Jump to content
Българският форум за музиканти

Нужда от помощ!


Enchev

Recommended Posts

Искам първо да кажа Здрасти на всички старейшини във тази форум. Не за друго старейшини, но аз съм съвсем пресен,пресен и несъм такъв музикант като повечето тук профита,за което свалям �шапка.МОлбата ми е ако има някой разбирач на фендър страт стандарт,къстами и тн..да ми помогне в избора.Както казах не съм профи, но искам да си купя ценна китара, един вид инвестиця и да си свирна някое парче.Доста изчетох, прегледах,пипах по магазини,гледах в продавалниците,но все пака си трябва профи съвет.Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си от София в Динакорд(Ямаха)в Дружба има богат избор На Фендър китари там ще те консултират музиканти.

 

Рс. И най важното, гледай да ти е удобна, да ти пасва, все едно си я ползвал дълго време.Моите пет стотинки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези стандард и къстъми и тинтири минтири са според джоба. Като идеш в магазина и кажеш колко пари можеш да дадеш ще ти предложат китари Fender / респективно  Squier  в ценовия клас и вече като си пробваш и установиш коя ти пасва ... вадиш кеша и плащаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Инвестиция в китара стратокастер може да се разбира по различен начин. Вероятно авторът пита за китара, която с годините ще поскъпва, а не такава, чиято цена пада наполовина само от факта че е излезнала вече от магазина и е употтебявана. В този смисъл най-добра инвестиция са фендерите, произведени през 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век. Тяхната цена расте всеки ден. Но такива инструненти се намират доста трудно, а и е нужен голям специалист, който да потвърди автентичността на китарата. Желая на автора успех в инвестицията!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Fender USA Standard - НЕ Е ИНВЕСТИЦИЯ!

Веднъж след като го изнесете от магазин - ще падне поне до 2/3 от цената. И няма да се повишава през години. И не само това. Съще веднъж като я изнесете от магазин - ще стане потенциално "менте" за повече от разбирачи, коите ще я гледат във вашата обява когато искате да я продадете.

Редактирано от Jim-ph
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Повечето китари стават инвестиция, когато на нея е свирил голям и известен музикант!

Без да се обижда автора на темата, но това ми звучи като някой друг да ти избира жена.Консултацията е до толкова да те посъветва за качествата на избора ти между две три китари, а изборът си остава ТВОЙ.За това са темите в началото на раздел -Китара, прочети ги внимателно да можеш да питаш правилно, и да получиш отговор правилен.

 

Дано схващаш какво ще получиш като информация от тези теми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че темата е безпредметна. Никой лаик не си купува винтидж Фендер поради поне 2 причини.- 1.Безбожно скъп е и 2.Купуваш си нещо ценно когато можеш да го оцениш тоест когато е ценно за теб..

А евентуално ако си богат и ексцентричен колекционер ще си намериш професионален съветник. Едва ли ще пускаш теми във форуми.

С цялото ми уважение, но това е безсмислена тема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Jim-ph

Те и онези които са си купували Стратове и Телекастери през 60-те не са ги считали за инвестиция, а чисто и просто работни коне.. И не че не са били "Стандард",

Всичко е въпрос на време и мащаб!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Повечето българи (изключение правят тези с реални познания по финанси и/или счетоводство) използват думата "инвестиция" за всеки похарчен от тях лев (предполагам корена е в народопсихологията и е свързан с факта, че човек иска за всяка дадена стотинка нещо да му се възвърне, или просто е съвпадение, породено от масово непознаване на термините във финансите).

Според мен човека просто иска да го насочите да си купи някаква по-свестна китара и да получи оптималното за парите, които ще похарчи за нея, а не иска да прави инвестиция в истинския смисъл на думата.

Тоест, мисля си, че иска мнение от типа на "Купи си най-добре мексикански фендер, защото американския е само малко по-добър, а струва 3 пъти повече, пък мексиканския пак си е фендер и пак си е истински инструмент, демек най-оптимално похарчените пари ще си дал за MIM", нещо такова... :)

 

Ако бъркам, моите извинения към автора за неправилното тълкуване на въпроса му. :cheers2:

Редактирано от therealbadmadafaka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

На автора на темата май много не му е зор "инвестицията", защото никакъв го няма тук поне да поясни какво точно има впредвид, докато доста хора се впрегнаха да отговарят/помагат. 

Поне да беше казал с какъв бюджет разполага, това щеше да стесни значително съветите към него.

Редактирано от DILETANT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Jim-ph

Те и онези които са си купували Стратове и Телекастери през 60-те не са ги считали за инвестиция, а чисто и просто работни коне.. И не че не са били "Стандард",

Всичко е въпрос на време и мащаб!

 

да, но обеми/ качество на продукцията не са съпоставими... Направо директно го казвам сега: половин година се мъчих да продам Fender USA Am. Standard страт - за 650USD (1200лв беше тогава при този курс евро/доллара 1.09). И този страт беше в рядък цвят (+100$ на времето само за цвят). Просто не, не, и още веднъж не. Нови mass production китари не са инвестиция!

 

 

За инвестиция са: ES-335 китари (по-малко пада им цена на нови / за стари само ще повишава), топ-модели на lawsuit серии японски китари (ама и цената им няма да е бюджетна - от 1200USD нагоре), реалистичен вариант е Fender Mustang / Duosonic / Jaguar от 1960ти, Fender Stratocaster от 1970ти.

 

На Custom Shop инструменти като инвестиция също бих казал НЕ - причината е че тези китари са почти винаги правени много индивидуално и това в повече случаи ще е проблем за понециален купувач.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.