black_waltz Отговорено Март 3, 2005 Отговорено Март 3, 2005 аз съм в момента с д'дарио 11ки и сам адски доволен, като ги сложих, първите няколко седмици звука ми беше просто перфектен, до сега от всички марки които сам пробвал тези някак си изпъкват, но това си е само мое мнение Цитирай
Elmo Отговорено Март 3, 2005 Отговорено Март 3, 2005 Ами аз свиря с Ърни бол 8 и си им се кефя :inlove: ама исках да питам по-напредналите (щот съм леко назаднал) лошо ли е, че свиря с толкова тънки струни. Преди, като си взех китарата беше с едни телове, дето неможех да ги помръдна направо. Та като зех да ги сеням направо отидох в фактора и им казах да ми дадат най-тънкото, което имат. Та от тогаз се с 8ци свиря. Цитирай
AXE Отговорено Март 3, 2005 Отговорено Март 3, 2005 Абе щом Ингуи-то свири с 8ци не са много зле Но като цяло по дебелите струни вадят по здрав саунд. Като прецениш че са ти поизтръпнали пръстите пробвай с 9ки. После сам ще си решиш. И аз в началото свирех с 8ци, щото да не ме болят пръстите, пък са съм с 10-52 на стандартна настройка Цитирай
stratocaster Отговорено Март 3, 2005 Отговорено Март 3, 2005 Според мене номера е да улучиш добро менте.Всичките струни дето ги продават тука са яко менте. Навремете ми донесоха едни ърни бал от гермнания - баси струните супер звук-супер мноо изкараха.От тогава такива струни не съм имал ( абе има нещо вярно. аз всяка година ходя до словакия при роднините и оттам си купувам разни струни. взех едно ърни бол оттам - 9-ка и мамка му......много изкараха. после зех същите оттука ама чушки - за 2 месеца заминаха. а ония дори не ръждясаха (щото кат ме фане липсата на време не барам китарата 2-3 дена понякога). ама то с повечето музикантски далаверки е така маи в България - пробутват ни разни бракувани стоки. не знам. лично мнение все пак Цитирай
Rust Отговорено Март 3, 2005 Отговорено Март 3, 2005 Аз съм се пробвал на повечето марки дето ги има тука .... ако става на въпрос всички стават ... но аз се флюбих в Йамаха ... като си купих първата хубава китара йамаха ... и тя беше с такива ... после смених с ърни на нея ... бах гадорията ми се видя .С години търсих след това пак йамаха да си купя и все нямаше , докато един ден ме светнаха къде има и вече само такива гепвам ! Сега съм пак с Ърни щото бях на зор и само такива имаше ... според мен разликата е осезаема .Йамаха държат доста повече (преди да станат на тел) пък и доста по-трудно се късат! Ърни съм късал всяка възможна няма 5та няма 6та .... всички! Нямам нищо против марката , просто според мен т'ва Ърни дето го внасят тука не става ! Д'адарио също са гот .... имат хубава опаковка най-вече и поне знаеш че не са преебани (ако са седяли с години в някой склад) .Ама където съм купувал все са били малко по-скъпички пък в никъв случай по-добри от Йамахата ... затва само в краен случай Бтв , Фендер също не са лоши ! особено за тремоло-та без заключване имат едни булетс дето се фитват яко и по-малко се разстройва китарата СИТ - също ми харесаха последно ,но по-рядко ги има ... те ги правят по няква спешъл технология - разпъват ги и ги потапят в азот (нещо от сорта беше) така че после по-трудно да се деформират .... и в крайна сметка .... знаете ли колко живот дават най-смелите производители преди струната да се деформира .... - 8 часа тва е ... след т'ва за боклука ! Цитирай
