s.y.n.t.h Публикувано Януари 4, 2007 Публикувано Януари 4, 2007 Искам да питам дали на KORG TRITON LE могат да му бъдат инсталирани от expansion board-овете за TRITON-ите за допълително звуци,и вие кой от двата модела,KORG TRITON CLASSIC(61) и KORG TRITON LE(61) с вграден sampler board 64MB,бихте избрали и защо?Мерси! Цитирай
jordanil Отговорено Януари 4, 2007 Отговорено Януари 4, 2007 (Редактирано) да.могат. Triton LE защото е достааааааа по-евтин,а със почти едни и също възможности!Ако имаш семпли,даже не ти е нужен и семпъл борда.///само излишни пари.,но подчертавма--само ако имаш готови семпли или компютър и нужния софт,за да семплираш--и това е възможно , а после качваш през кард рийдър на медиата.../ Редактирано Януари 4, 2007 от jordanil Цитирай
jordanil Отговорено Януари 4, 2007 Отговорено Януари 4, 2007 http://www.chickensys.com/products/sw_item...=Translator+Pro http://www.korg.com/Technical/sampling_tips_triton_le.html ето..почети малко ако искаш! Цитирай
makermusic Отговорено Януари 4, 2007 Отговорено Януари 4, 2007 Аз не мисля че Тритон ЛЕ-то е достаааа по-евтин от Тритон Класик... Просто и двата модела вече не се предлагат като нови а само втора ръка(освен ако някъде не е останала някоя залежала бройка от ЛЕ-то). Но, дори и така да е нов ЛЕ тук в България върви към 1800 че и нагоре лева(без семплер опцията)... Тритон Класик 61 на втора ръка в много добро, да не казвам перфектно състояние, върви към 1500-1600 лева според мен, стига да намериш желаещ да продава... Екстри като Тъчвю дисплея, улеснената навигациая из менютата, по-разгърнатият семплер и сикуенсър не са за пренебрегване мисля... А и мисля че при едно евентуално семплиране самият процес ще се осъществи много по-лесно на Тритон Класика пак заради дисплея и лесната навигация... Вярно че Смарт медия картата е по-надежден и добър носител от Флопидиска но пък тя доста трудно се намира тук в БГ, така че... Като заключение да кажа, че аз съм за Корг Тритон Класик 61! Мисля че е по-добрата алтернатива при условие че и двата клавира е най-вероятно да се намерят на втора ръка за сравнително еднаква сума... За мен везната натежава все повече към Корг Тритон Класик... Късмет и успехи!!! Цитирай
jordanil Отговорено Януари 4, 2007 Отговорено Януари 4, 2007 (Редактирано) Но, дори и така да е нов ЛЕ тук в България върви към 1800 че и нагоре лева(без семплер опцията)...Тритон Класик 61 на втора ръка в много добро, да не казвам перфектно състояние, върви към 1500-1600 лева според мен, стига да намериш желаещ да продава... о.к. но като гледам---цената на единия /LE е около 1800 лв ,а на другия 1500...така,че .....аз мисля все пак,че LE е по-доброто решение. Успех! Редактирано Януари 4, 2007 от jordanil Цитирай
s.y.n.t.h Отговорено Януари 4, 2007 Автор Отговорено Януари 4, 2007 Не знам къде сте гледали KORG TRITON CLASSIC 61 за 1500лв.,аз имам оферта за 2500,но с всички екстри-64МВ sample RAM,SCSI...Как ви се вижда такава цена за KORG TRITON CLASSIC 61 втора употреба? Цитирай
jordanil Отговорено Януари 4, 2007 Отговорено Януари 4, 2007 (Редактирано) висока като се има в предвид колко е стар......а LE е много по-ново за толкова пари ще со оборудваш LE/а е по-добро според мен/ и ще ти останат!Това е мое мнение! Успех Редактирано Януари 4, 2007 от jordanil Цитирай
s.y.n.t.h Отговорено Януари 4, 2007 Автор Отговорено Януари 4, 2007 А сигурно ли е,че на TRITON LE могат да бъдат слагани от expansion board платките на KORG,не говорим за SMARTMEDIA,и 2200лв. за TRITON LE със sampler board как е като цена?И още нещо този TRITON LE има ли си SCSI,или и то е допълнителна опция? Цитирай
jordanil Отговорено Януари 4, 2007 Отговорено Януари 4, 2007 (Редактирано) виж.сега...Вземай едно LE ,слагаш му 64 MB RAM и започваш здраво да бачкаш.Като забогатееш му вземаш /ако нямаш семпли за сега/ семпълборда и свирката ти е вечна!Смарт медиата е лесна за намиране! като гледам...грешиш със 64MB семпъл борд--това е RAM памет... Редактирано Януари 4, 2007 от jordanil Цитирай
mitkosan Отговорено Януари 5, 2007 Отговорено Януари 5, 2007 (Редактирано) Според мен НЕ МОЖЕ да се добави експънжън звуци, аз имам Тритон Ле и никъде няма слот за хакване на такова чудо. има свободни слотчета за хакване на ЕДО памет, но не и за други неща. Мисля , че грешите, но пък ако греша аз - много ще се радвам! Самия семплер борд струда около 450 лева, намира се сравнително лесно, освен изходи за микрофин има и СКЪЗИ интерфеис на нея, по дефоулт обаче ЛЕто се продава без борда. Лето има повече РОМ памет от Класика, мъкар само 16 МБ. Лето има карта СМ, която мъкар и трудно да се намира, се намира. Митко Редактирано Януари 5, 2007 от mitkosan Цитирай
nicky_p Отговорено Януари 10, 2007 Отговорено Януари 10, 2007 (Редактирано) Ле'то няма опция за експанжан!!!!!!!!! Има са мо за РАМ и Семплинг!!! 100% сигурно Тритон ле НЯМА,РАМ 64мб Тритон класик има за 2 експанжана, РАМ 64мб Тритон студио за 7 експанжана, РАМ 96мб Тритон рак за 8 експанжана, РАМ 96мб Тритон Екстрийм НЯМА, РАМ 96мб РОМ памет на ЛЕ и Класик = 32мб Редактирано Януари 10, 2007 от nicky_p Цитирай
makermusic Отговорено Януари 11, 2007 Отговорено Януари 11, 2007 Абсолютно подкрепям горенаписаното!!! Цитирай
mitkosan Отговорено Януари 11, 2007 Отговорено Януари 11, 2007 Моя тритон Ле е с 48 мб РОМ, което иде да покаже, че е с 16 меги повече от Класика, който не вярва, да провери... Тритон Ле про Х 88 клавиша ... Паметта ми е 64 меги РАМ ЕДО Памет за експанжън нямам Ако някой е спец по тритон Ле та - моля да ми пише, ще ми е интересно да споделяме мнения и да да обменяме инфо за този модел Кюто ми е 25445590 mitkosan Цитирай
eXile Отговорено Януари 11, 2007 Отговорено Януари 11, 2007 http://en.wikipedia.org/wiki/Korg_Triton Цитирай
oliprayer Отговорено Януари 12, 2007 Отговорено Януари 12, 2007 1.Клавиатурата на Класик е Ямаха КХ, която си остава наи-добрата от времето на ДХ7. ЛЕ е доста по-плитка и лека. 2.Съотношението на инсъртите е 5:1. Това решава спора поне при лайв изпълнителите Цитирай
Recommended Posts