Egon Отговорено Август 2, 2005 Отговорено Август 2, 2005 Стига бе, чак пък толкова...разроши ми любопитството направо Цитирай
imperor Отговорено Август 8, 2005 Отговорено Август 8, 2005 Патил съм много от фалшивковци и затова смятам, че певеца трябва, ако не друго, то поне сам да се чува какви ги върши на живо и в студиото. Големи за мене са Греъм Бонет, Ян Гилан (когато можеше да пее, не сега), Тони Мартин, Стив Уолш, Рони Падавона, който наистина е Dio! Роб Халфорд, Бари Гардън, Марк Фарнер. Като цели банди вокали Суит и Тен си си. От нашите: Звезделин Керемидчиев, Даниел Радев, Богдан Кънев, Георги Станчев. Шапка свалям на Васо Найденов за техниката! С една октава диапазон и умна глава, направи кариера като никой друг! Бил съм на живо и с Панайот Панайотов - голямо гърло, братлета! И нито един фалшив тон! Змей! Жалко за стила в който си ползва гласището... Цитирай
Katsko Отговорено Август 9, 2005 Отговорено Август 9, 2005 Фреди Меркюри президент,президент! Цитирай
Egon Отговорено Август 9, 2005 Отговорено Август 9, 2005 Imperor, не беше ли Звездомир , не Звезделин? Ако имаш предвид Звезди от Ахат... Цитирай
imperor Отговорено Август 9, 2005 Отговорено Август 9, 2005 Imperor, не беше ли Звездомир , не Звезделин? Ако имаш предвид Звезди от Ахат... Да бе, прав си Egon! Благодаря за поправката, ама по някое време през нощта и пустата му троянска сливова (домашна).... За Звезди от "Ахат" ми е думата. И той да ме извини! И искам да добавя още един наш: Васил Арангелов - страшен глас... беше, завалията. Той е екс "Атила", екс "Епизод", мисля че и малко в "Импулс" попя, екс "Айсберг"... Цитирай
Egon Отговорено Август 10, 2005 Отговорено Август 10, 2005 Сещам се, не е лош, ма на мен Звезди повече ми харесва, дебелее прогресивно, но гласът му не пада, макар и малко да се поизхаби. Аз да ви кажа и от Наско от БТР нямам лошо мнение, гледал съм го няколко пъти на живо, веднъж и на Аполония, където доста неща се чуват ако згафиш...и си пя момчето. Цитирай
imperor Отговорено Август 10, 2005 Отговорено Август 10, 2005 Сещам се, не е лош, ма на мен Звезди повече ми харесва, дебелее прогресивно, но гласът му не пада, макар и малко да се поизхаби.Аз да ви кажа и от Наско от БТР нямам лошо мнение, гледал съм го няколко пъти на живо, веднъж и на Аполония, където доста неща се чуват ако згафиш...и си пя момчето. А, Насо си е пич и е готин! Но на мене ми е малко калпаво мнението за хора с широко вибрато, а'ла Брус Дикинсън (голям певец), просто този маниер на пеене не ми допада особено. Имаме певци, имаме и музиканти! Нека да е яко забиване! Цитирай
Steppenwolf Отговорено Август 10, 2005 Отговорено Август 10, 2005 Хм, любими певци... На първо време ще кажа Албано. Цитирай
ena Отговорено Август 19, 2005 Отговорено Август 19, 2005 аз пък да ви кажа никак не съм фенка на Звезди!преди пееше много по-добре!сега вече бая изнемогва!!!!!!!наско е супер пич!и наистина има глас!!!!!!!не знам дали сте чували за тони чембъра от монолит но за мен той е един от най-добрите гласове в бг!!!!!!иначе на мен ми е много любим OZZY OSBOURNE!!!!!!!!!тоя чожек в момента пее 100 пъти по-добре от колкото като започна!!!!!!е плант разбира се не изостава!!и дядо мик джагур също!!!!!!!!!! Цитирай
imperor Отговорено Август 20, 2005 Отговорено Август 20, 2005 аз пък да ви кажа никак не съм фенка на Звезди!преди пееше много по-добре!сега вече бая изнемогва!!!!!!!наско е супер пич!и наистина има глас!!!!!!!не знам дали сте чували за тони чембъра от монолит но за мен той е един от най-добрите гласове в бг!!!!!!иначе на мен ми е много любим OZZY OSBOURNE!!!!!!!!!тоя чожек в момента пее 100 пъти по-добре от колкото като започна!!!!!!е плант разбира се не изостава!!и дядо мик джагур също!!!!!!!!!! С годините високите гласове отиват надолу, а ниските нагоре, затова и по оперите никой не търси баритони. Звезди си е Звезди! Но... въпрос на вкус. Чембъра като тембър и маниер е сходен с Ники Томов, но няма онази специфика на гласа, която го прави уникален. На Ози му пиша 10 (от 10) за уникалност на гласа и 8 за фалшивост, дори и в студио (мое мнение). Слаб глас, който не носи натоварване. Същия е и Ло Греъм на "Форинър" - уникална бленда, подлудяващ хрип, резонанс и обертон... до 2-3 песен на живо и сбогом със здраве, хубава Яно. Макар и да не съм фен на AC/DC, но Брайън Джонсън си е баш рок певец, ако някой го е слушал как пее в "Джорди" и сега... Просто човека може всичко, като Халфорд... Не споря, само изказвам мнение. Цитирай
eL_NinYo Отговорено Август 21, 2005 Отговорено Август 21, 2005 Относно БГ певците,моите фаворити са Любо от ТЕ, Владо от Сафо и Орлин от Каффе. (почартавам,че мнението ми е силно субективно,понеже "старите" наши банди не са ми много познати,въпреки,че сега се сещам за Стенли и Георги Станчев) Цитирай
muzunka Отговорено Август 21, 2005 Отговорено Август 21, 2005 Matt Barlow (ex-Iced Earth) :killyou: a kakvo ste kajesh za Tim ,Ripper' Owen Цитирай
Mephistofel Отговорено Август 21, 2005 Отговорено Август 21, 2005 Сега стана интересно.... Още от началото държа да уточня , че става въпрос за точно любими певци , а не за "можещи" и "неможещи". И така , без ред и пристрастия крайни, в организиран хаос следват: Bruce Dickinson(Iron Maiden);Andi Deris(Helloween);Bon Jovi(Джон, де );Warrel Dane(Nevermore);Jorn Lande(ex- Ark,настоящ Masterplan);Jeff Scot Sotto( пял с Axel Rudi Pell и кой ли още не );Buddy Lackey(Dead Soul Tribe); Geoff Tate(Queensryche);Sting;Ronnie James Dio;Rob Halford(Judas Priest); Axl Rose(Guns N' Roses);Ville Valo(HIM);Tobias Sammet(Avantasia;Edguy); David Coverdale(Whitesnake) и още много други... Цитирай
Egon Отговорено Август 22, 2005 Отговорено Август 22, 2005 Хубави любимци Мефисто, повечето са и от моите фаворити Ози...присъединявам се към imperor...толкова слаб и фалшив глас, но ясна бленда, психичност дори в нея, не просто в стила и фразировката, добър композитор, истински рокаджия и голяма фигура...но певец... Цитирай
F.I.N.E. Отговорено Август 22, 2005 Отговорено Август 22, 2005 Фернандо Рибейро (MOONSPELL) , Стив Тайлър (AEROSMITH), Ози, Томас Петерсон(TIAMAT), Кристина Скабия (LACUNA COIL), Ник Холмс (PARADISE LOST) и още доста други Цитирай
Recommended Posts