Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с Gibson Les Paul Studio 2015


ebor65

Recommended Posts

Проблема е мой както казах вече, но моите мнения не могат да излязат без одобрение от модератора и няма как да спра дискусията. Съжалявам, но във форума не намерих отговор и зададох неправилно въпроса. Иначе ми се изясниха нещата от тези видеа:

Имам резонанс в помещението и става неприятно с Гибсъна. Това беше. Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говоря  за себе си, тема по тема, и не за една нощ, но те не желаят поне раздела в който е питанката им - "Китара,клавишни, ударни, бас" и т.н. да прочетат !

Всеки който е писал е минал "бос" по трънливия път и го споделил тук за улеснение на другите !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вдигнах малко струните и се пооправи звука. Доста ниско са според мен. На 12то прагче 6та струна сега е на 2.2мм , а май трябва да е на 2.48мм според Gibson. Ще потърся какви трябва да са разстоянията.Иначе наистина Gibson-a e с по-басов звук. И според мен проблема не е в китарата, а в мен. Досега не съм имал опит с такава китара.

Бе,ти луд ли си,свали адаптерите откъм шеста,поне на 3мм,защо да вдигаш струните?То зависи как свириш за да вдигаш струни,иначе си е от конструкцията,Ес-джи модела не избива толкова баси от шеста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен не ми е ясно каква е логиката да вдигаш струната от бриджа вместо да свалиш адаптера от басовата страна. Би следвало да вдигаш струната когато имаш брум или звънтене от опиране на струната в праговете и недостатъчно място да вибрира тя самата. При твоя случай предполагам, че проблемът се решава с леко сваляне на адаптера. Можеш да видиш спецификациите на Гибсън за требъл и бас сайд на адаптерите според конкретния вид адаптери/модел китара и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.