StoyanStoyanov Публикувано Януари 10, 2017 Публикувано Януари 10, 2017 Здравейте на всички,искам да попитам има ли някой във форума който ползва 13-ки струни за акустична китара и ако има да сподели има ли голяма разлика от 12-ки тъй като в момента съм с такива но трябва да ги сменям и съм се насочил към най-дебелите 13-ки.Да спомена ще ги ползвам на китара Epiphone aj-220 s. Цитирай
PlamenM Отговорено Януари 11, 2017 Отговорено Януари 11, 2017 разлика няма да има много голяма...но каква е целта? Цитирай
StoyanStoyanov Отговорено Януари 11, 2017 Автор Отговорено Януари 11, 2017 Чувал съм че по дебелите струни правят по плътен звук Цитирай
badValue Отговорено Януари 11, 2017 Отговорено Януари 11, 2017 мисля че това ще ти отговори на "повечето" въпроси 2 Цитирай
badValue Отговорено Януари 11, 2017 Отговорено Януари 11, 2017 Extra Light (10-47), Custom Light (11-52), Light (12-53), Medium (13-56) Цитирай
Rad Отговорено Януари 11, 2017 Отговорено Януари 11, 2017 Няма да има кой знае каква разлика, но просто си купи един пакет и ги пробвай Цитирай
Лими Отговорено Януари 11, 2017 Отговорено Януари 11, 2017 (Редактирано) Много години свиря преди всичко с акустична китара и препоръчвам следните варианти: - За начинаещ китарист или такъв, който рядко пипа китара не препоръчвам дебели струни 12 или13 -ки, защото няма да ги понесе физически за повече от 30 минути. Ако това време му е достатъчно нека ги ползва, но ако иска да си посвири по-дълго, нека да ползва 11- или 10ки. Освен това дебелите струни много бързо "изяждат" праговете, а и някои по-слаби грифове се изкривяват лошо и затова дебелите струни, а и не само те, трябва да стоят разхлабени, когато не се ползва китарата. Дебелите струни са подходящи за по-ниски (drop)строеве. Най-добре е да имаш поне две китари - едната с дебели струни за готин звук или за професионална употреба на концерт или в студио, а другата с по-меки струни за продължителни упражнения. За щастие "Martin & Co" отскоро произвеждат нов модел меки и дебели струни SP Flexible Core Вече ги има и в някои софийски муз. магазини - лично ги видях и пипнах, но все още не съм ги купувал. Цената им е около 18-20лв. Редактирано Януари 11, 2017 от Лими Цитирай
ikonomec Отговорено Януари 11, 2017 Отговорено Януари 11, 2017 Както каза и колегата, а и по мои наблюдения с дебелите струни по-бързичко почват да те болят пръстите (особено при сола - повдигания на струните, понеже съпротивлението е по-голямо). Иначе откъм звучене - звънливостта е различна, но особена разлика няма да усетиш, освен ако не си в студио (или използваш професионална апаратура). Цитирай
StoyanStoyanov Отговорено Януари 12, 2017 Автор Отговорено Януари 12, 2017 (Редактирано) Благодаря ви за подробната информация,спрях се на 10-50 размер и усещам че са ми по удобни от 12ки. Редактирано Януари 12, 2017 от StoyanStoyanov Цитирай
Recommended Posts