AXE Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 За свирене не трябват големи мускули. Подкрепям мнението на Евтим. Свири с минимално напрежение и намери някой да ти провери постановката (а най-добре направо даскал си намери ). Ако искаш ми пиши да ти пратя и любимата си книжка, която ще те светне повече по въпросите с физическия аспект на свиренето. Също така не мисля че е хубаво часове наред да копаеш едно и също нещо, при това бързо. Най-малкото намери си и още нещо, което хич не ти натоварва лявата ръка, и ги редувай. В края на краищата музиката не се ограничава с това соло Айде успех. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 Surikat, моля те запиши това, което свириш, изсвирено по най-добрия за теб начин. Искам да го чуя, ако имаш голямо напрежение в ръката, мисля, че ще се чуе и в свиренето. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 И още нещо - като свириш нещо, внимавай да го правиш правилно, но не прекалявай с концентрацията, прави всичко като на игра, ако не става бързо, пробвай по-бавно, или нещо по-просто. Нали все пак трябва да изпитваме някакво удоволствие от свиренето? Не се мъчи, и не се напъвай. Скоростта и техниката идват с практиката. Прави всичко така, че да ти е максимално готино. Но все пак, не забравяй, че китарата иска практика, и не става с по половин час на ден. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 15, 2006 Отговорено Декември 15, 2006 (Редактирано) Още едно важно нещо, което действа при мен - не си зяпай в ръцете през цялото време, а гледай напред, може и да застанеш пред огледалото, и да си наблюдаваш постановката. Ако гледаш в ръката, която стои на грифа непрекъснато, тогава пък започваш да обръщаш прекалено малко внимание на другата си ръка, защото цялото ти съзнание е концентрирано върху тази на грифа. Като си зяпаш другата ръка непрекъснато, се получава обратното. Може да попоглеждаш от време на време, и особено в периодите на заучаване на нова песен, скала, или упражнение, но, във времето, когато свириш, се научи да си усещаш ръцете - така и синхрона между двете ще стане по-добър. Както писах горе, започни всяко нещо от скорост, която ти е много удобна, ако има места, където се затрудняваш, или моменти, където ръцете не те слушат, упражни първо тях, и после ги сглоби с останалата част от песента. Свири с кеф, макар и бавно, опитай се да правиш емоция с извивки, смяна на адаптери, и каквото се сетиш. Може дори да движиш тялото си, и да правиш физиономии на моментите, които те кефят . Така ще се оттърсиш от голяма чат от скуката, съпровождаща упражненията, и ще увеличиш и времето за практика, понеже няма да ти писва бързо. След като нешо ти е удобно, и го свириш безпроблемно, тогава може да увеличиш скоростта и така.. Редактирано Декември 15, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
Bear Отговорено Декември 15, 2006 Отговорено Декември 15, 2006 (Редактирано) Обърни внимание на мненията на прасе и стратоkастер , аз съм твърдо зад тях!!! Дигни си китарата да не ти се пречупва много китката, щото предмишницата се стяга точно така и сигурно я пренатоварваш! А ако искаш да си "готин" и свириш с много изсулена китара НЕДЕЙ !!! Редактирано Декември 15, 2006 от Bear Цитирай
ihateasslickers Отговорено Декември 16, 2006 Отговорено Декември 16, 2006 Пичове, влезте в bezpanika.com и вижте POWERBALL. Аз лично го ползвам и има убийствен ефект за китка, предмишница и рамо. За мен лично разсвирването е задължително, за да ти останат здрави ръце. Имам приятели, които никога няма да могат да свирят както преди, само защото не свиреха РЕДОВНО, а когато сядаха свиреха като обезумели, за да "наваксат". Цитирай
Recommended Posts