Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Чух началото на файла(колкото се зареди), и няма да правя определения, но ще ти го кажа кажа директно - пробвай с по-хубава звукова карта, баце, заслужава си, вервай ми! Веднага ще забравиш за съществуването на тази.

Не мисля, че това може да се нарече хубав, нито дори "приличен" китарен звук. А за начинаещ, според мен, е добре, ако все пак разполага с някакъв по-нормален китарен звук.

Разбира се, FXBOX си е бозичка(навремето и аз свирех с него, като още нямаше VST-симулации, за по-удобно, но бързо осъзнах, че на практика за нищо не става), но пробвай VST симулации с тази карта.

Обаче твоя запис тотално затвърждава мнението ми, че не става с вградени кодеци. Не го казвам, за да злорадствам, или ви дразня, както предполагам си мислите. Повярвай ми - пробвал съм да изкарам звук с вградени карти и все се получава боза, или шума ще е много, или латенцията ще е голяма, или ще се чуват грозни интермодулации, или ще се чува кога работи харддиска и мишката или всичките тези проблеми заедно(най-честият случай).

Купете си малко по-хубава карта (разбирай Creative - при евтините карти нямат конкуренция). Не са чак толкова скъпи. Щом можете да съберете пари за китарка, значи и за карта ще намерите.

Ето малко семпли за сравнение:

Запис със Creative Audigy1 oъ вкъщи:

http://djerekarov.muzikant.org/jcm900.mp3

Запис от съфорумника LOE с профеционална USB звукова карта:

http://media.putfile.com/jcm900-1

Открийте 10-те разлики, и престанете да обяснявате колко хубави са вградените кодеци:metalist:.

НО - като купувате Creative - купувайте от ГОЛЕМИТЕ платки, които си имат всички чипове, и отделни линейни и микрофонни входове. На платката трябва да се вижда малък квадратен чип с крачета от четирите страни, със надпис върху него CT1297, SIGMATEL STAC9721T, или нещо подобно, защото орязаните версии са дръвца също.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено (Редактирано)

Хах, аз не съм тръгнал да обяснявам колко са хубави вградените кодеци и така нататък, нито пък казвам че Guitar FX BOX е върха, естествено, че не е, все пак самата програма е 2 мегабайта, какво да има в нея...!? :metalist: Съвсем нормално е с по-хубава техника да се изкара и по-хубав звук, не го отричам, но като за учене на песни или просто подрънкване за губене на време си е супер. Вярно, и мен понякога ме е яд изобщо да си пускам китарата в компа, след като съм свирил на кубето с аналоговите ефекти, на теб пък най-малко трябва да ти казвам разликата... А иначе чуй цялото файлче :metalist:

Редактирано от SomeoneElse
Отговорено (Редактирано)

Това в началото явно е било шума от монитора, ама още не се е заредило до край :metalist: .

Защо не пробваш Simulanalog например с ASIOForAll.

На FXBOX-a noisegate-a включен ли е?

Сега чух акустичната част - тя звучи учудващо добре за онборд кодек. Може би на твоето дъно наистина има по-хубав чип. Знаеш ли какъв е чипа, какго разпознава драйвера?

Защото старите вградени AC97 кодеци са много по-зле.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

не е баш-баш по темата но такова няма ли да свърши работа?

тук

тамън пресно е ...

Относно картите- мойта не е онборд, ПиСиАй е, -83.0дБ..

18 лева нова ..

и да, не звучи както си трябва, но доста дъна са с такива чипове

а човека мисля питаше само откъде да си смени рекординг дивайса в програмите които ползва

пък то темата удари в друга насока..

С по хубава карта ще звучи по. добре- Ок..

обаче се продават евтини карти и по една или друга причина се ползват

отговора "купи си нещо по хубаво" ..........

Човека иска просто да свире за момента, и аз бях така преди година и половина

взех си китара без да знам за какво иде реч и една седмица се мъчих с драйвери и проглами докато просвири

въобще...

Та за тази горната джаджа ми е главното питане- какво прави, като саунд карта ли се засича от софта,

латенцията и шума.. нещо като Гитар Порт на Лайн 6 ми мяза.. някой ако е ползвал да си каже

Отговорено

Горе съм му написал да си пусне line in във recording опциите.

