Jump to content
Българският форум за музиканти

Roland Micro Cube GX vs Yamaha THR-5 vs Blackstar HT-1R


ThrasherDge

Recommended Posts

Въпрос към по-опитните китаристи. По-добър practice amp ли е Yamaha THR-5 от Roland Micro Cube GX? В момент ползам Роланда вкъщи и е много удобен, защото симулациите на различнит усилватли са сравнитено добри, може да изкара от BB King до Dimebag Darrell, има изход за слушалки, както и line out за запис и документиране на отделни рифчета.

 

Чудя се дали Ямахата има същите разнообрзни тонове и по-добри ли са? Като цена е по-скъпа, а четох нелоши ревюта. Чудех се и за Blackstar HT-1R, но не знам колко добре ще звучи hybrid amp през слушалки (има малко бебе вкъщи и се налага да ползвам слушалките често). Не съм сигурен дали ще може да докара метъл звук, дори с OD/Distortiin педал.

 

Моля споделете мнение и други предложения, ако има нещо по-добро.

 

- low watt

- добър звук със слушалки

- да има line in

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Ямахата не знам, но съм свирил на Blackstar-чето и вади доста приятен звук за 1-ватово хибридче. Относно метъл звука, може би му трябва лек бууст. А ако търсиш по-метъл насочен амп погледни и метъл версията на Блекстара или Yamaha THR10X. Тва е което се сещам на първо четене.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът с Блекстсра е, че за да го вкараш в естествен дисторшън, трябва да го усилиш сериозно, а това е доста шумно, дори за едноватово кубе с 8-инчов говорител. Лампите си вдигат гюрултия. А и четох, че през слушалки не звучи особено добре.

 

Моделиращите усилвстели имат страхотен звук дори и при по-тих режим, затова ги намирам за много удачни за домашна употреба. Чета, че Ямахата имала нвкаква технология, която симулира ламповия ефект и при намаляване на звука от китарата, звукът се изчиства.

 

Ако някой има опит с Micro Cube и Ямахата, ще е много покезен с инфорнация за плюсовете и минусите на двете ампчета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравих да спомена и още един модел на Блекстар - ID TVP. Звучи доста прилично в сравнение с по-масово разпространените моделинг комбота (визирам Мустанг на Фендер и Line6 Spider). Можеш да изкараш доста различни звуци от него. Преди време един приятел си търсеше ново кубе и в един от магазините го имаше, пробвахме го с най-различни китари - Лес Пол, Експлорер с активни EMG-та, B.C. Rich Warlock, някакъв Squier Strat със сингли, SG подобна китара и още няколко различни китарки. От джаз/блусарски звук (доколкото сме способни де), през хард-рок, до 80тарски траш, до блек и дет метъл и с малко пънк привкус. :D Наистина е доста версатилен, звучи доста добре за моделинг амп, изхода за слушалки не сме го пробвали. Надявам се да е от полза. Ако имаш въпроси относно усилвателя питай. Поздрави.

Редактирано от Калоянчо
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Randal KH-15 , използвам такова в кьщи , може да работи много тихо и звукьт му си остава сравнително добьр , ползвам го и сьс слушалки не е като през говорителя до се чува но с малко корекции по тон контролите си става , усещането при свирене с него е в пьти по-добре от който и да е мальк моделинг амп , сравнително евтин е , единственият му минус е че е направен за МЕТАЛ и нищо друго

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имал съм микро кубето на Роланд ,имам THR-5 имам и Блякстара. По мое мнение Ямахата е много по-добра от Роланда , въобще не може да става дума за сравнение ,но пак казвам това е лично мое мнение. Блякстара също е много добър амп , не съм усетил ,че започва да криви чак като се усили много,но и аз го ползвам с камионче "Brownie" , понеже неговия кривоч ми идва доста тежък за нещата ,които свиря. Ако трябва да избирам измежду трите ампа Роланда отпада директно , а между Ямахата и Блякстара ,може би в твоя случай по-добре Ямахата. Пропуснах да кажа , че Ямахата разполага и със звукова карта ,което си е голям плюс ,записите стават доста прилични !

Редактирано от gos
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотно, точно такова мнение търсех, от човек, който има опит с конкретните усилватели. 
Много ти благодаря, ще се насоча към Ямахата, а Роландчето може да го задържа за backup или да има като дойде някой вкъщи, да можем да посвирим двамата. 

Поздрави и успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако в някой магазин  има и двете пробвай ги едно след друго сам ще чуеш разликите,чуваеми са . Аз също харесвам микро кубето ,но за сравнение с Ямахата не може да става въпрос. Успех !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото място, в което намирам Ямахата, е онлайн магазина Visiarts. Не виждам да имат физически магазин, дори нямат телефон и имейл за контакт - само може да се попълни форма. Имате ли опит с този сайт и знаете ли къде другаде може да се пробва Ямахата?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.