Jump to content
Българският форум за музиканти

Любими певци


circles

Recommended Posts

Дио, Кобейн, Драйман, Марко Хиетала от Nightwish, Рой Кан(Кхан?) от Kamelot.. Брайън Джонсън, Лейн Станли... бе много са :godbless:

От дамите: Долорес О'не-помня. Е това е причината на Cranberries кавъри да не могат да се правят.

 

Не мога обаче да не спомена най-противния ми вокал: Джеймс ЛаБри. Не е като да няма талант и т.н., просто не ми харесва начина, по който пее.

Редактирано от Bozzich
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дио, Кобейн, Драйман, Марко Хиетала от Nightwish, Рой Кан(Кхан?) от Kamelot.. Брайън Джонсън, Лейн Станли... бе много са :)

От дамите: Долорес О'не-помня. Е това е причината на Cranberries кавъри да не могат да се правят.

 

Не мога обаче да не спомена най-противния ми вокал: Джеймс ЛаБри. Не е като да няма талант и т.н., просто не ми харесва начина, по който пее.

:metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много са вокалите на които се възхищавам, но ще спомена величията на които най-много се възхищавам.

 

1. Freddie Mercury (Queen) - Най-великия вокалист в рока. За мен няма друг като него и скоро надали ще има...

 

2. Hansi Kurch (Blind Guardian) - Това което Фреди е в рока е Ханзи в метъла. Уникален тембър с уникален диапазон... Чудили ли сте се някога защо няма добри tribute банди на Guardian? Мисля че причината би трябвало да е ясна.

 

3. James LaBrie (Dream Theater) - Дори абстрахирайки се от това че е вокалист на най-великата група в света и че участва в гениални странични проекти като "The Human Equation" на Ayreon и Mullmuzzler, мисля че са всеки истински вокалист Джеймс трябва да е респектираща фигура в рока и метъла. Невероятен диапазон и уникален тембър. Не може да се сбърка.

 

4. Chuck Shuldiner (Death) - Няма вокалист който да е допринесъл повече от него за това extreme стиловете в метъла да се издигнат в очите ми. Брутален тембър, съчетан с невероятни висини и пронизващи крясъци. Да не говорим пък за уникалността на вокалните му линии. МНОГО е трудно да следваш текста на този човек, прави паузи на най-невероятните места. Да не говорим за уменията му като китарист... Мир на прахта му.

 

5. Eddie Vedder (Pearl Jam) - Креативност, емоция, уникалност! Невероятен глас, съчетан с умението да създава интересни вокални линии, нетипични за който и да е друг певец. Чувственост, излята във всяка дума на песента. Той не пее, той изживява песента. Тембър, който не може да се сбърка НИКОГА веднъж щом си свикнал със спецификата му. Това е сърфиста от Сан Диего.

 

6. Chris Cornell (Soundgarden, Audioslave) - Честно казано ми беше много трудно да определя кой от двамата велики вокалисти в grunge-а харесвам повече и единствената причина да се спра на Еди като по-любим беше невероятната му емоционалност. Крис от друга страна има всичко друго което има Еди плюс един много красив, шлифован и висок глас.

 

7. Rob Halford (Judas Priest) - Мале, тоя как вдига! Хем може да крещи, хем да изкарва плътен и дълбок глас. Халфорд има всичко необходимо за да се пее Heavy METAAAAAAAAL! HE IS THE PAINKILAAAAAAAAA!

 

8. Kim Petersen, aka. King Diamond (Mercyful Fate, King Diamond) - Ей т'ва е психаря! Първия път като го чух просто зяпнах и не можах да си затворя ченето някъде до края на втората песен. Тоя човек (?) може да писне по-яко от ученичка на която си повдигнал поличката и в следващата секунда да ти изреве като разярен глиган. Мисля че не е нужен по-нататъчен коментар.

 

Има още МНОГО, но май post-а ми стана по-дълъг от предвиденото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Много добър подбор :angry:

 

Според мен към великите гласове в грънджа можем да добавим и Лейн Стейли заради уникалния му глас. Стейли и Ведър доста вокалисти на разни американски алтърнатив рок/метъл банди се опитват ги копират, примери бол - Creed, Staind, Godsmack... ама оригинала си е оригинал :happy:

Аз лично и Скот Уейлънд (Stone Temple Pilots) си фаворизирам :happy:

 

И на Ханси съм му много фен, по принцип не харесвам пауър метъл, както и повечето вокалисти в този жанр, но Гардиън & Ханси управляват ! :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

John Lawton - страшен глас, много експресивно пеене, с изразна мощ, някаква сплав между Дио и Ковърдейл със собствено звучене.

Това са обяснения за тези, които не го знаят.

 

Певец на Uriah Heep в

 

Firefly - 1977

Innocent Victim - 1977

Fallen Angel - 1978

 

и концерта им от 1979.

Има 2 солови албума.

Абе страшна работа :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моите любимци(тук няма да пиша тези,чиито талант безспорно признавам,като Фреди напр.,а просто тези,които са ми най-близки на мен) са :

Боби Макферин

Марвин Гей

Дейвид Гилмор

Марк Нофлър

Стинг

Фил Колинс

Стив Лукатър

Принс

Лени Кравиц

Сийл

.........

Да,харесвам "музикантите" певци или по скоро пеенето на музикантите творци :D

.........

От жените..............хм...,жени в музиката....... :green: :twisted:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ооо, жени много харесвам - дженис джоплин, доро, бони тайлър, мацето на гуано ейпс, кристина агилера, анастейша ... ... ... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От жените има една, която се справя много добре според мен - Джос Стоун. ;)

Мощен и гъвкав глас, приятни украшения на мелодията на пеене, емоционално на немалко места, и просто кефско за слушане. :(

 

Агилера също има заложби, ама е сбъркала стила.

 

Още съм чувал Фейт Евънс да пее джаз. Не е баш светило, но се справяше. :(

 

добавка: Джордж Бенсън. Слушайте Footprints in the Sand. ;)

Редактирано от MDFk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лейн Стейли - това е вокалиста, който завинаги промени музиката. Дори гласово изчадие като Корнел, може да се нарече "клише" в срaвнение с него. Няма такъв глас, няма такива партии, няма такива интервали, няма такава красота, няма такива текстове!

My pain is slef-chosen!

RIP

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Агилера верно си е объркала стила, ама пак от всичките поп-диви и глупости )Бритни, Джей Ло и т.н.) единствено нейния поп мога да слушам...някакси е по-различен. А да не говорим за ропкерското парче Fighter от предишния албум. Супер як хит :godbless:

Шакира също не е за изхвърляне :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А някой знае ли как се казва вокала на Crash Test Dummies??? Има една песен Mmm Mmm Mmm Mmm която съм я слушал 5-6 пъти един след друг без да удпея да се накефя на началното "Ooonce, there was this kiiiid who..." Хммм, току що открих, че писменната форма не е най-добрия вариант за слушане на музика...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да живее Дейвид Ковърдейл!Според мен енин от най-добрите живи вокалисти в света!Има и дълбочина на гласа,наситеност,страхотен тембър,па е и убав(поне е бил).Не са за ихвъляне и Чичко РОНИ(Рони Джеймс Дио),както и Глен Хюз!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.