Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на тонколони


SKG
 Share

Recommended Posts

Здравейте може ли да ме посъветвате кои от двата да закупя и защо (бюджетът ми не е висок) - Fenda R50 2.0 , Microlab FC330 или да ми предложите друг в този ценови клас до максимум 130 лева. Благодаря предварително.

Link to comment
Share on other sites

Мисля, че тези се родеят с кучите марки и са далеч от аудиото. От това, което ти си готов да дадеш за звука и музиката, зависи какво тя ще даде на теб.

 

Не познавам продукти в този ценови клас и цялостно мисля, че какъвто и съвет да дам по закупуване на ОТ от него, той едва ли би бил особено добър. Наместо това бих посъветвал да разгледаш техниката в bazar.bg и olx - могат да се намерят по-добри предложения втора ръка. Вместо да се бърза с решение на момента, по-висок бюджет може да бъде събран за определено време дори при средностатистически месечен доход.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Подкрепям съвета за втора ръка: освен ако не са живели у някой краен изрод, озвучителните тела дълго остават добре запазени, а и състоянието им лесно се установява при оглед и проба. Технологиите не стареят чак толкова и има 20-годишни боксове, които и днес звучат забележително (всичко е въпрос на уши).

В същото време цените доста падат и се намират много изгодни сделки, особенно при по-големите (физически обемисти) модели.

Не знам българския пазар в момента и едва ли е оферта за тебе, но тук (в Англия) подарявам (!) чифт прилични флорстендери от среден клас, стрували някога стотици лири и перфектно запазени. При единственото условие някой да дойде да си ги вземе, защото цената на доставката би обезсмислила упражнението.

С търпение и редовно следене на посочените сайтове опитай да намериш подобен случай - и там бюджетът ти може да те вкара в съвсем друг клас спрямо новите боклуци. На слука!

 

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By the.runner
   Здравейте, маниаци!

   Имам нужда от съвет относно закупуване на две тонколони за слушане на музика. Разполагам със усилвател Technics SU-V55A. Информацията, предоставена от Technics, която виждам за модела е: изходна мощност на 4 ома - 2 х 100 вата; изходна мощност на 8 ома - 2 х 60 вата.

   Помещението е 30 квадрата. Търся колони, които да изкарват качествен звук, хубав и плътен бас и не на последно място да свирят силно, без неприятни изкривявания.

   Бюджетът е 300-400лв. Предполагам, че няма смисъл да гледам нови тонколони за тези пари. Въпросът ми е по-изгодно ли ще бъде да поръчам някъде да ми ги сглобят ръчно или да се ориентирам към готови модели втора употреба? И съответно какво бихте ми препоръчали като модел, приличен за тези пари?

   Поздрави!
  • By Chkanee
   Здравейте,
   Имам проблем с ремонта на моят суббуфер на системата ми за домашно кино (която всъщност използвам за озвучаване от лаптопа ми). До скоро системата ми стоеше у един приятел във Велико Търново, който нямах възможност да открия, но наскоро се намерихме и най-накрая си получих отново суббуфера. Проблемът е там, че приятелят ми е изгубил дистанционното на системата и на всичкото отгоре няма спомени къде, как и защо. Лошото в същия момент е, че аз нямам спомени каква марка беше самата система и какъв модел.
   Днес ходих в един магазин, където много хора ходят с проблеми по техните аудио системи или проблеми от друг характер, но свързани главно с озвучаването на кола, апартамент и т.н. Човекът, който отговаря за магазина и извършва ремонтите, опита да ремонтира буфера ми с универсално дистанционно, което всъщност не успя да намери нужният код за да може да се работи с него. Проблемът е, че и самият суббуфер е като се пусне в контакта е в режим "Stand by" и е нужно на всякаква цена да се използва дистанционно за да може да бъде включено, иначе продавачът в магазина ми каза, че можело да се направи със копче за усилване и намаляне, но единственият проблем си остава как да преодолеем режима Stand by.
   Искам да попитам, ако някой знае и е имал същия проблем, дали може да се разреши това по някакъв начин и дали дори след като не се знае марката и модела на самата система, има шанс отново да прослушам музика от нея?
   БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ, КОИТО ЩЕ ИЗКАЖАТ МНЕНИЕ И БИХА МИ ПОМОГНАЛИ! 
  • By Lyubo91
   Здравейте, колеги музиканти. Пише ви един "любител" музикант, но това не е толкова важно. Важен е въпросът ми към вас и се надявам някой да знае, защото много ще ми помогне с отговора си. Та - Имам синтезатор Yamaha psr e333. Този синтезатор има функция за запис ( REC) на това, което се свири на него - дотук добре. Обаче как след като съм направил записите В СИНТЕЗАТОРА, да ги прехвърля на компютъра. Имам USB кабел за синтезатора, с който го свързвам към FL studio, но не ми харесва как се получава там, пък и ми трябва и самия ритъм на синтезатора. Иначе Yamaha -та няма MIDI изходи. Та някой знае ли някаква програма, софтуерче, с което да мога да "видя" паметта на синтезатора и да сваля записите от него ( предполагам, че те са в MIDI формат :? ) Разполагам с програмата Musicsoft downloader, но тя е само за прехвърляне на MIDI файлове от лаптопа на синтезатора и до там.  А мен ми трябва обратното - реалният запис от синтезатора. 
   Моля за помощ, спешно ми трябва и благодаря предварително на отзовалите се  
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.