DaftFunk Публикувано Февруари 28, 2005 Публикувано Февруари 28, 2005 Някой пробвал ли е да си завърже нещо на очите и да се упражнява така..... Няколко пъти съм го правил. Развива слуха и пръстовото позициониране. Кой практикува този метод и кой не ? Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 Просто се опитвам да не гледам грифа докато упражнявам нещо. Не съм стигал до крайности да си връзвам очите - не ми се занимава, пък и може да съборя нещо без да искам или да се спъна и да се утрепя ) Иначе съм чувал от хора, че развива слуха, защото ограничава визуалните дразнители и те кара да се концентрираш върху слуховите, демек тоновете. При бързи и дълги слайдове нагоре и надолу винаги поглеждам към грифа и фиксирам прагчето, до което трябва да стигна. Така ме е учил даскалът ми по китара (може би погрешно) Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 28, 2005 Автор Отговорено Февруари 28, 2005 при слайдове от този тип ...... също може да си развие мислена бариера ... но може и да се допусне грешка така че поглеждането е полезно Всъшност при импровизации можеш да го изкараш само на усет ... стига да си се слял достатъчно с китарата де А относно практиката с не-гледането на грифа .... ДА! НО! онова което каза за визуалните дразнители може да се коригира само със затворени очи ..... Често когато искам да вникна в нещо затварям чи или за по лесно загасям осветлението нощем де .... и така слушам максимално концентриран и наистина човек чува неща които в противен случай трудно би чул .... Цитирай
synchu Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 (Редактирано) Просто се опитвам да не гледам грифа докато упражнявам нещо. Не съм стигал до крайности да си връзвам очите - не ми се занимава, пък и може да съборя нещо без да искам или да се спъна и да се утрепя ) Иначе съм чувал от хора, че развива слуха, защото ограничава визуалните дразнители и те кара да се концентрираш върху слуховите, демек тоновете.При бързи и дълги слайдове нагоре и надолу винаги поглеждам към грифа и фиксирам прагчето, до което трябва да стигна. Така ме е учил даскалът ми по китара (може би погрешно) Много прав е бил човека Винаги докато свириш, разучаваш и упражняваш нещо е добре да си гледаш грифа. Т'ва си е твоя гриф и требва да знаеш к'во правиш и к'во искаш да направиш. Като го научиш нещото му, тогава вече пръстите ти сами ще знаят какво да правят. За слуха си има книги и упражнения по солфеж Пръстовото позициониране се развива със свирене, при което гледаш какво правиш п.с. Т'ва с усета е като от кетайските кунг-фу филми, където се получава след 15-20 години тежки тренировки от по 12 часа на ден. Вкарай същото време на ден и за толкова години в упражнения по свирене на китара и ше можеш не само със завързани очи, но и със запушени уши да свириш... Редактирано Февруари 28, 2005 от synchu Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 28, 2005 Автор Отговорено Февруари 28, 2005 Ха-Ха! Май не си слушал музика със затворени очи Самото усещане е специфично приятел ..... никой не отрича че требва да се гледа грифа .... Друг начин да усетиш как се чувства незрящ китарист няма ..... ама аз съм с малко шантави идеи .... на някой може да му се сторят странни .... дори глупави де ама тва е! И ВСЕ ПАК слуховото въприяте е обострено при липса на визия .... :wow: Цитирай
synchu Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 Като да не съм - съм....хехехе ....ако ме разбираш...и идеята не е странна хич и има резон в т'ва което казваш. А щом се чустваш добре и те кефи - действай Въпроса е не как е правилно, а как е прието и как в повечето случаи се постига по-добър резултат. В твоя случай може да не е така, hell може в много случаи да не е така, може и както си вървиш комета да удари земята... и успех... Цитирай
Glacierise Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 При импровизиране или за развитие на слуха ми се струва, че може да е полезно. Ама за останалите случаи - хич Цитирай
Topsun Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 това е същото като да свириш на тумнооще по-голяма зарибявка Цитирай
Burton Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 (Редактирано) Когато си импровизирам, през повечето време не гледам грифа...понякога това наистина помага да чуеш музиката по-"истински"....Но ако разучаваш нещо, определено требе да се гледа :wow: Редактирано Февруари 28, 2005 от Burton Цитирай
Rust Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 пробвал съм на тъмно ..... по неволя .... наистина е различно гледаш си в нищото и си свириш .... и тук-там объркаш някоя нота и се ядосваш и почваш да се чудиш къде ли беше и така и не я намираш Цитирай
jFog Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 Някой пробвал ли е да си завърже нещо на очите и да се упражнява така..... Няколко пъти съм го правил. Развива слуха и пръстовото позициониране. Кой практикува този метод и кой не ? същото е като се поразкрачиш малко и ЗАКЛАТИШ гривата развива много неща освен нещата които си мислиш и мускулите на врата Цитирай
Guest Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 ми, аз мн. се кефя като свиря със затворени очи нещо което съм научил, ама предварително съм го научил като съм си гледал из грифа кво прая, и след тва като съм го развил до няква степен, си затварям очите и почвам да свиря.... Много е отпускащо някакси Особено ако са някви разложени минорни акорди....ммм.....кеф Иначе, също се пробвам и да гледам някъде из тавана или небето като свиря, а не из пръстите си. Бе, яко е :violin: :violin: :guitar: :guitar: Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 28, 2005 Автор Отговорено Февруари 28, 2005 ахахах мда ! Малко оффтопик ама не се сдържам хора!!! днес вечерта свирих на Маршалааааааааа! Valvestate 8882 .... 160 Вата 2х12 инча селешчъни.. ... с би-коръс.. лампа ..... направо се изкъртих .. от звъка и като сио помисля че пича го продава .... за без пари .. ми става болно че немам кинти... Казах си болката ... Цитирай
Joys Отговорено Март 1, 2005 Отговорено Март 1, 2005 Мдаааммммм . На тъмно е още по-яко. Пробвал съм го шото ми изгоря крушката един път. Ти и звука на китарата в едно цяло. Slayer така са си правили репетиции за концерт. :guitar: Цитирай
Fenix Отговорено Март 1, 2005 Отговорено Март 1, 2005 Мдаааммммм . На тъмно е още по-яко. Пробвал съм го шото ми изгоря крушката един път. Ти и звука на китарата в едно цяло. Slayer така са си правили репетиции за концерт. :guitar: бтв Аз обожавам да свиря на тъмно. Пробвал съм и на свещи (тренирам за О!Шипка ) също се кефя. Нек'во много ми е готино. Особено като е мрачна музиката.... :twisted: А относно гледането в грифа, общо взето винаги, щото на тъмно ми се адаптират очите в един момент. Не става дума за пълен мрак разбира се... Цитирай
Recommended Posts