Parni_Valjak Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 Преди да осъществиш "голямата система", направи тест. Дори без микрофон и PA система, само акустически трябва да докараш сносно звучене. И внимавай много тръбата да не ти се отплесне към ухото !!! Звуковото налягане може лесно да достигне опасни нива и да ти повреди слуха! Що се отнася до изход за външен високоговорител, проблема е често срещан, и обикновенно се прави "къстъм"(клиентско, по поръчка) решение. Ако комбото е транзисторно трябва да се внимава за случайно късо съединение, а ако е лампово още и за случайно прекъсване на веригата. И двата случая са опасни за апаратурата. Успех, и внимавай! Цитирай
RichieSambora Отговорено Ноември 22, 2007 Автор Отговорено Ноември 22, 2007 Ами ще внимавам. Ти какво имаше предвид, че може лесно да ми повреди слуха? Той предусилвателя има волюм пот и съм му изкарал тон пот. Той е Литъл Джем всъщност. А относно кубето - транзисторно е, Fender Frontman 15G, но не мисля да експериментирам да му правя изходи. Ще си карам с А/Б селектора за сега Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 Дори при посочените от теб 25 вата, поради излъчването в малката площ на тръбата, може да се получат над 120-140dB SPL, което при няколкото сантиметра от ухото може да ти отнесе тъпачето....Затова казвам да внимаваш къде сочи тръбата. Не си завирай и ухото пред дупката за да проверяваш дали излиза звук... Цитирай
RichieSambora Отговорено Ноември 23, 2007 Автор Отговорено Ноември 23, 2007 (Редактирано) Заебавам го. Много ме е яд, ама... В магазина нямали и не знаели кога ще зареждат драйвери. Казаха ми, че щели да пишат имейл, ама това можело да стане не много скоро. Така че, ако излезе нещо в крайна сметка, ще пиша. Редактирано Ноември 23, 2007 от RichieSambora Цитирай
Metalix Отговорено Декември 3, 2007 Отговорено Декември 3, 2007 На това клипче е обяснено за глупаци (от глупак, по-точно). Вижда ми се простичко, ама само за тръбичката ми е чудно откъде да намеря подобна. Цитирай
RichieSambora Отговорено Декември 3, 2007 Автор Отговорено Декември 3, 2007 Да, прав си, но виж крайния ефект. Звукът остава неизменен. Чува се нещо като от Уа-Уа педал. Аз ако търся уа-уа, ще си направя. Аз искам да направя толкбокс, който работи като такъв. Ето как Би трябвало да рабори: http://www.youtube.com/watch?v=Zj9qpm0b0CA Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Декември 3, 2007 Отговорено Декември 3, 2007 А ето как го ползват майсторите.... Steve Wonder on a talk box Цитирай
RichieSambora Отговорено Февруари 17, 2008 Автор Отговорено Февруари 17, 2008 Хора, здавейте отново! Значи, пак се запалих Сега, тук в нас имам един 5-ватов говорител, 20-ватов усилвател(за справка: http://tpetrov.com/search.php?prod=1002%20...УСИЛВАТЕЛ%2020W) Та въпроса ми е мога ли тоя усилвател да го храня с 12-волтовия адаптер? Защото ако може, направо го правя това с фуния за оплътнител на звука Цитирай
Manolev Отговорено Май 27, 2008 Отговорено Май 27, 2008 Пичове, нещо явно съм тъп и не мога да свържа талкбокс. Искам да попитам, искам да го направя с домашното комбо(Х&К Атакс 80). То си има и лайн аут, ама си има и изход за 2ри говорител. Нещо немога да загрея... Хелп? Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Май 27, 2008 Отговорено Май 27, 2008 Връзва се на мястото на високоговорителя на китарното комбо, или главата. TALK BOX-ът стандартно има превключвател, с който се избира дали сигналът от китарата, след като е преминал през всички джвъцки , инструменталния усилвател и е стигнал в изхода към инструменталните високоговорители, отива към тях или към драйвера на TALK BOX-а. За да стане работата, е необходима втора система - PA или общо озвучаване, както се нарича по нашите земи. След като звукът премине от драйвера на TALK BOX-а по тръбата, се завира в устата на певеца (не е задължително китариста да е същия човек). Чрез устата, която изпълнява функцията на акустичен филтър, отива в микрофона, който стои пред нея. От микрофона, сигналът, носещ вече оформения звук, си отива по пътя към смесителен пулт, динамични контролери, кросоувъри и други джаджи (кой каквото има), и отива в крайните стъпала, а след това и в акустичните излъчватели (колони може би). И така - трябват: китара (или друг инструмент, например синтезатор), инструментален усилвател с изход за високоговорител, TALK BOX, вокален микрофон и общо озвучаване. Всеки може да добавя и други неща по пътя на сигнала, като се съобразява само с техническите изисквания, за да няма фойерверки, илюминации Май никой не обича да чете... Цитатът е от същата тема, http://forum.muzikant.org/index.php?s=&...st&p=199928 Цитирай
Manolev Отговорено Май 28, 2008 Отговорено Май 28, 2008 Съжалявам, не видях. Благодаря ти за помоща. Цитирай
Recommended Posts