[tie] Публикувано Януари 8, 2007 Публикувано Януари 8, 2007 Значи решил съм да ъпгрейдвам и бих искал да попитам широката аудитория за това кой от следните хъмбъкери е най-оферта. Нуждая се от плътен богат звук, свиря леко смъкнато (До), а музиката е траш/шведски дет. Значи това което ми хвана окото (и ухото) са: EMG-81 EMG-85 (него не го препоръчват за бридж, но някакси май е по-връзващ и мощен от 81) Seymor Duncan Invader (Един приятел е с таквоз и е доста приятно... ) Кажете и някое димарцио, Значи ако трябва да се водя от това китаристите на групите които слушам са повечето с EMG-81... Очаквам отговор и мерси предварително. Цитирай
LOE Отговорено Януари 9, 2007 Отговорено Януари 9, 2007 да сложиш емг 85 на бриджа би било доста тъпа постъпка, адаптера има много ниски, много плътен звук, и ако почнеш да стършеж на това нещо картинката няма да е красива, китарата сама по себе си ще се чува добре предполагам, но изобщо няма да влиза където трябва в цялата музикална картина а и емг в българия нема... СД гледам че са пуснали първия си активен адаптер, има го в РФ, двата излизат към 400 лева но ако свириш толкова ниско задължително ЕМГ, тия адаптери имат най детайлен звук при ниски честоти, другите адаптери замазват тона (особено в комбинация с метъл зона), е някой хора целят точно това, но звук който не си личи какъв е не би трябвало да е целта на никой музикант Цитирай
black_waltz Отговорено Януари 9, 2007 Отговорено Януари 9, 2007 мисля че Димарцио x2n е подходящ за целта, другия китарист с който подрънквам е с такъв и вади доста чист и "режещ" звук На мен лично много ми допада звука му както за сола така и за ритъм китари. За справка това е модела на Чък Шулдинър Цитирай
[tie] Отговорено Януари 9, 2007 Автор Отговорено Януари 9, 2007 да сложиш емг 85 на бриджа би било доста тъпа постъпка, адаптера има много ниски, много плътен звук, и ако почнеш да стършеж на това нещо картинката няма да е красива, китарата сама по себе си ще се чува добре предполагам, но изобщо няма да влиза където трябва в цялата музикална картина а и емг в българия нема... СД гледам че са пуснали първия си активен адаптер, има го в РФ, двата излизат към 400 лева но ако свириш толкова ниско задължително ЕМГ, тия адаптери имат най детайлен звук при ниски честоти, другите адаптери замазват тона (особено в комбинация с метъл зона), е някой хора целят точно това, но звук който не си личи какъв е не би трябвало да е целта на никой музикант Хъх. Мисля си за 81 ... 100 точки големи зелени. Аз така и така искам само един. Проучвам обаче общественото мнение че в хардуера никакъв ме няма... ПС: Доста приятен звук си сторил за момчетата от Инксайл. Поздравления! Цитирай
LOE Отговорено Януари 9, 2007 Отговорено Януари 9, 2007 ами ако има от къде да го вземеш не се двоуми, има и други добри адаптери, но за твоя конкретен случай няма по добър от емг 81 Цитирай
AXE Отговорено Януари 9, 2007 Отговорено Януари 9, 2007 Аз така и така искам само един. Имай предвид, че ако имаш друг адаптер и той е пасивен, няма да можеш да ги ползваш заедно (разбирай с едни и същи настройки на техниката), щото нивото на активния ще е много по-високо от това на пасивния. Цитирай
LOE Отговорено Януари 9, 2007 Отговорено Януари 9, 2007 защо мислиш така? при мене няма голяма разлика в нивото преди и след смяната, съдя по гейна на преампа може би и старите адаптери са били яки не знам... Цитирай
[tie] Отговорено Януари 9, 2007 Автор Отговорено Януари 9, 2007 YAMAHA са 2 хъмбъкър + сингъл. Идеята е че махам всичко слагам една чудна хубава седефена плочка, и слагам отзад як хъмбъкер. Само един потенциометър за волум и дотук. Чисто и ясно. Цитирай
liquid_death Отговорено Януари 9, 2007 Отговорено Януари 9, 2007 Emg hz h4 това е пасивен адаптер но много добър и подходящ за целта ! Цитирай
[tie] Отговорено Януари 9, 2007 Автор Отговорено Януари 9, 2007 А нещо за не-EMG адаптери? Примерно за Димарцио? Бос съм помагайте. Цитирай
edgecrusher Отговорено Януари 9, 2007 Отговорено Януари 9, 2007 мисля че Димарцио x2n е подходящ за целта, другия китарист с който подрънквам е с такъв и вади доста чист и "режещ" звукНа мен лично много ми допада звука му както за сола така и за ритъм китари. За справка това е модела на Чък Шулдинър Ако говорим за Димарцио и хипер-тежък метъл , това наистина май е най-доброто попадение. Изрових един мой постинг от преди време, където има малко повече инфо. http://forum.muzikant.org/index.php?act=fi...&pid=183577Тука Цитирай
AXE Отговорено Януари 9, 2007 Отговорено Януари 9, 2007 защо мислиш така?при мене няма голяма разлика в нивото преди и след смяната, съдя по гейна на преампа Ами поради простия факт че имат предусилвател Но и като съм сравнявал с китари с пасивни адаптери, включително и джаксънските, с EMG-тата дърпам гейна назад. А не свиря рок Цитирай
Flanker Отговорено Януари 9, 2007 Отговорено Януари 9, 2007 Пича,от когото купих мойта (вече) китарка и е сложил димарцио Х2Н и свиреше в До.Като я пробвах звучеше кристално чисто и страхотни сола вадеше дори с Х-а.Обаче от друга страна никога не съм чувал на живо ЕМГ така че... Цитирай
LOE Отговорено Януари 9, 2007 Отговорено Януари 9, 2007 Ами поради простия факт че имат предусилвател Но и като съм сравнявал с китари с пасивни адаптери, включително и джаксънските, с EMG-тата дърпам гейна назад. А не свиря рок Странно, не съм забелязвал някаква значима разлика в изходните нива, трябва да взема да премеря за по сигурно Цитирай
black_waltz Отговорено Януари 9, 2007 Отговорено Януари 9, 2007 81 сравнен с адаптерите на моя джаксън(който е същата серия като твоя ЛОЕ) има доста повечко гейн същия тест с същите резултати бе проведен и с другата ми китара тъй че мога да потвърдя твърдението на AXE Цитирай
Recommended Posts