CorvusCorax Отговорено Октомври 1, 2006 Отговорено Октомври 1, 2006 няма зна4ение колко октови взимаш или там други подобни глупости.важното е когато пееш да се харесаш ти лично и после да те харесат и другите. Мисля, че това е най-ценното мнение в цялата тази тема!!! Напълно го подкрепям и аплодирам!
CorvusCorax Отговорено Октомври 3, 2006 Отговорено Октомври 3, 2006 E, важно е и какви чувства предизвикваш с квиченето си у слушащите те. Но това е тема на друг разговор.
brysnaria Отговорено Октомври 7, 2006 Отговорено Октомври 7, 2006 Аз как да разбера какъв глас съм? Ако чуете нещо изпято от мен някой може ли да определи?
CorvusCorax Отговорено Октомври 8, 2006 Отговорено Октомври 8, 2006 Само приблизително - по тембъра. Най-добре е някой да те разпее и да види къде и как пееш, за да може да ти каже със сигурност, а не (както в моя случай) да те определят от бас-баритон до алтино Ако си наясно с пианото може да ползваш вече дадената по-горе в тази тема схема, за да получиш най-обща представа.
brysnaria Отговорено Октомври 28, 2006 Отговорено Октомври 28, 2006 (Редактирано) Аз понеже се обърках тотално коя октава къде е, реших да кача едно мп3 пък по звук ако някой може да определи октавите и какъв глас имам ще се радвам много Без да се разпявам и без фалцети мога това - http://brysnaria.hit.bg/asd.mp3 Редактирано Октомври 28, 2006 от brysnaria
toshevski Отговорено Октомври 28, 2006 Отговорено Октомври 28, 2006 В момента пред себе си нямам пиано за да ти кажа с точност тоновете, но по това което чувам, мисля, че си тенорче! Нека някой друг да определи диапазона ти с точност!
AlFiA Отговорено Ноември 9, 2006 Отговорено Ноември 9, 2006 няма зна4ение колко октови взимаш или там други подобни глупости.важното е когато пееш да се харесаш ти лично и после да те харесат и другите. Мисля, че това е най-ценното мнение в цялата тази тема!!! Напълно го подкрепям и аплодирам! Толкова невярно нещо досега не бях чела :exclaim: Най-големите глупости на певците се раждат от желанието да си харесат гласа както пеят - от това правят и страшни нелепости, и то глупостите се правят най-вече с влагане на нечовешки усилия.... От което в един момент следва - "Глас, сбогом!"
brysnaria Отговорено Ноември 11, 2006 Отговорено Ноември 11, 2006 Айде де, плс , всички толкова разбирате, пък никой не ми каза каквъ глас имам.... Не че ми е толкова важно да знам къв съм, ами искам да знам какви песни ще са ми най-удобни на гласа ми, понеже отскоро се занимавам с пеене. Ето горе долу докъде стигам надолу като пея без да се напрягам - http://brysnaria.hit.bg/maggie.mp3
toshevski Отговорено Ноември 11, 2006 Отговорено Ноември 11, 2006 Браво бе! Много приятен глас! Да го използваш добре и да го развиваш! Според мен имаш още много нагоре! Това, което си изпял обаче могат да го пеят и басове и баритони и тенори...т.е. по него не може да се определи! Според мен си тенор, но трябва човек да те разпее добре и тогава с точност да определи!
brysnaria Отговорено Ноември 11, 2006 Отговорено Ноември 11, 2006 (Редактирано) ее мерси за четката начи ще си търся по високи песни. Редактирано Ноември 11, 2006 от brysnaria
AlFiA Отговорено Ноември 12, 2006 Отговорено Ноември 12, 2006 Браво бе! Много приятен глас! Да го използваш добре и да го развиваш! Според мен имаш още много нагоре! Това, което си изпял обаче могат да го пеят и басове и баритони и тенори...т.е. по него не може да се определи! Според мен си тенор, но трябва човек да те разпее добре и тогава с точност да определи! Точно! По време на разпяването само можеш да определиш какъв глас е разбира се. Къде му е центърът, къде са му преходите. Щото за мъжките гласове аз пък не успявам да определя кой какъв глас е. С тия вашите уникални способности да пеете басове, баритони и тенори сте направо живи мошенници....
toshevski Отговорено Ноември 15, 2006 Отговорено Ноември 15, 2006 (Редактирано) Хе хе, хората (цялата държава) са мошенници, ти пък за едно пеене, което всъщност е най- чистото и благородно нещо... Далавера да има! Аз пък скоро рабрах ново за мен нещо и то от един спор с една оперна певица... При тенорите нотния запис е с една октава нагоре! При спора мацката ми вика- те оперните певци пеят До на 3-та, а аз изпаднах в смях и й викам- да бе, ама много ясно, та те от там почват даже... Поразпитах и се запознах с фактите- та една октава по- нагоре! Също и рабрах къде точно стоят високите тонове в лицето! Някой да е чувал за "Венециянска маска"? Редактирано Ноември 15, 2006 от toshevski
Recommended Posts