X_eNeMy Публикувано Януари 2, 2007 Share Публикувано Януари 2, 2007 Ето я схемата: Китарата през дистъра в Инпут-а на кубето, където си и е мястото. От Лайн Аут-а на компютъра към СД Инпут-а на комбото. Парчетата ми звучат много далече. Пробвах различни пресети на еквалайзер от компютъра и все звучи глухо. 1) Защо се получава така. Не може ли да си се чува както си го чувам от колоните ? Как ? 2) И да не може - защо се получава така и какво трябва да си купя (защото всичко е пари ...) за да може да си се чува нормално ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Януари 2, 2007 Share Отговорено Януари 2, 2007 ахахаххахха ама ти върза ли се? говорителя на комбото е китарен - тоест - отрязва рязко честотите над 2-3 кхз сега ясно ли е що звучи глухо плюс това динамиките на китарата и музиката се смесват и става манджа със зеле в кубето се включва една китара и нищо повече другото е загуба на време пускай си музиката през компютърни колонки и толкоз Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
X_eNeMy Отговорено Януари 2, 2007 Автор Share Отговорено Януари 2, 2007 Ти освен да се изсмееш и да се подиграеш за това, че съм опитал, не можа да направиш нищо повече по въпроса. Задал съм си ясно въпросите с 1) и 2). Каква е тая загуба на време, можеш ли да обясниш ? Щом си толкова навътре, че да се изсмееш, значи трябва да можеш и да го направиш, нали ? Ако се включваше само една китара в кубето и 'толкоз' нямаше да има други жакове, нали ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Януари 2, 2007 Share Отговорено Януари 2, 2007 (Редактирано) 1 - получава се щото ти обясних за говорителя 2 - нищо не може да се направи по въпроса, к'во очакваш да чуеш от 8 или 10 инчово китарно говорителче? хай енд звук ли? то си има строго очертана честотна характеристика най-добре да си ползваш другите колони щом си мислиш че ти се смея, добре твоя воля. и аз се мъчех отдавна, и на мен не ми беше смешно има входове да хваща окото принципно и на маршалските ампове има такива - на някои модели добре звучи ак0 пуснеш барабани примерно от някаква дръм машинка айде спирам че пак ще кажеш че ти се смея честита нова година Редактирано Януари 2, 2007 от stratocaster Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Януари 2, 2007 Share Отговорено Януари 2, 2007 stratocaster - е принципно прав конкретно понеже знам че имаш маршал парк, а и аз сьм имал сьщия модел - 25 рцд и сьм пробвал - и се получаваше добре но аз сьм пробвал сигнал директно от аудио - или касетен дек или цд не знам как е с компютьр(би трябвало да не е по различно) и не очаквай хай фай качество на звука целта е да си джемваш с музиката на любимата си банда или бекинг трак и за това си вьрши работа пробвано е я пробвай сьс сигнал от аудио и виж как се чува и се примири че няма да е като от хай фай уредбата ти Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 2, 2007 Share Отговорено Януари 2, 2007 При повече входове обикновено единия е LOW, другия - HIGH(за импеданс става дука), или пък единия е "Bright". Принципно усилвателя е направен с цел да се свири на ЕДНА китара с него<_> Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Януари 3, 2007 Share Отговорено Януари 3, 2007 Е той си включва компа към CD IN, който би трябвало да се смесва с китарата през вградено миксерче (т.е. да не пречи на сигнала на китарата). Иначе stratocaster го обясни - китарното комбо по принцип не е направено да пускаш музика през него, освен с цел упражнение. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
X_eNeMy Отговорено Януари 3, 2007 Автор Share Отговорено Януари 3, 2007 Е той си включва компа към CD IN, който би трябвало да се смесва с китарата през вградено миксерче (т.е. да не пречи на сигнала на китарата). Иначе stratocaster го обясни - китарното комбо по принцип не е направено да пускаш музика през него, освен с цел упражнение. Китарата ми се чува както обикновенно - добре и ясно. Музиката която пускам е глуха. @ТОНИ, как така директно през аудио ? Какво имаш в предвид ? А между другото така китарата ми доста изпъква, което е не е чак толкова лошо Особено като забивам на песни, които знам или на такива на които мога да импровизирам. Благодаря на всички ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Януари 3, 2007 Share Отговорено Януари 3, 2007 (Редактирано) Оф, толкова ли е трудно... Значи, хай-фи усилвателите имат за цел да възпроизвеждат максимално точно всички честоти от 20 до 20000 херца. Китерните усилватели (заедно с китарните говорители) пък имат за цел да формират звука на китарата, който е