Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Ами, трудничко си е да пишеш ноти с мишката по нотните редове.Но така поне влагаш творчество, защото не използваш готови образци, т.е. семпли.

Явно бъркаш семплите с таканеречените "луупове". Звуковите семпли от истински инструменти ще помогнат на твоята музика да звучи като изсвирена от музиканти, а не като обикновено миди. Същото е със софтуерните синтезатори, само че там звуците не са предварително записани, а се имитират от синтовете. И двете неща се прилагат към вече направената миди композиция и всичко започва да звучи готино. Пак си е твоята мелодийка, но с реалистичен и далеч по-качествен звук. Примерно китарите няма да звучат като от електронна игра, а като изсвирени от Ричи Блекмор, да речем :(

понеже няма как, използвам виртуални инструменти.

Тези нещица, които те съветвам да ползваш също са виртуални инструменти (VSTi), но далеч по-мощни от звуците на MIDI-то.

Коя програма си ползвала? Band in a Box? Ако искаш, прати ми MIDI файла и аз ще приложа някой друг синтезатор към него, за да видиш какъв е ефектът.

Ще ти изпратя MIDI файла.Това, което предлагаш наистина е интересно.Предполагах, че има софтуер, който обработва MIDI файловете, но не съм ползвала такъв. Аз работя с програмите Melody Assistant и Harmony Assistant.Пълната версия на Harmony е доста скъпа, затова повече използвам Melody.Тези програми имат собствена звукова база и композициите, направени с тях звучат добре – не като при подобната програма Sibellius. Освен това, предлагат възможности за reverbation. Вариантите за композиране с тях са : да пишеш ноти върху нотна партитура, на която задаваш петолиние за всеки инструмент или да включиш клавиатура и да правиш тракове.Аз, както вече споменах, използвам първият вариант, създавам mus файлове, които след това предимно експортирам като midi, wav идр.

Отговорено
Това за младите момци звучи интересно, но ... малко трудно изпълнимо.

Врътни ми една шайба и ще решим въпроса с малдите момци :hello: Но имай предвид, че свиря само с омъжени жени...

Значи, ставам! :(