Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблеми с едно електрическо Орфейче.


Recommended Posts

Здравейте.

Значи наскоро си взех едно електрическо орфейче на старо и реших да го стегна.Като за начало махнах капака на електрониката,който беше в доста окаяно състояние.Дупката на единия адаптер(мисля,че беше при нека),беше по широка от колкото трябва,адаптера се крепеше на някакво картонче :mellow: Като го махнах забелязах,че в джоба за грифа имаше една големшка пукнатина,за която ме е страх да не стане още по-голяма с течение на времето :( Бихте ли ми казали какъв кит да използвам за да я залепя? Също така много ще се радавам ,ако някой ми каже от къде мога да закупя капак за 2 двойни адаптера и колко горе долу ще ми струва свалянето на стария лак и съответно пребоядисването при лютиер(колко жълтици да приготвя)

Благодаря предварително :):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пребоядисването на китарата ще ти излезе, предполагам 60-ина лева, 2 двойни адаптера - около 50-100, в зависимост от това, какви адаптери искаш. Дърво не се лепи с кит, кита само запълва дупки. Дървото се лепи с лепипо за дърво, но не C200, а специално лепило за дърво, като ROSS, например, или най-добрите от лепилата на BISON, и се стяга с менгеме около едно денонощие. Капак специално за тази китара не можеш да намериш по магазините - трябва на милиметрова хартия да снемеш всички дупки за винтовете, и формата на края на грифа, и бриджа, после - да извадиш координатите, и на програма, като CorelDraw, да нарисуваш ТОЧЕН 1:1 ШАБЛОН. След това си взимаш едно парче ТРОВИДУР, например(бяла пластмаса, от която се правят рекламни табла), и даваш листа и файла с чертежа на фирма за ЛАЗЕРНО РЯЗАНЕ, която да ти изреже хубава плочка. около 10-ина лева ще ти излезе данданията с плочката.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съвета !!! :mellow: А по принцип дупките с какво се запълват с кит или с лепило за дърво?

Днес докато се рових из разни теми във форума,попаднах на една тема за едни масла,май бяха тунгово и лимоново.Какво мислите за тях,това нещо като лак ли е ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опа извинявай ,че зададох въпроса за втори път,ама в главата ми се въртят геномни мутации и модификационна изменчивост и бла бла,съвсем изключих.... Бихте ли ми препоръчали някакво масло за грифа,или и него да го лакирам ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тия масла - лимоново, кокосово и тн. се ползват за третиране на НЕЛАКИРАНИ повърхности

аз мажа фингерборда с кокосово мазло за да не влиза пот и мръсотия в него

някои китаристи предпочитат грифа отзаде да не е лакиран и за целта се маже с такова масло от време на време за да не проникват говна в дървото :mellow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С кит се запъкват дупки, които нямат напрежение върху тях, иначе кита се рони.

Има хиляди теми за това във форума, погледни темата на niki123bg, за неговия Puldin, който преправи.

Още нещо - дай снимка на китарата.

И вместо да се мъчиш сам, можеш да дадеш на някой майстор, като съфорумците pacman, или Aureliano да ти свършат работа. Няма да ти вземат цяло състояние.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На въпросния лютиер pacman му писах преди няколко дена,дано се навие да я стегне :greenball: Снимки ще кача утре,защото фотоапарата не е в мен.Утре съм решил най-накрая да отида в този магазин за който спомена,да си купя някаква пластмаса :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че магазина беше на кръстовището между Сливница и Христо Ботев, имаще жълта табела.

В кравн случай, може и да е на едно от съседните кръстовища по сливница, но със сигурност не е на Лъвов мост.

От Лъвов Мост по сливница като тръгнеш, посока Люлин, първото, или второто кръстовище.

На самата улица(Сливница) е по тротоара който е от страната на центреалния пазар(не от страната на централна гара), демек като вървиш по Сливница, например, посока люлин, колите вървят срешу тебе :greenball: .

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.