Jump to content
Българският форум за музиканти

с пръсти и/или с перо


vhcs

Recommended Posts

това е измислено отдавна,гледаи някои кьнтряги.кьсат глави с тая техника.ама за бас......ина4е мисля ,4е е добре всеки басист да понасвирва и на китара.така се ре6ава проблема с перото.има си пар4ета и за прьсти,има си и за перо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм барабанист.....но държа да отбележа че за мен най-големите имена свирят с пръсти,естествено могат и с перо,по принцип съм си голям фен на този инструмент и дори като си свиря ми е по удобно с пръсти,перото е за соло китаристи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав е човека. Има песни за пръсти, има такива и за перо. Аз предпочитам с пръсти, защото перото го хващам много неправилно и ми се уморява ръката.

Иначе на хубава техника дори само един тон, изсвирен с перо, ми пълни душата. С пръсти също, естествено :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

По-скоро има неща,които могат да се изсвирят само с пръсти,но всеки с правото си на мнение. <_>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
Един басист трябва да може да свири и с пръсти и с перо.Двата звука са коренно различни както и звукоизвличането.Имах и аз случаи в който не можех да пипна баса с ръце и бях принуден да свиря с перо 3-4 дена.В началото е криво но после ми хареса.Сега винаги имам и перо в джоба и според песента.Не знам, да извириш един "Smoke on the water"на баса без перо сега ми се струва кощунство.Така че моя съвет е да се сеиства и на двата фронта

Абсолютно съм съгласен с пича...Разликата в звука е наистина ОГРОМНА!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много зависи от стила музика който се свири. С Mountain Loin никога не съм свирил с пръсти, просто беше невъзможно :rolleyes::):) . Просветените знаят за какво говориме. Иначе с някоя по умерена банда си джиткам с пръсти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз мисля, че на никой няма да му навреди да може да свири и по двата начина, всяка техника рано или късно ше намери приложение. Примерно за някой инструментал на Ингви, да кажем <Кракатау>, по-добре ше е с перце, за други работи пък перцето не може да замести пръстите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

уффф що мъка беше до де свикна с това перо ... сега ръката ми се оправи обаче пера винаги си нося в калъфа, а и за в бъдеще ще гледам да си дооправя техниката с перо, че още ми куцат някой неща.

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
^

По-скоро има неща,които могат да се изсвирят само с пръсти,но всеки с правото си на мнение. ;)

И аз така мисля.

Иначе свиря с перо предимно. С пръсти - вкъщи.

 

Докато се науча обаче да свиря с перо (все едно съм се научил) толкова нерви съм изхабил не е истина. С пръсти е някак си по-естествено.

 

Има хора, които казват истинските басисти свирят само с пръсти.

Бате, свири с квото ти е удобно! :P Я, го гледай Шейн Ембъри (Нейпалм Деф) к'ъв е пич. :ph34r: <- това доста прилича на неговия начин на свирене btw :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разликата между двата начина на звукоизвличане е страшна.Няма място за сравнение(поне според мен)Някои колеги по-горе са го написали-има неща които могат да се изсвирят само с перо и такива които изискват свирене с пръсти.Не,че на бас китарата се използва,но ,как ще изсвирите арпеж на баса с перо?А бе,няма невъзможни неща,но ако Алекс си има проблеми с китката на дясна ръка,това си е направо за лекар.Не оставяй нещата сами да се оправят,че не дай си Боже,хората до операции стигат с подобни болежки....Успех :thumbup:

Редактирано от Kotzkata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.