Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Взех си един Gibson на старо (поне ми казаха че е такъв).. Но имам проблем с потенциометрите и искам да ги сменя...Но там е въпросът че не знам кой за какво е...Няма да откажа малко помощ, да разбера кой за какво е...

Отговорено

Ако това е истински Гибсън, съветвам те да си поръчаш потенциометри направо от производителя. Не знам адреса, но съм чувал, че само им пращаш модела на китарата и те ти изпращат каквото ти трябва. Занеси я преди това на добър майстор. Може просто да са зацапани. :)

Отговорено (Редактирано)

Pотенциометрите, доколкото знам, трябва да са 4 броя по 500K, логаритмични.

На главата на китарата пише ли Gibson?

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

^ И аз не съм виждал такъв. При суича за адаптрите бялата капачка ми се струва много голяма. И тялото го докарва на Лес Пол амаа... нещо и на мене не ми вдъхва гибсънски респект.

Отговорено

Незнам за колко са ти я продали тази китара, но 90% съм сигурен, 4е не е Gibson. Би ли качил повече снимки, ако може по-детаилни и отзаде и отпреде.

Отговорено (Редактирано)

Вие чухте сега Gibson, видяхте снимката, и се юрнахте веднага, като че ли от злорадство да повтаряте, че не е гибсън:). Ми и да не е гибсън, на мен лично ми е все тая, понеже не е моя:). Майтапа настрана, наистина надписа на главата ще си покаже. Ако не пише гибсън, значи със сигурност не е. Въпреки това, откъде можем да знаем каква точно е китарата, ами може да се окаже и добро копие.

По принцип бих се радвал да погледна китарата. Ако собственикът е от софия, може да ми пише едно лично съобщение да се разберем, мога да му сменя потенциометрите. Много ми е любопитно да пипна копието. Имал съм възможността да посвиря на няколко пъти с гибсън, и мисля, че мога да оценя китарата.

Редактирано от Evtim Djerekarov