Dikata Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 това е измислено отдавна,гледаи някои кьнтряги.кьсат глави с тая техника.ама за бас......ина4е мисля ,4е е добре всеки басист да понасвирва и на китара.така се ре6ава проблема с перото.има си пар4ета и за прьсти,има си и за перо. Цитирай
GroOveR Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 Аз съм барабанист.....но държа да отбележа че за мен най-големите имена свирят с пръсти,естествено могат и с перо,по принцип съм си голям фен на този инструмент и дори като си свиря ми е по удобно с пръсти,перото е за соло китаристи Цитирай
kolega Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 Прав е човека. Има песни за пръсти, има такива и за перо. Аз предпочитам с пръсти, защото перото го хващам много неправилно и ми се уморява ръката. Иначе на хубава техника дори само един тон, изсвирен с перо, ми пълни душата. С пръсти също, естествено Цитирай
NIKOCHIM Отговорено Февруари 20, 2007 Отговорено Февруари 20, 2007 С пръсти!!! Макар, че има неща дето само с перо могат да се изсвирят. Цитирай
Mephistofel Отговорено Февруари 20, 2007 Отговорено Февруари 20, 2007 ^ По-скоро има неща,които могат да се изсвирят само с пръсти,но всеки с правото си на мнение. <_> Цитирай
Freak666 Отговорено Март 8, 2007 Отговорено Март 8, 2007 Един басист трябва да може да свири и с пръсти и с перо.Двата звука са коренно различни както и звукоизвличането.Имах и аз случаи в който не можех да пипна баса с ръце и бях принуден да свиря с перо 3-4 дена.В началото е криво но после ми хареса.Сега винаги имам и перо в джоба и според песента.Не знам, да извириш един "Smoke on the water"на баса без перо сега ми се струва кощунство.Така че моя съвет е да се сеиства и на двата фронта Абсолютно съм съгласен с пича...Разликата в звука е наистина ОГРОМНА! Цитирай
fifcho Отговорено Март 8, 2007 Отговорено Март 8, 2007 Много зависи от стила музика който се свири. С Mountain Loin никога не съм свирил с пръсти, просто беше невъзможно . Просветените знаят за какво говориме. Иначе с някоя по умерена банда си джиткам с пръсти. Цитирай
VladoM Отговорено Март 9, 2007 Отговорено Март 9, 2007 Aз мисля, че на никой няма да му навреди да може да свири и по двата начина, всяка техника рано или късно ше намери приложение. Примерно за някой инструментал на Ингви, да кажем <Кракатау>, по-добре ше е с перце, за други работи пък перцето не може да замести пръстите. Цитирай
Valdi_the_bass Отговорено Март 14, 2007 Отговорено Март 14, 2007 Добре е да свириш и с пръсти, и с перце. Няма да обяснявам защо. то е ясно. Цитирай
vhcs Отговорено Март 16, 2007 Автор Отговорено Март 16, 2007 уффф що мъка беше до де свикна с това перо ... сега ръката ми се оправи обаче пера винаги си нося в калъфа, а и за в бъдеще ще гледам да си дооправя техниката с перо, че още ми куцат някой неща. Поздрави Алекс Цитирай
fiorelli Отговорено Март 18, 2007 Отговорено Март 18, 2007 Аз свиря с пръсти но парче като "Вертиго" на Ю ТУ е по-добре да се изсвири с перо. Цитирай
g0re Отговорено Април 4, 2007 Отговорено Април 4, 2007 ^По-скоро има неща,които могат да се изсвирят само с пръсти,но всеки с правото си на мнение. И аз така мисля. Иначе свиря с перо предимно. С пръсти - вкъщи. Докато се науча обаче да свиря с перо (все едно съм се научил) толкова нерви съм изхабил не е истина. С пръсти е някак си по-естествено. Има хора, които казват истинските басисти свирят само с пръсти. Бате, свири с квото ти е удобно! Я, го гледай Шейн Ембъри (Нейпалм Деф) к'ъв е пич. <- това доста прилича на неговия начин на свирене btw Цитирай
Kotzkata Отговорено Април 5, 2007 Отговорено Април 5, 2007 (Редактирано) Разликата между двата начина на звукоизвличане е страшна.Няма място за сравнение(поне според мен)Някои колеги по-горе са го написали-има неща които могат да се изсвирят само с перо и такива които изискват свирене с пръсти.Не,че на бас китарата се използва,но ,как ще изсвирите арпеж на баса с перо?А бе,няма невъзможни неща,но ако Алекс си има проблеми с китката на дясна ръка,това си е направо за лекар.Не оставяй нещата сами да се оправят,че не дай си Боже,хората до операции стигат с подобни болежки....Успех Редактирано Април 5, 2007 от Kotzkata Цитирай
Recommended Posts