hellsing Публикувано Декември 21, 2006 Публикувано Декември 21, 2006 Ibanez GRG270B Vs. Ibanez RG321MH... коя би предпочел и заЩо...??? ... това са две сравнително евтини китари (GRG270B - 566 лв. и RG321MH - 611 лв.) които могат да се използват както за домашна забава, така и за публична изява... Цитирай
SomeoneElse Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 (Редактирано) Ами първото нещо, което се набива на очи, е това, че GRG270 e с тремоло, а другата - RG321 e с фиксиран бридж. Другото което е - GRG принципно се водят по-ниска/евтина/некачествена серия от RG, но според това какво предлагат - GRG270 е високо в ниския клас, а RG321 е ниско в (сравнително) високия клас Та затова според мен трябва да погледнеш от страна на функционалността на китарата - дали ти трябва "ръчка" или не, дали ти трябват повечето адаптори (GRG-то има и middle) за различния звук и така. Реално погледнато разликата на GRG270 с моята (RG370 DX BK) e само в адапторите (и точките по грифа де..), но моята струва 830 лв, не 560, та ако решиш в един хубав ден, можеш да я ъпгрейднеш доволно за тези 270 лв от към адаптори и ще получиш хубав резултат. А и от друга страна... тремоло лесно се блокира, ама трудно се слага на китара, която си го няма принципно Аз лично съм за GRG270B, защото е по-функционална, а разликата в звука между фиксиран заден мост и тремоло не е толкова драматична, колкото я правят повечето хора... Редактирано Декември 21, 2006 от SomeoneElse Цитирай
hellsing Отговорено Декември 21, 2006 Автор Отговорено Декември 21, 2006 SomeoneElse... ей такиа изчерпателни мнения мноо ме радват аз лично бих предпочел RG-то шот е с малко по-специални адаптери които се характеризират с грънч звучене и нема нужда да ги сменяш от друга страна ако си солист и супер много обичаш да се изявяваш като такъв няма как да минеш без тремоло лично аз предпочитам китари без тремоло, такиа кат RG-то в комплект с един DigiTech Grunge дисторжън и съседи които откачат кат го чуят на mAx Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 Според мен,флойда влияе както върху саунда и състейна,така и върху определени техники на свирене(като бендинг вибрато и тн.) Аз лично предпочитам тремолото (тип Фендър,ПРС и тн) Цитирай
Recommended Posts