TARTO Отговорено Юли 14, 2016 Отговорено Юли 14, 2016 започнеш ли да мислеш дали покупката на това или онова е някьква инвестиция , кьде отива удоволствието и радоста от заниманието с китара Цитирай
bratmito Отговорено Юли 14, 2016 Отговорено Юли 14, 2016 Ако не държиш да е нов разгледай олх и bazar.muzikant.org. Независимо как потръгнат нещата с китарата най-вероятно до година ще го продадеш - или за да си купиш по-хубав или защото вече не ти трябва. Плюсът е, че ще вземеш нещо малко по-добро, което след това ще продадеш на приблизително същата цена. 1 Цитирай
Jim-ph Отговорено Юли 14, 2016 Отговорено Юли 14, 2016 @Jim-ph Така е, но това не помага по никакъв начин с избора на усилвател? Това, че е с ефекти не го прави по-лош от този без ефекти, ако греша, моля да ми разясниш, конкретно за тези два модела (VOX VX I с може би най-евтиния Marshall под 200 лева). Колебанията ми бяха основно около VOX, а всякакви други предложения, които най-малко не мога да видя и тествам на живо, прави избора още по-труден. Аз не искам мощен усилвател с много ефекти, а усилвател, който става за напълно начинаещ, да се чува добре (за цената си) и да си заслужава инвестицията (макар и не толкова голяма). И да, и не. По принцип не го правят по-лош, но по факт са показател, че е по-лош. Много грим не прави жена по-грозна, ама се прави да скрие отсътствие на нещо важно... Цитирай
Jim-ph Отговорено Юли 14, 2016 Отговорено Юли 14, 2016 Относно ампа, аз бих взел най проста конфигурация. Вземи някой по-разбиращ от свирене ако си начинаещ и пробвай два варианта и гледай втора ръка, например: http://bad_link/ad/kitaren-usilvatel-laney-lg35r-ID5TPgV.html#ebb2153a33 (не съм свирил, обаче ако имаш възможност пробвай различни) И по принцип, помисли за такъв интересен факт: евтина китара струва по-малко, но в перспектива с всеки комплект на струни, цената и се натрупва. След 5 години, изходна цена на инструмент е толкова малък процент от всички разходи, че наистина няма смисел да се търси да спестиш всеки лев на самия инструмент. Също важи и за апарат - купува се един път, с всеки ремонт/смяна на лампи/изхарчен ток, оригинална цена му е толково ничтожна, че life is too short to play junk. и p.s. по-хубав, адекватен амп се продава после много по-лесно отколко най-бюджетните. А след времето, евтина електроника просто се уничтожава и не се ремонтира, докато нормални ампове са за цял живот. Малко философия, без конкретно отношение към въпросния усилвател. 1 Цитирай
Slide Отговорено Юли 25, 2016 Отговорено Юли 25, 2016 (Редактирано) Аз имам такова Лени. Като звук е малко по-мътно, отколкото повечето хора биха очаквали. Говорителя е 10 инча, което е голям плюс, защото обикновено в този ценови клас са 8 или дори 6. Има ривърб, два канала, мастър волюм и лайн ин, през който може да се пуска музика от телефона директно. Много драйв не харесвам, свиря максимум с около 4-5, а и понякога дори на такова ниво намалям волюма на китарата. Има приятна динамика за транзистор. Ако автора се интересува от обявата, която Джим е показал, може да заповяда да чуе моето (в София съм). Забравих да спомена, че има и изход за включване към отделен кабинет. Fun fact - когато някой може да свири и разполага с качествена китара, дори и бюджетни практис ампове може да звучат приемливо (дори и записани с телефон). Редактирано Юли 25, 2016 от Slide Цитирай
Recommended Posts