Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано
Абе Митко' date=' ти на това тремоло почивка не му даваш бе !

Баси изверга си дееба :(

[/quote']

По повод на тремолото, имам едно питане.

Имате ли идея, от къде може да се видят техники за тремоло? Т.е. как се правят технически тия неща. Вижда се, че Налбантов е виртуоз и в тази насока.

Отговорено

В книгата "Rock Guitar Secrets" на Peter Fisher има това-онова, но не мога да кажа до колко е изчерпателна що се отнася до използването на "whammy bar".

Отговорено

Имаше една книжка на небезизвестния в БГ Трой Стетина (дето не знам коя точно от фирмичките ала унисон, продаваше копия на школите му с касети към тях). май се казваше Advanced Techniquеs или Tips&tricks нещо такова. Там имаше доста неща обяснени и показани на снимки. При това добре. Потърси на сайтъТ му.

бтв. Школата МУ хеви метъл лийд гитар беше тази която преди 10-15 години ме научи (доколкото съм се научил) да дрънкам...голяма работа е ТОЙ.

Отговорено

Ами трябва да поразровя бумагите и кашоните..от безбройните премествания може и да съм я потрошил, че отдавна не съм я виждал. Но ще проверя...сега в събота, че преди това няма как.....

Ако я намеря ше се обадя... няма проблем:(

Отговорено
В книгата "Rock Guitar Secrets" на Peter Fisher има това-онова, но не мога да кажа до колко е изчерпателна що се отнася до използването на "whammy bar".

а от къде може да се намери тази книга?

Отговорено

за да свириш ARM tremolo

не трябва школа

а китара с такова

и желание да си прецакваш често струните

не че се кусат просто се разтягат и по бързо стават фалшиви!

ако някой иска съвет да пита

невиждам какво може да се опише с думи за тремолото!?

Отговорено

Здрасти, можеш ли да ме насочиш от къде и как да понауча разни трикове с тремоло. Гледам концерт на Стив Вай, Джо Сатрайани...и т.н. и много неща ме кефят, но не мога да разбера и видя точно техническото изпълнение - в смисъл къде и в кои момент да пипва и в какво положение ти е тремолото.

Например Сатрайани има един трик , който прави често - удря струната..после с лявата ръка хваща тремолото и дясната прави несто...:D

и в краина сметка има жестока пищялка. 100 пъти го превъртах..и пак не мога да го видя как точно го прави. За такива неща говоря.

10х предварително.

Отговорено

Здрасти, можеш ли да ме насочиш от къде и как да понауча разни трикове с тремоло. Гледам концерт на Стив Вай, Джо Сатрайани...и т.н. и много неща ме кефят, но не мога да разбера и видя точно техническото изпълнение - в смисъл къде и в кои момент да пипва и в какво положение ти е тремолото.

Например Сатрайани има един трик , който прави често - удря струната..после с лявата ръка хваща тремолото и дясната прави несто...:D

и в краина сметка има жестока пищялка. 100 пъти го превъртах..и пак не мога да го видя как точно го прави. За такива неща говоря.

10х предварително.

значи трябва 1 во

с перото се научаваш да вадиш флажолети! по цялото пространство

над адаптерите

и става така хващаш с лявата ръка АRM ръчката и я натискаш до долу!!!

след тва правиш флаожолета и като вдигнеш плавно с лявата ръка

арма постепенно се вдига тона и се получава този бенд

може да се пробвам видео да рекордна

Отговорено

sorry за че не съм упсял да ги направя много чисти като звучене

но не са мой тип аз ги правя по друг начин и със истински АМП стават по добре!

но горе долу може да разбереш за какво става въпрос.....

http://dimitar.audioshot.net/Video/ARMLessons.wmv

Отговорено
sorry за че не съм упсял да ги направя много чисти като звучене

но не са мой тип аз ги правя по друг начин и със истински АМП стават по добре!

но горе долу може да разбереш за какво става въпрос.....

http://dimitar.audioshot.net/Video/ARMLessons.wmv

Thx mnogo ! :D

Отговорено
BTW трябват и PAF Pro pickups!!! :D:D:):D

и да си роднина на Satriani!!!! hahah

e gleda li kwo ti zapisah?

da, gledah..;)

gledah i drugite ti nesta..ti gi pravish malko po razlichno..

za satriani.. trudna rabota.

a pickup sa mi neck: steve special i bridge: paf.

no qvno si trqbvat dosta uprajneniq :? zastoto nomera e da moje tva da se vmykne v solo..i da se poluchi ot raz.