LOE Публикувано Януари 1, 2007 Share Публикувано Януари 1, 2007 Колкото повече го гледам толкова повече се зарибявам да си го взема.. за тва нещо иде реч: http://www.digit-life.com/articles2/proaud...u-0404-usb.html продукта е сравнително нов, и все още не се намират адекватни ревюта, тва което постнах изглежда много добре, резултатите на тестовете са страхотни, но имайки предвид че е външно УСБ устройство ми се ще някой да сподели как е латентноста... така че ако някой го има или си е играл с тва нещо да сподели Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Януари 2, 2007 Share Отговорено Януари 2, 2007 В руския форум я обсъждаха тия дни. Там има и отзиви на собственици. Ето и линк: http://forum.rmmedia.ru/index.php?showtopic=30373 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Януари 2, 2007 Автор Share Отговорено Януари 2, 2007 мда разгледах го тва, ама не ми стана особено ясно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Януари 8, 2007 Автор Share Отговорено Януари 8, 2007 такам.. взех картата, ако някой го интересува нещо да пита Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dylan_101 Отговорено Януари 8, 2007 Share Отговорено Януари 8, 2007 такам.. взех картата, ако някой го интересува нещо да пита Ами кажи най-важните неща: входен SNR и латентност Скоро тествах входния SNR на мойто audigy 2 ZS по следния начин: китарата с мютнат волюм през by-pass-нат zoom GFX-4 в ролята на DI-box, в лайн ин на одиджито запис на кул едит 2.0 на 32 бит/ 44100 Hz и след това amplify докато нивото на шума стигне максимума за Audigy 2 ZS резултата беше 75-78 dB Спектъра му беше като на розов шум, което ме навежда на мисълта че основният му източник е DAC-а на картата. Това според мен не е особено добър резултат, при положение че за модерните драйвове си трябват 55-65 dB gain... Надявам се emu0404 usb да покаже по-добър резултат, че и аз мисля за ъпгрейд. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Януари 8, 2007 Автор Share Отговорено Януари 8, 2007 (Редактирано) доста странна методика на тестване пробвай с луупбек кабел и RIGHTMARK AUDIO ANALYZER с латентноста няма проблеми, вчера я пробвах на 2 мсек, което даваше към 5 мсек реална латентност - няма проблеми SNR-то е 113.4 дБ ще пробвам и твоя метод довечера Редактирано Януари 8, 2007 от LOE Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dylan_101 Отговорено Януари 8, 2007 Share Отговорено Януари 8, 2007 доста странна методика на тестване пробвай с луупбек кабел и RIGHTMARK AUDIO ANALYZER с латентноста няма проблеми, вчера я пробвах на 2 мсек, което даваше към 5 мсек реална латентност - няма проблеми SNR-то е 113.4 дБ ще пробвам и твоя метод довечера С RMAA 5.нещо си ми дава 85-86 dB, но той тества само картата, докато моя метод включва и шумовете по кабелите и di-то. Те си съществуват и даже стават доминиращи ако картата е супер добра. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Януари 8, 2007 Автор Share Отговорено Януари 8, 2007 аз пък си мисля че подобен метод не може да е адекватен, тей като нито знаеш с колко точно гейн си записвал нито нищо, дори да си записал стойноста в миксера, един господ знае това на колко отговаря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dylan_101 Отговорено Януари 8, 2007 Share Отговорено Януари 8, 2007 Ами зависи какво разбираш под "адекватен". За мен в случая е адекватен дотолкова доколкото мога да да преценя колко шум е добавен към сигнала на китарата ми в резултат на дигитализирането й. Разбира се за правилно съпоставяне на различни сетъпи без предварителна калибровка не е адекватен, но и RMAA не е ако не калибрираш предварително. Така че да кажем че нивото на лине-ин е същото като от теста на RMAA. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dylan_101 Отговорено Януари 8, 2007 Share Отговорено Януари 8, 2007 ...или пък че лине-ин нивото ти е нагласено така, че колкото и силно да блъскаш по струните, сигнала да не се дистортва. Ще проверя довечера колко е голяма разликата между двете така дефинирани нива, но подозирам че няма да е по-голяма от 3 dB Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Topsun Отговорено Януари 8, 2007 Share Отговорено Януари 8, 2007 бих ти препоръча Мбох мини.много готина ми се вижда,пък и си бачкаш с протулса... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dylan_101 Отговорено Януари 8, 2007 Share Отговорено Януари 8, 2007 Ще проверя довечера колко е голяма разликата между двете така дефинирани нива, но подозирам че няма да е по-голяма от 3 dB Проверих, разликата е около 2 dB, което си е в рамките на грешката. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
f1_sound Отговорено Януари 9, 2007 Share Отговорено Януари 9, 2007 :stop: Ае топсън стига с този протулс бре щото много хора като мен не го харесват много много Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Topsun Отговорено Януари 10, 2007 Share Отговорено Януари 10, 2007 Васе,ти с кво бачкаш btw?пробва ли новия cubace 4?аз сега се зарибявам с новия сонар,ама като съм свикнал на cubace и ми е доста терсене...протулса кефи бе доста лесен е за работа,а в този хардуерен мини вариант е къртач за вкъщи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
f1_sound Отговорено Януари 10, 2007 Share Отговорено Януари 10, 2007 Topsun в момента работя с Tascam FW-1804 19" Firewire-Interface http://www.musik-service.de/Recording-Soun...95746319de.aspx и съм луд на тема Сонар, от как се помня работя със сонарче иначе Кюбейс съм го гледал само дори не съм си го качвал нещо не ме кефи Иначе старият ми интерфейс също беше таскам - US122 и по нищо не отстъпваше на стария M - Box /изправения/ Иначе и интерфейса който си е взел LOE пак мисля, че не отстъпва на M-BOX, е верно с м-бокса получаваш прехваленият протулс и кво На кой с каквото му е одобно с това да работи, аз от как се помня все със Сонар е карам и за напред ще я карам Тва е, иначе не мисля че интерфейс който по възможности струва колкото emy, Taskam и подобни интерфейси, трябва да струва повече зареди задължаването на фирмата да го ползваш с техният софтуер Иначе предполагам че като части /хардуерни демек/не е нищо повече от гореспоменатите фирми p.S. Иначе разучи добре Сонар 6 мноооого е здраво зделан Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts