Jump to content
Българският форум за музиканти

Stage Piano


hristakis88

Recommended Posts

Здравейте музиканти!!!

 

Искам да си купя Stage Piano или синтезатор с пианистична клавиатура,но наистина пианистична (hammer keys).Искам също да има и пич бенд.Може ли някои да ми препоръча някой добър модел,който да е до 1800-2000лв.

Благодаря ви предварително за съдействието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей приятел,

по тази тема е писано доста, защо не разровиш форума?

 

Цената, която даваш 1800-2000 лева, хем е доста, хем не е достатъчна за свирка, такава каквато ти искаш.

Причината за това е, че само пиниастичната клавиатура, добавена към даден синтезетор или уоркстеишън, само тя ти вдига цената с поне 1200 лева. До колкото знам в света има доста фирми (около 10) които правят профи инструменти и само 2 фирми, които правят риал хамър 2 клавиатури (Мисля, че хамър кейбордите (клавишите) на Yamaha и KORG се произвеждат в Италия) Ако греша ме поправете.

 

Относно стеидж пианото - аз бях на твоя хал и дълго време се чудих какво точно да си купя. Покупката зависи изцяло от това какво искаш да изкараш от свирката, за какво ще я използваш.

 

Видно е , че ти трябват убийствени и истински звуци, не само реалистична клавиатура, по - нататък може да поискаш и да редактираш и правиш собствени бленди, да добавяш нови пиана или ефекти и ето работата става дебела...

човек иска и това, и онова, и трето и пето .... сам може да си отговориш, че свирка с такива възможности вече не струва 2000, а поне 3600.

 

Тук вариантите са няколко:

или правиш компромиси с нещо

или изтършваш дълбоко джоба

или взимаш нещо 2 ръка (най труден вариант, защото нещо хубаво трудно се продава, особено с 88 клавиша, това са вечни иструменти, както казва един познат от Динакорд и хората рядко се разделят с тях)

или , ако имаш връзки го купуваш от САЩ, където цените са смешни спрамо България (до 50 процента по ниски)

 

Съвет от мен, няма да ти давам акъл дали да купиш KORG Triton, Yamaha S90, Mo8 или прочее - нека тук се изкажат специалистите, а аз като човек ще ти кажа - първо разбери за теб самия какво искаш от инструмента, спри се на някой конкретен, посвири на него, ако го има някъде и тогава вземи решение - защото много лесно може да сбъркаш и да вземеш или нещо неподходящо за теб , или да го сменяваш (upgrade) след 1 година или пък да купиш нещо, на което никога няма да можеш да използваш и 30 процента от възможностите.

 

Митко

Редактирано от mitkosan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И как да си вземе човекът една Ямаха Мотиф или един тритон за 1800-2000 лева? Мислех да не се обаждам по тая тема, защото е хамнайсетата по въпроса, ама просто все се пише заради писането в тия форуми, без много помощ.

 

Човекът иска стейдж пиано с пич бенд и твърди клавиши. Това за синтезатора го каза между другото, аз лично не съм разбрал да търси уъркстейшън, но ако бъркам, той да ме поправи. Единствения модел стейдж пиано с твърди клавиши и пич бенд за почти тези пари е Yamaha CP-33, това е наследникът на Yamaha P90, като единствената разлика е добавеният пич бенд и модулация, аз лично дори го пробвах в магазина на Динакорд на 5-те Кьошета преди време. Много добър модел, мисля струваше към 2300, но там правят отстъпки често и съм почти убеден, че биха могли да го продадат и за 2100 лева, поне навремето на мен така ми направиха отстъпка за бившето ми P90. Иначе за тези пари електронно пиано с пич бенд май няма, освен ако не е на старо. Изобщо клавиатурите с твърди клавиши и пич бенд до скоро бяха предимно синтезатори и уъркстейшъни, а електронните пиана се предполагаше, че нямат нужда от пич бенд, поне повечето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А какво ще кажете за М-Аудио ProKey 88

Добра ли е или -------

Понеже се оказа че наште ще ми пратят по-малко около 1500лв и няма да мога да си взема Ямаха :metalist: рно все някъде трябва да се свири нали

Благодаря ви много за отговорите

Ще се реванширам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей

 

Аз в момента свиря с Korg SP 200 и съм адски доволен от нега като клавиатура / да ти подскажа че клавиатурата е изработена от Fatar, а те се славят като едни от най-добрите производители на хамър клавиатури/.

В момента има такъв модел при Нивелиан / www.gemamusic.com/ с цена ако не се лъжа 1650 лева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък смених три пиана след SP-200 и мога да кажа, че е бил възможно най-лошият модел и като клавиатура, и като звук :unsure: Морално остарял е по всякакви показатели и бих дал за него максимум 300 лева. За всеки клавиш има само по един семпъл, който се променя само като сила, дори не се прилагат филтри, нито пък има симулация на резонанса, който се създава от състейн педала... Какво повече да кажа?! Но в крайна сметка - на вкус и на цвет, товарищи - нет!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте отново.Вчера вече си взех пиано и сега съм много на кеф.Спрях се на М-Аудио прокиис88.Каквото и да казвате,то беше най-доброто решение за мен като пари и качество.Благодаря на всички,които ми отговориха.Сега вече ще могада свиря денонощно :greenball:.Ами това е засега.

Чао и да свирите музиканти!!!

Редактирано от hristakis88
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.