MDFk Отговорено Март 3, 2005 Отговорено Март 3, 2005 пък са съм с 10-52 на стандартна настройка 10-52,(в Ми) ......нааааай-любимия ми размер..Д'адарио . Пробвал съм и 2те марки в този размер,4е и в по-малкия 9-46.Личното ми впечатление е,че Ърни Бол имат навика да се късат далеч по-често,и,поне при мен,не от местата където се късат д'адариотата - при флойда. Още,не че разборам много,но някак ми оставят чувството че в началото Д'адарио по мазничко и трайно свирят.. :think: .Сега съм с Бол-ве,подарени на РДто,5та ми е една доооооста стара Д'ад и се държи! Това е моето мнение. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Март 3, 2005 Отговорено Март 3, 2005 От D'Addario въобще не съм доволен. Сложих преди седмица на едната китара 9' - 42' - ужасни са! За един ден им се изгуби "звънтенето". Толкова са гадни, че ме отказаха да свиря на тази китара, откакто съм ги сложил си стои в калъфа и не посягам към нея, само другата ползвам, тва е. Имам Earnie Ball Slinky 10' - 46' - много са добри, но се вземани от чужбина. Тукашните нямат нищо общо - вземал съм от "Фактор" преди време - бяха някакъв нестандартен комплект - 10' - 52'. Ръждясаха на третия ден и до края на седмицата се скъсаха всичките, 6та най-напред. Ужас пълен. Харесвам Fender Super Bullets - сега съм с Nickelplated Steel, но преди имаше Stainless Steel, специално подсилени против потни ръце и влажен климат. Един приятел ползва Framus - направо ме шашнаха - от година и половина не са сменяни, а звучат и изглеждат като нови. Да добавя и аз: Всичко това е естествено личното ми мнение. Цитирай
AXE Отговорено Март 3, 2005 Отговорено Март 3, 2005 От D'Addario въобще не съм доволен. Сложих преди седмица на едната китара 9' - 42' - ужасни са! За един ден им се изгуби "звънтенето". Толкова са гадни, че ме отказаха да свиря на тази китара, откакто съм ги сложил си стои в калъфа и не посягам към нея, само другата ползвам, тва е. Имам Earnie Ball Slinky 10' - 46' - много са добри, но се вземани от чужбина. Тукашните нямат нищо общо - вземал съм от "Фактор" преди време - бяха някакъв нестандартен комплект - 10' - 52'. Ръждясаха на третия ден и до края на седмицата се скъсаха всичките, 6та най-напред. Ужас пълен. Цитирай
anadem Отговорено Март 3, 2005 Отговорено Март 3, 2005 Според мене номера е да улучиш добро менте.Всичките струни дето ги продават тука са яко менте. аз съм напълно съгласен по принцип свиря с 9-46 D'Addario, но от два дена съм с Earnie Ball Slinky Hybrid 9-46 и въобще не съм впечатлен ще взема другия месец да сложа SIT пък може и да са по-добри Цитирай
TONY Отговорено Март 3, 2005 Отговорено Март 3, 2005 и двата имат готин звук за мен като че ли дадариото са за предпочитане - по са ми меки но взимаш единя път от едните - следващия от другите и си преценяваш за мен цената също има значение дадариото са с 2-3 лева по евтини Цитирай
boogerman Отговорено Март 6, 2005 Отговорено Март 6, 2005 ще взема другия месец да сложа SIT пък може и да са по-добри Определено са по добри аз в момента съм с 10-52 и съм много доволен от тях. Поне 3 пъти по качествени са от D'addario-то. Деляне, препоръчвам ти да пробваш SIT вместо D'addario и Earnie Ball, освен ако нямаш възможност да си набавиш последните две от чужбина някъде... Убеден съм, че ще те изкефят :guitar: :guitar: Цитирай
AXE Отговорено Март 6, 2005 Отговорено Март 6, 2005 Като струни са добри, но като изработка :killyou: Още докато слагах първа струна и й се "скъса" топчето Цитирай
eXile Отговорено Март 6, 2005 Отговорено Март 6, 2005 Абря, дойде време зап нови струни. Свиря в Е предимно, ама това предимно е много условно - честичко скачам и на Д... Я кажете какви струни да си взема и къде ги има в Пловдив (и някаква цена?) Сорка за офтопика, ама да не пускам нова тема, нали таковата :green: Цитирай
Recommended Posts