Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте

Някой знае ли от къде, в България, мога да поръчам оригинални резервни части за floyd rose тремоло?

Благодаря

Редактирано от Rezachka
Отговорено (Редактирано)

Зависи какво точно търсиш, но най-близо до оригиналния Floyd Rose е Schaller,

У нас се внася от Динакорд,

http://www.musicworld.bg/bg/m_3520000/Schaller.html

Редактирано от DILETANT
Отговорено (Редактирано)

Магаренца ми трябват, комплект. Нямах нищо против да си ги поръчам за 20 долара от floydrose.com, но ето каква сметка ми излиза на края за доставка:

wkPUlNc.png

Май май по-добре някви китайски от алиекспреса, пък колкото изкарат, там са по 8-9 долара комплекта с доставката...

Иначе шалерските са по 15лв бройката. Пък флойда все пак е от Special серията (евтинджос)...

Редактирано от Rezachka
Отговорено (Редактирано)

Вземи си Schaller и няма да сбъркаш! Качествени са!

Аз съм си сменял всичките седла с такива, защото на корейска китара Peavey, с лицензен Флойд, почнаха една по една да се скапват, както резбите на болтовете с които се стягат струните, така и резбите на седлата отвътре.

Редактирано от DILETANT
Отговорено (Редактирано)

Би трябвало да стават. Аз лично предпочитам Шалерските, по-къси болтове - Schaller 386000, и съм подменял оригинални с Шалерски без проблем.

Но не знам твоя Флойд да не е някакво супер евтино бюджетно изпълнение, което да е с по-различна резба.

Редактирано от DILETANT
Отговорено

Ами моето е Floyd Rose Special, 1 към 1 е с оригиналното на външен вид, само че ги произвеждаха в Корея, не в Германия. И е от някаква сплав, не от стомана, за да е евтино... http://www.floydrose.com/catalog/tremolos/6:special-series/special

Болтовете му поне са стоманени, с тях нямам проблеми.