Jump to content
Българският форум за музиканти

Alesis Monitor или Behringer B 2031p


frezia

Recommended Posts

Здравейте,

Зная, че темата е дъвкана вече, но имам молба да я разгледаме от гледна точка тонколони. На мен са ми необходими само за слушане и то в обикновена, малка и пълна с мебели стая. В този ценови клас не ми хареса нито една от т.н. HiFi тонколони, или поне бяха доста далеч от Alesis или Behringer B 2031P. Разбира се, въпрос на вкус, но на мен ми харесва повече чистия звук, отколкото по-напомпаните HiFi тонколони. Ще съм благодарен да споделите вашите впечатления, а също и ако някой знае дали Behringer B 2031 може да се намери другаде освен в Динакорд, защото там са свършили и скоро няма да има.

Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, там е проблема. Имах възможност да ги чуя и двата монитора за по няколко минути. Затова питам за акъл, тези от Вас, които ги имат да споделят мнение. Щото ако можех да си ги занеса в къщи - лесна работа, ама в България, знаеш - после нема не искам! А какво му харесах на Behringer B 2031? За тези минутки ми се стори чист звук и повече баси от Алесис.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз съм с алесис и съм доволен

няма да сбъркаш

берингер не знам, колегата Налбантов бачка с такива, издаде албумче скоро....аз лично нямам наблюдения за тях :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти,stratocaster, и Аз съм сигурен, че ще е така. Но има нещо, което малко ме притеснява. В няколко външни форума се говори, че Алесис искат добро насочване и да бъдат поне на 3 стъпки от стената. В моята малка спалня-хол не мога да сложа стойки и не ги виждам тези 3 стъпки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми те всички монитори си имат подобни "изисквания" и те не се определят от самите монитори а от това как трябва да се разполагат те по принцип:D

Редактирано от Katsko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Да и най вече зависи от помещението, не толкова от мониторите. Аз работя с Алесис МК2 и с Ямаха ХС 50. Бил съм и в студиото на Блек Корсара а той работи с Берингер и постига завидни резултати....помещението е важно пичове....а тука щом става въпрос за слушане само а не за смеване...каквото и да вземеш става....на мен Алесис по ми харесват за слушане не толкова за смесване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм за Алесис. Слушал съм и двата вида, но според мен Mk 1(предполагам че за този модел говориш) има повече баси от Берингера. Ама знам ли може да е било от самата стая. :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми аз така се колебах между берингер или алесис, и накрая си взех КРК и изобщо не съжалявам

 

за тия иде реч

http://www.musiciansfriend.com/product/KRK...itor?sku=602312

а и цената им е доста тънка - двете излизат към 640 лева

 

алесис нямат добър бас според мен, модела е много стар, звука е добър но не е в крак с новите моди из звукозаписа

 

берингер пък им били зле стъпалата (на активните), за пасивните не знам,,,

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми аз така се колебах между берингер или алесис, и накрая си взех КРК и изобщо не съжалявам

 

Да това също е вариант - специално за слушане не толкова за смесване си говорихме с Тонто, който ги продава в Динакорд, че КРК-то си свирят убийствено за вкъщи. За смесване обаче си е друга тема. Там си трябва помещение. :hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

той такива ли има в къщи... не че нещо ама изречението ти е прекалено многозначително :godbless:

 

мониторите са наистна добри, тва не е мое мнение а на хората които са си ги купували, а това според мен е много по показателно от мнението на един продавач в магазин

 

лично аз записвам, смесвам и мастерирам на тях и нямам никакви опкалвания

дори бих казал че ми отвориха очите за доста неща, имат страхотна дефиниция, и невероятно добър бас като се има предвид че са 5 инчови

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Да изречението ми е многозначително. :godbless: То означава, че няма проблем да смесваш на каквито и да е монитори ако щеш и на марсиански. Но ти трябва помещение - казвам го за трети път и съм абсолютно убеден в това и категоричен. ;) А тук става въпрос за слушане вкъщи нали? ;) А Тонто освен, че е продавач в магазин е и музикант с доста опит и студиен и всякакъв. Все пак не продава банички...с цялото ми уважение към хората които го правят и към труда им. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

офтопик:

LOE, забелязал съм че много те кефи да си краен и твърд в мненията си. Не че нещо, но Тонто (без да е продавач) така, лекичко има ушенце и опит с апаратура от доста висок клас, без да споменаваме доста годинки музициране. Имаш право да харесваш мониторите си, но в другото си в грешка :unsure:

 

edit: Telerig ме е изпреварил.

Редактирано от разбойник
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да бе, може и да е така, той ми препоръча и моите монитори, след като чух първите които ми препоръча и останах разочарован

 

но според мен тия неща не опират нито до музициране, нито до това с каква апаратура има досег - ухото вече си е друго нещо

 

прав си за мненията ми :unsure: кво да направя, тей съм се пръкнал

 

от мнението на Telerig лично аз останах с впечатление че определя тия монитори като озвучителни тела за слушане на музика, не за правене на музика - нещо с което не съм съгласен - тва е всичко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря на всички, които споделиха своите впечатления по темата. Стана наистина интересно обсъждане. Аз не искам да Ви ограничавам във финансови параметри, нека всеки сподели, кое според него е най-добро в процеса на прослушване. Без съмнение от фирми като KRK, Wharfedale, CERWIN-VEGA едва ли някой може да е недоволен, но там и цените са други. Моят бюджет стига някъде до 500лв. за двойка колони, все пак Аз не изкарвам от това хляба си, а просто опитвам нещо, за което после да не съжалявам. Между другото, "bobalan" и "peshoy2k" ме посъветваха, за което лично им благодаря, да пробвам Wharfedale. Аз се плашех, че цените им ще са по-високи от възможностите ми, но се оказа, че популярния Diamond 9.2 струва 480 лв в магазина на Юрий Венелин 4. CERWIN-VEGA E 78 и B&W DM303 са също някакви варианти, обаче Аз не открих кой в България продава B&W DM303. Ще бъде много интересно за мен, ако някой познава тези модели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.