Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez Vs. Ibanez


hellsing

Recommended Posts

Ibanez GRG270B Vs. Ibanez RG321MH... коя би предпочел и заЩо...???

 

... това са две сравнително евтини китари (GRG270B - 566 лв. и RG321MH - 611 лв.) които могат да се използват както за домашна забава, така и за публична изява...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами първото нещо, което се набива на очи, е това, че GRG270 e с тремоло, а другата - RG321 e с фиксиран бридж. Другото което е - GRG принципно се водят по-ниска/евтина/некачествена серия от RG, но според това какво предлагат - GRG270 е високо в ниския клас, а RG321 е ниско в (сравнително) високия клас :virtuoz: Та затова според мен трябва да погледнеш от страна на функционалността на китарата - дали ти трябва "ръчка" или не, дали ти трябват повечето адаптори (GRG-то има и middle) за различния звук и така. Реално погледнато разликата на GRG270 с моята (RG370 DX BK) e само в адапторите (и точките по грифа де..), но моята струва 830 лв, не 560, та ако решиш в един хубав ден, можеш да я ъпгрейднеш доволно за тези 270 лв от към адаптори и ще получиш хубав резултат. А и от друга страна... тремоло лесно се блокира, ама трудно се слага на китара, която си го няма принципно :) Аз лично съм за GRG270B, защото е по-функционална, а разликата в звука между фиксиран заден мост и тремоло не е толкова драматична, колкото я правят повечето хора... :lol:

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

SomeoneElse... ей такиа изчерпателни мнения мноо ме радват ;) аз лично бих предпочел RG-то шот е с малко по-специални адаптери които се характеризират с грънч звучене и нема нужда да ги сменяш :virtuoz: от друга страна ако си солист и супер много обичаш да се изявяваш като такъв няма как да минеш без тремоло ;) лично аз предпочитам китари без тремоло, такиа кат RG-то в комплект с един DigiTech Grunge дисторжън и съседи които откачат кат го чуят на mAx :lol::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен,флойда влияе както върху саунда и състейна,така и върху определени техники на свирене(като бендинг вибрато и тн.)

 

Аз лично предпочитам тремолото (тип Фендър,ПРС и тн)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.