш готови образци, т.е. семпли. Явно бъркаш семплите с таканеречените "луупове". Звуковите семпли от истински инструменти ще помогнат на твоята музика да звучи като изсвирена от музиканти, а не като обикновено миди. Същото е със софтуерните синтезатори, само че там звуците не са предварително записани, а се имитират от синтовете. И двете неща се прилагат към вече направената миди композиция и всичко започва да звучи готино. Пак си е твоята мелодийка, но с реалистичен и далеч по-качествен звук. Примерно китарите няма да звучат като от електронна игра, а като изсвирени от Ричи Блекмор, да речем понеже няма как, използвам виртуални инструменти. Тези нещица, които те съветвам да ползваш също са виртуални инструменти (VSTi), но далеч по-мощни от звуците на MIDI-то. Коя програма си ползвала? Band in a Box? Ако искаш, прати ми MIDI файла и аз ще приложа някой друг синтезатор към него, за да видиш какъв е ефектът. Ще ти изпратя MIDI файла.Това, което предлагаш наистина е интересно.Предполагах, че има софтуер, който обработва MIDI файловете, но не съм ползвала такъв. Аз работя с програмите Melody Assistant и Harmony Assistant.Пълната версия на Harmony е доста скъпа, затова повече използвам Melody.Тези програми имат собствена звукова база и композициите, направени с тях звучат добре – не като при подобната програма Sibellius. Освен това, предлагат възможности за reverbation. Вариантите за композиране с тях са : да пишеш ноти върху нотна партитура, на която задаваш петолиние за всеки инструмент или да включиш клавиатура и да правиш тракове.Аз, както вече споменах, използвам първият вариант, създавам mus файлове, които след това предимно експортирам като midi, wav идр. Цитирай
mila_kara Отговорено Март 6, 2005 Автор Отговорено Март 6, 2005 Това за младите момци звучи интересно, но ... малко трудно изпълнимо. Врътни ми една шайба и ще решим въпроса с малдите момци :hello: Но имай предвид, че свиря само с омъжени жени... Значи, ставам! Цитирай
the_gorer Отговорено Март 6, 2005 Отговорено Март 6, 2005 OK, прати ми MIDI файла на този e-mail: vladdich@abv.bg Цитирай
Recommended Posts