ebor65 Отговорено Май 22, 2016 Автор Отговорено Май 22, 2016 Проблема е мой както казах вече, но моите мнения не могат да излязат без одобрение от модератора и няма как да спра дискусията. Съжалявам, но във форума не намерих отговор и зададох неправилно въпроса. Иначе ми се изясниха нещата от тези видеа: Имам резонанс в помещението и става неприятно с Гибсъна. Това беше. Благодаря! Цитирай
iliev.p Отговорено Май 22, 2016 Отговорено Май 22, 2016 Говоря за себе си, тема по тема, и не за една нощ, но те не желаят поне раздела в който е питанката им - "Китара,клавишни, ударни, бас" и т.н. да прочетат ! Всеки който е писал е минал "бос" по трънливия път и го споделил тук за улеснение на другите ! Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 22, 2016 Отговорено Май 22, 2016 Вдигнах малко струните и се пооправи звука. Доста ниско са според мен. На 12то прагче 6та струна сега е на 2.2мм , а май трябва да е на 2.48мм според Gibson. Ще потърся какви трябва да са разстоянията.Иначе наистина Gibson-a e с по-басов звук. И според мен проблема не е в китарата, а в мен. Досега не съм имал опит с такава китара. Бе,ти луд ли си,свали адаптерите откъм шеста,поне на 3мм,защо да вдигаш струните?То зависи как свириш за да вдигаш струни,иначе си е от конструкцията,Ес-джи модела не избива толкова баси от шеста. Цитирай
DaftFunk Отговорено Май 26, 2016 Отговорено Май 26, 2016 И на мен не ми е ясно каква е логиката да вдигаш струната от бриджа вместо да свалиш адаптера от басовата страна. Би следвало да вдигаш струната когато имаш брум или звънтене от опиране на струната в праговете и недостатъчно място да вибрира тя самата. При твоя случай предполагам, че проблемът се решава с леко сваляне на адаптера. Можеш да видиш спецификациите на Гибсън за требъл и бас сайд на адаптерите според конкретния вид адаптери/модел китара и т.н. Цитирай
ebor65 Отговорено Май 29, 2016 Автор Отговорено Май 29, 2016 ^ ^^ Да, наистина имаше звънтене на 6та струна. Затова вдигнах струните. Цитирай
Recommended Posts