Jump to content
Българският форум за музиканти

Е , нека и аз да кажа две думи


Recommended Posts

Здравейте на всички . Казвам се Димитър Първанов , на 28 години ,роден съм в Благоевград , живея в гр.София , женен , професия : правна помощ на хора в нужда .

Занимавам се непрофесионално с музика , тъй като ми доставя удоволствие и ми позволява да се разтоварвам психически след работа. През 1995г си бях купил едно малко синтезаторче с три октави и така разбрах , че отделните клавиши издават и различни звуци :) . През 1996г се движех в компания на късокоси момичета и дългокоси момчета , имаше ракия , водки и т.н и всички свиреха на китара . така ми хареса и този инструмент , че реших да се пробвам и аз . Разбира се оказа се по-трудно от това да гледаш и да припяваш фалшиво по купоните . Много мъка беше докато разбера тези прагчита по грифа и тези точки за какво са и каде е гама До-мажор , но понеже се оказах доста упорит полеке лека просвирих разни парчета . Нирвана ми бяха началната школа за китара и с огромно щастие учех песен след песен. През 1997г един музикант ми подари вече ненужната му ел . китара Кремона . Направих и ремонт - черен лак , резба от един приятел от гр.Банско и свирнята почна . В гр.София до 2003г живях по квартири и навсякъде мъкнех инструменти та ми се чудеха хората .

В момента вече имам един синтезатор Касио , който го купих на скоро , събирам пари и за нова китара . Не съм свирил в групи , винаги съм се учил и съм свирил сам , което ме прави невежа в доста отношения . Любимата ми група е Дорс , харесвам Металика / ходих на концерта в гр.Пловдив/ , обичам българската рок музка / въпреки че на последък не предлагат нищо ново / .

Голямата ми мечта е да се науча да пея .

Развам се че има такъв форум , кадето човек може да порови , да попита и да послуша хубава музика . Желая на всички здрави нерви , здрави струни и много творчески идей през 2007г .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл :)

Като ти четох представянето, се сетих за моите студентски години и мечти :)

Желая ти ползотворен престой тук!

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Общо взето от скоро съм във форума , а вече научих толкова много нови неща . До сега все ми се налагаше да откривам топлата вода . По едно време преди да си пусна нет си мислех , че в БГ са останали само любители на поп фолка , но форума показва , че има и доста сериозни хора и кой както може твори . Като слушам авторската музика си сверявам часовника . Преди малко си изслушах старите творения и направо се ужасих / преди си мислех , че са велики / . Това ме кара да търся и откривам вси повече пинизи особено в звукозаписа на невероятният ми компютър .

Най-много се зарадвах когато чух произведения на хора от форума качени на наши или чужди сайтове . Така всеки ще разбере , че в България не се свири на зурни и се пуши наргиле от сутрин до мрак , а се прави сериозна музика , макар и вкъщи . Като гледам колко много млади хора се справят добре не мога да кажа друго освен , че се радвам и им пожелавам да продължават в този дух .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха добре дошъл и от мен!

 

Много съм любопитен съм да видя Кремоната с резба от Бански майстор, че китаростроенето живо ме интересува напоследък:rolleyes:...сериозно...дай една снимка, pls?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

утре специално ще си донеса фотоапарата от работата и ще ти пратя една две снимки . Наистина китарата е произведение на изкуството - точките по груфа са с черепчета , на задната страна пише моето име . Като звук е гола вода , но на вид го докарва

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОТ вчера съм с ново дръвце : JACKSON JS30.

Ама много съм се налендзил :) :) :) :) :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.