Steppenwolf Отговорено Януари 14, 2007 Отговорено Януари 14, 2007 Ами да, различни замени може да се направят, llubaci. В случая казаната от теб е тритонусовата. Може пък и доминантовата структура да не ти е с доминантова функция в основната тоналност, а да встъпва като странична доминанта, например - пак можеш да замениш. Според мен, сам по себе си да бъде един акорд цяла тема е малко игра на асоциации. Защото липсва контекст, който да придаде на акорда повече определеност. Абе той колегата, гледам, правилно е преместил тук темата от Говорилня, макар все още да е съмнително дали не е точно за там. Но нека и тук има някакво движение. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 15, 2007 Отговорено Януари 15, 2007 атаката, акордът, който си написал, е енхармоничен на този от темата, така че каквото се отнася за него, се отнася и за твоят акорд, така че стига си напирал Ок - разкрит съм! Признавам си - така е ! аз пък много мразя акорди, изписани с повече от 2-3 символа - много е тегаво за разчитане на виста... - е-е-е, тегаво, ама по този начин изглеждаш по-интелигентно Това е просто ненужно усложнен(според мен )начин да се напише B полуумален 11 Нямаше да се сетя за толкова опростено изразяване (ама измислих по-сложни , пък и аз не знам дали са нужни ) Благодаря на всички за отговорите! Цитирай
llubaci Отговорено Януари 15, 2007 Автор Отговорено Януари 15, 2007 И аз бпагодаря на всички. Цитирай
Recommended Posts