Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

^Какво значи приличен звук. По моите критерии не съм чул Фактор, който да вади "приличен звук".

Пич, по- добре, ако имаш засега на какво да свириш не бързай да си харчиш парите за кофти китари. Поспести още малко и си купи нещо от порядъка на 600 лв. Washburn ти го препоръчвам горещо. От тук нататък ти си вземаш решение, но според мен Фактор-а не е много добра инвестиция. :)

Редактирано от MDFk
  • Отговори 44
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Приличен звук, значи приличен звук за 250 лева. :D А разлика между качеството между Фактор за 250 и Уошбърн за 600 е все пак доста стабилна, вече си говорим за друг клас китари. Казвам, че парите и не са завишени.

Отговорено (Редактирано)

Е, чак за друг клас китари не знам дали може да става дума, просто за китара с повече възможности. И звука най-вероятно ще е една идея по-добър, но за коренна разлика в звука не знам дали може да се говори. Чувал съм фактор, китарата не звучи зле, но не блести с нищо. Уошбърна и той е горе-долу добър, макар и малко по-добър от фактора. Но има повече екстри, позиции, тремола(ако е с тремоло) и т.н. иначе съотношението цена/качество, според мен, не се променя. Плащаш за евтина китара - получаваш евтина китара:D.

Принципно би могъл човека да си купи и Ямаха, Squier, Ibanez ...... със същия успех. Даже аз бих препоръчал ямаха, ако питате мен. Там мжое би съотношението цена/качество е с едно 30% по-добро.... за сега

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено
faktor SG e направена от залепени летвички с ширина 2-3 сантиментра

личи като я погленеш от близо на хубава светлина - затва струва тея пари

нещо като пълдин зебрите но от по широки летви бате :godbless:

Малко офф...

Да ти кажа, пълдина не звучи зле, въпреки че наистина е направен от 60-ина летви. има и китари от цели талпи, или поне от 2-3 парчета, които звучат значително по-зле. Мисля, че има значение, освен всичко, какви са летвите, и как и с какво са залепени.

Аз не мисля, че се занимаваме цял живот с изработка на китари, нито, че сме бесни учени, че да можем да предвидим със сигурност кое ще звучи зле, и кое - добре. Сигурен съм, че има хора, които могат да проектират и китара от шпертплат, която да звучи добре, стига има кой да плати за това.

Отговорено

Пичове честно да ви кажя не съм чувал за добри китари на ФАКТОР от този ценови клас (200-300).

По принцип добрите учебни китари си остават YAMAHA-ите и Скуейарите. Вадят доста приличен звук , а и са много удобни. Според мен не ти трябва да се набутваш с някакви "псевдо модели" на Лес Пол или Гибсън...трудно се свири на тях , а и изработката поне на ФАКТОРИте е ужясна....

Отговорено

ами аз свирих на 1на такава ама Лес Пол копие...ужасна китара...струните и бяха толко високо,че кремонокастера беше 100 пъти по-добра алтернатива...тия китари Фактор...........хм..........е,сигурно си имат и фенове(нали за всеки влак си има пътници) ама специално тия Гибсънските серии са ШИТ....

по-добре взимай Скуайъра отдясно и бегай -100 пъти по-добре:lol:

Отговорено (Редактирано)

Е, ти малко пак се изхвърли със сравнението с кремона. Предполагам, могат да се смъкнат струните. Все пак, най-добре да се отиде и да се пробва.

Jaden, какво стана, пробва ли китарата в крайна сметка?

А за squier - хващал съм и доста хубави техни китари, които наистина си заслужават парите, но съм попадал и на големи пръчки. Един познат имаше бас squier с доста изметнат гриф, на който, колкото и да му въртиш тръсрода, все си е крив, а и самия гриф беше закачен така за тялото, ше беше под прекалено голям наклон назад, и на последноте позиции не можеше да се свири, защото опираха струните в по-предните. Имал съм допир и с китари, с по-малко, но все пак някакви проблеми.

А има и още доста читави марки китари, с модели в този ценови диапазон - Peavey, Yamaha, Epiphone, ... китари втора ръка от джаза... Slammer, Career...

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

да ти кажа честно има кремони дето са супер ниско струните и тоя фактор беше МН зле...разтоянието на 12то прагче при оптимално смъкнати струни беше сигурно към 4мм и отгоре

Отговорено
да ти кажа честно има кремони дето са супер ниско струните и тоя фактор беше МН зле...разтоянието на 12то прагче при оптимално смъкнати струни беше сигурно към 4мм и отгоре

Слушайте този пич. Той има уникалната способност като пробва ЕДНА китара от ЕДНА марка да даде перфектна, коректна и конкретна информация за ВСИЧКИТЕ и модели за даден ценови клас. :):D

:):D

Отговорено

Не знам какво си пробвал ама аз имам един смешен Фактор за 175лв и разтоянието на 12то прагче ми е 3мм и предполагам, че може да се смъкне още.Аз нямам уникалната способност като пробвам ЕДНА китара от ЕДНА марка и да дам перфектна, коректна и конкретна информация за ВСИЧКИТЕ и модели за даден ценови клас, но за тези пари които дадох очаквах да е много по-зле.

И все пак ако имам 250-300лв ще посъбера още малко за една Yamaha или Squier. Но това си е мое мнение. На теб ако ти харесва китарата вземай я.

Отговорено

а една такава лес поука на фактор с подходящи адаптори мое ли да стане по добра поне от епифон

(винаги ме е терзаел тоя въпрос)

смисъл купуваш си една евтина китара с формата коят желаеш и се посвещаваш да я направиш идиална

възможно ли е или самата изработка е лоша и смяната на електронийката няма да оправи положението?

Отговорено (Редактирано)

Абе то ако ставаше само с електроника/адаптери, всички щяхме да дадем по 200-300 кинта за адаптери и готово. Първо, че на евтиното копие най-вероятно дървото ще е кофти - няма да е махагон, няма да е изсъхнало, няма да е дърво :), второ, че повечето евтини копия на лес пол са с bolt-оn гриф вместо със залепен и т.н. и т.н. Ако една ел. китара звучи добре акустично (без да е включена), ще звучи добре и през адаптерите, ако не звучи добре (кофти материали/конструкция) - каквито и адаптери да сложиш, няма да постигнеш драстично подобрение.

Редактирано от fluti
Отговорено
Слушайте този пич. Той има уникалната способност като пробва ЕДНА китара от ЕДНА марка да даде перфектна, коректна и конкретна информация за ВСИЧКИТЕ и модели за даден ценови клас.

баце не съм пробвал само 1 китара - виждал съм по магазините доста такива летви - и Лес Пол копия и Джуниър...просто за тези пари китара не може да се купи...

съжалявам ако съм засегнал някого - това просто е моето мнение