За AC97 - То и на Audigy-тата кодека е AC97, но просто аналоговата част на платката е по-кадърно направена, затова шумят и кривят по-малко от голямата част от онборд чиповете.

За Behringer-a - предполагам нещо като toneport-a, да.

Отговорено (Редактирано)

Ами ето какво пише:

Instrument Input (A/D)

• Input Impedance: 280 k Ohm
  • Maximum Input Level: +12dBV ( 4.0Vrms), unbalanced
  • SNR: -96dB, A-weighted
  • Dynamic Range: 96dB, A-weighted
  • THD: +N 0.005% (-86dB) @ -1dBFS, 1kHz
  • Frequency Response: 20Hz to 20kHz, +/-0.1dB @ 48kHz sample rate

би трябвало да не шуми много.

Чудя се, дали да не взема да си купя едно такова да го пробвам, M-audio нали се води реномирана фирма...

Редактирано от fluti
Отговорено

Аз ползвам GR2.Компа е дулкор ,аудиото е Audigy 2.Драйвера е asio4all.Всичко си бачка.Драйвера има настройки,менъто поне при мене е на китайски,но хелпа е на английски.Голяма е ихрата да си нагласиш съответния звук който да ти изкарва компа от китарката.Мене нито един пресет не ми хареса и си правя сам.В това е фъна. :greenangel: За GR2 пресети можеш да си намериш тук .

Отговорено

момчета очевидно сте доста напред с материала

има доста да се чете !!

имаше един коментар че просто наистина искам да дрънкам и че г*за ми се удря в тавана от кеф

ама май като пича ще мине 1 седмица докато си пусна дистъра :)

междо другото стана работата само че трябваше да вкарам сигнала от китарара във входа за микрофона !!!! което ми се струва доста налудничево

та с FX box яко бави почти 1 секунда

картата ми е на дъното и е nVidia не знам колко е зле и дали може и по-зле

та в точаяние си дръпна Guitar rig 2

ама сигурно ще трябва още 1-2 дена за да я разуча преди да дрънкам :greenangel:

в тоя ред на мисли някой има под ръка някакво кратко обяснение как да се бачка с нея

Отговорено

Инсталираш си последната версия,мисля беше 2.0.2.Аз я дръпнах от емулето.Има си кииген.Преди тва забих драйвера ASIO4ALL.Той има некви дефолтни настройки.Поиграй си с тях.Към драйвера има pdf на английски.Жака от от китарата който позлвам е чинч откъм саунд картата и дебел жак за слушалки към китарата.Връзваш китарата към Line In на саунд картата и почваш да опъваш жиците :metalist: Пресети разгледай тези които идват с програмата,и тези дето ти дадох линк за тях по-горе. Аз си ги правя сам че е по забавно така :metalist: Съшо си дръпни и Guitar FX Box пак от емулето.Тя е доста лесна за бачкане и не звучи никак лошо.

Отговорено

момчета напреднах доста покрай вашата помощ !!!

гитар риг го пуснах даже с мойта звукова към дъното докарах 2 мс латенсия !!! (поне така пише)

но наистина практически ниама латенсия

пуснах си ефектите всичко чудесно, само че дистерите малко са лекички в стил ДС и Меидйн макар че пробвах всиякакви комбинации

искам да ви попитам има ли възможност да се добавят нови ефекти и в частност по "плътни" дисторшани

Отговорено (Редактирано)

Практически няма как да няма :) При мене с латенцията има следния проблем когато пусна програмката и след определено време почва да влачи яко.Ефекти не бича най-много дист и амп-симулация,а даже напоследък само амп симулация и пак се появява тоя проблем.Като сменя настройките на АСИО-то на най-ниски и върна после на МАХ пак се оправя.Това нормално ли е :)

Редактирано от Zlatyio
Отговорено

По плътни има, програмката дава голям избор

разцъквай и експериментирай..

има си симулации на Меса амп, на метъл зоун,

със настройка на еквалайзери и компресори нема как да не изкараш по "тврд" звук

успех