the_gorer Публикувано Февруари 20, 2005 Публикувано Февруари 20, 2005 Искам да възпроизведа брутален дет-метъл звук По-скоро Goregrind, нещо ала Mortician. Не ползвам процесори, вместо това всичко го прекарвам през компютъра. Дисторшънът ми е аналогов, естествено - DOD Death Metal. Целта е да смъкна звука на китарата с една октава като същевременно не губя контрол и всичко се чува все така отчетливо. Mortician например свирят в E, но с дванадесет прагчета надолу Искам да попитам хората, които се занимават с компютърна обработка на китарен звук как точно да постигна този брутален ефект. Пробвал съм доста видове питч шифтинг плъгини, но все нещо не ме кефи - обикновено замазват тоновете и оставят дразнещи артифакти. Хората, които ползват хардуерни питч шифтъри също се оплакват от лайнян звук. Е тогава как разните видове Goregrind групи си докарват смазващия саунд? Чуйте Cock and Ball Torture например - имам чувството, че свирят в D3 и пак им е чист звука. Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 Специалиста по даунтюнване е Суитчед Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 20, 2005 Автор Отговорено Февруари 20, 2005 Това някакъв плъгин ли е или мембър от форума? Цитирай
AXE Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 Мен ако питаш с цифрова обработка няма начин да стане хубаво. Или ползвай нещо аналогово(ако има изобщо) или си сваляй китарата. Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 20, 2005 Автор Отговорено Февруари 20, 2005 Това с даунтюнването на струните си е класика в жанра, но и то само по себе си не е решение - губи се контрол, почват неизбежните бъжденета по прагчетата и прочее. Пробвал съм и комбинация от двата метода - смъкваш струните само 3-4 полутона надолу и после съвсем малко питч шифтър... Но пак не можем да слезем пълна октава надолу без "дефектиран" звук. Темата остава отворена - ако има спецове в сферата на грухтящия метъл, особено хора от студията, моля да постват техните методи и идеи. Изчистеният въпрос соти така: "Защо, аджаба, здравите дет метъл банди имат готски даунтюннат саунд на китарите, пък аз нямам?" Цитирай
Guest Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 Ми, все пак си зависи и с кви струни си, щото ако свириш с комплект .008 да пробваш да даунтюнваш си е чиста лудост (въпреки че съм го правил де) Групите които са с даунтюнд китари обикновено свирят с доста по дебелички струни, тогава звука като се дропи китарата, си е наред Другия вариант е да са с малко повечко-струнни китари :think: Примерно да се даунтюнваш на Ла, или на Сол евентуално ако си някъв изрод, и след тва да пробваш с питчшифтър някъф. Поне аз така си мисля че би трябвало да стане де ма кой ли ме пита мене Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 Пич, купи си баритон китара с много дебели струни. Може и да има pitch shifter, който да е способен на такива чудеса, но той ще струва два пъти колкото нея. Цитирай
bobalan Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 ти сигурен ли си, че свирят в ми? Прекалено ми се струва за китара. Аз си строя седемструнната в ла и няма проблем, но според мен може максимум до сол да слезе надолу (седмата струна). Никакви питч-шифтери не помагат, много гадни стават китарите с тях. Особено за благородна и натурална музика като дет-метъла. Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 20, 2005 Автор Отговорено Февруари 20, 2005 ти сигурен ли си, че свирят в ми? Прекалено ми се струва за китара. Аз си строя седемструнната в ла и няма проблем, но според мен може максимум до сол да слезе надолу (седмата струна). Никакви питч-шифтери не помагат, много гадни стават китарите с тях. Особено за благородна и натурална музика като дет-метъла. Да, в E са... Всъщност Mortician са по-скоро Goregrind, a в Goregrinda-a питч шифтърите са задължителни. И въобще там, за разлика от дет метъла няма много натурални неща. Набляга се на продукцията - тонове ефекти, дръм машини, тригер звуци и прочее... но все пак китарите трябва да звучат натурално, пък моята я измъчих горката и пак нищо и половина... Цитирай
bobalan Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 в студио в такъв случай нямаш проблем, но на живо не знам как се справят. Имаш ли концертни записи? Прав си че за грайндец може да се ползват таквиз неща - при записа дигат скоростта и свирят в ла примерно, после забавят докато стане ми. Но е сложничко за в къщи. Мога да пробвам тия дни и да ти дам примери ако искаш. Цитирай
Nikifena Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 мортишън, със сигурност свирят със супер дебели и отпуснати струни. сигурно им стигат до сол, ако не и до ми (1 октава по ниско от нормалното) не съм ги вадил, ама звука им е много нисък. Можеш да пробваш с пич шифтър или октавер. Или да се научиш да свириш на бас и пак да отпуснеш струните :) Цитирай
jFog Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 незнам точно как го правят големите групи и така на татък но, мога да ти обадя тип от личния ми архив разбира се винаги зависи от естеството на мелодията...но си мисля че ако искаш да тюнваш звук на долу трябвада е много добре като плътност и качество.поне като плътност. или...смеси няколко китари свирещи едно и също но по различни тоналности по грифа.търсейки квинтата... да съ ебъ как обяснявам само... и тогава може да пробваш да направиш нещо. Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 20, 2005 Автор Отговорено Февруари 20, 2005 смеси няколко китари свирещи едно и също но по различни тоналности по грифа.търсейки квинтата... да съ ебъ как обяснявам само... Искаш да кажеш да си направя изкуствени пауър акорди? Това е интересно. Дано също и да работи Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 20, 2005 Автор Отговорено Февруари 20, 2005 Можеш да пробваш с пич шифтър или октавер Аз нали обясних, че точно така и правя, ама звукът се цака кофти. Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 20, 2005 Автор Отговорено Февруари 20, 2005 Мога да пробвам тия дни и да ти дам примери ако искаш. Разбира се, ще се радвам да чуя какво правят братята по оръжие Цитирай
Recommended Posts