в диапазона на средните честоти. По-високите и по-ниски честоти се изрязват от китарния усилвател (и от говорителя). Затова не е подходящ за хай-фи приложение и затова музиката (става въпрос за готова миксирана музика с всичките му инструменти, която обхваща почти целия диапазон от 20 до 20000 херца) не звучи както трябва. Затова и китарата ти изпъква, защото това е целта на китарния усливател. Редактирано Януари 3, 2007 от fluti Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Януари 3, 2007 Share Отговорено Януари 3, 2007 (Редактирано) абе пича не може да вникне в това, което му се обяснява. всеки това му обяснява а той пак неговото си знае - глухо звучало много е писано по тия въпроси във форума, има и страшно много изписано - един сърч в гугъл няма да се отрази зле. тва е примерна честотна характеристика на китарен говорител е как изкаш да не звучи глухо като пуснеш музика през него КИТАНИЯ ГОВОРИТЕЛ НЕ Е КАТО ХАЙ ФИ ШИРОКОЛЕНТОВ ГОВОРИТЕЛ я пробвай да пуснеш китарата през обикновен ХАЙ ФИ говорител - ми там е същата работа, само че обратната звучат тия високи, които китарния говорител реже и става ужас иска се малко напън да се разберат нещата, не е трудно ама..... Редактирано Януари 3, 2007 от stratocaster Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Януари 3, 2007 Share Отговорено Януари 3, 2007 Здрасти. Нормално е да звучи зле, защото усилвателя не е пригоден за тази работа независимо, че има ЦД инпут. Общо взето толкова безсмислено, колкото и изходите за слушалки на други усилватели - толкоз гадно звучи, че направо си е безсмислено. Аз имам Пиви Рейдж 158 и той същи има ЦД инпут, но през него не мога да пусна компа. Мога да пусна мп3 плеър, но не и лаптоп. Има няколко причини за това. Едната е, че става дума за различни напрежения и се получава много гаден звук. Това се оправя с ДИ Бокс, има една тема на Ники123 за това, много полезна. Другата е самия факт, че кубето е евтино. На моя ЦД инпут има страшно много ниски и много орязани високи и средни. Като пъхна китарата оттам също звучи гадно. За съжаление няма оправия. Аз се справих по друг начин - купих си сносни колонки за компютъра, които могат да се надвикват с усилвателя ако решат и така го правя. С такива за 10 лева няма да стане мисля Все пак мойте са само една система 2в1 и струват към 30-40 предполагам. Хем и на всичко свързано с компа ще се подобри звука. Поздрави, Fenix Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
X_eNeMy Отговорено Януари 3, 2007 Автор Share Отговорено Януари 3, 2007 абе пича не може да вникне в това, което му се обяснява. всеки това му обяснява а той пак неговото си знае - глухо звучаломного е писано по тия въпроси във форума, има и страшно много изписано - един сърч в гугъл няма да се отрази зле. тва е примерна честотна характеристика на китарен говорител е как изкаш да не звучи глухо като пуснеш музика през него КИТАНИЯ ГОВОРИТЕЛ НЕ Е КАТО ХАЙ ФИ ШИРОКОЛЕНТОВ ГОВОРИТЕЛ я пробвай да пуснеш китарата през обикновен ХАЙ ФИ говорител - ми там е същата работа, само че обратната звучат тия високи, които китарния говорител реже и става ужас иска се малко напън да се разберат нещата, не е трудно ама..... Оф, толкова ли е трудно... Значи, хай-фи усилвателите имат за цел да възпроизвеждат максимално точно всички честоти от 20 до 20000 херца. Китерните усилватели (заедно с китарните говорители) пък имат за цел да формират звука на китарата, който е в диапазона на средните честоти. По-високите и по-ниски честоти се изрязват от китарния усилвател (и от говорителя). Затова не е подходящ за хай-фи приложение и затова музиката (става въпрос за готова миксирана музика с всичките му инструменти, която обхваща почти целия диапазон от 20 до 20000 херца) не звучи както трябва. Затова и китарата ти изпъква, защото това е целта на китарния усливател. Разбрах ви бе хора ! Стига сте ми натяквали ! Стана ми ясно защо ! Не съм малоумен, а ако бях - щях да продължа да задавам въпроса ! Разбрах кое, защо и как ! Нямаше смисъл в това последователно да си надпреварвате да пишете постове. Отговорихте ми на въпроса - нищо не съм казал по въпроса. А вие не спирате да бълвате постове от сорта на "Уф, абе ти не разбрали че, бла бла бла бла" - ДА, РАЗБРАХ ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Януари 4, 2007 Share Отговорено Януари 4, 2007 (Редактирано) Е хубаво де! Разбрахме, че си разбрал! Просто останах с впечатление, че не си разбрал и затова писах, и другите също писаха... :hello: Редактирано Януари 4, 2007 от fluti Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts