Jump to content
Българският форум за музиканти

Няколко въпроса относно една китара Fender


funshits

Recommended Posts

Добър вечер искам да попитам следното нещо днес си купих следния усилвател и китара

Усилвател

http://media.zzounds.com/media/brand,zzoun...0de37b502cb.jpg

 

Китара

http://img84.exs.cx/img84/5324/DSC216.jpg

 

1-вата черната

 

 

 

Китарата е на Squier а усилвателя на Fender искам да ви попитам нормално ли е да се чува някакво бучене когато е включена китарата в усилвателя дори и при не толкова увеличено ? в момента е на 1 и малко и пак бучи и не знам от какво когато махна кабела свързващ китарата към усилвателя и не се чува звукът........ когато пъхна само кабела в усилвателя се чува звук моля обяснете ми каде бъркам ? какво не правя както трябва или просто така си бучът ? също така да ви попитам дали китарата е добра ? какво ви е мнението ? цената на двете общо е 470 лв ......

 

 

 

П.С имам още един въпрос каква е настройката на усилвателя и на китарата при песента на лимп бизкит Counterfeith ? Limp bizkit - Counterfeit ? говоря за Gain Treble Middle Bass ? благодаря ви много на всички отговорили :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Ae май проблема не е точно същия... Щом и при почти на мин. пак се чува шум... И аз имам шумове, но при чиста китара почти не се чуват. Когато пусна диста и го разкривя до дупка тогава... Та май има някаква друга причина. Иначе може да пробваш дали на всякъде из стяат бучи еднакво. Аз се въртя като шантав между ПЦ-то и телевизора докато аси намеря място. Ако се променя силата на бучене и даже напълно изчезва значи е това. Иначе може да пробваш с друга китара ако имаш под ръка...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Дамммм ето такива тънкости трябваше да ми кажат като купих китарата :godbless: деба смешниците ;) изчезва но не напълно когато отида в края на стаята а като изключа компа почти не се чува ..... в момента в който го включа и се чува ...... а по-какъв начин може да изчезна на махимум този звук какво трябва да се направи ?

Редактирано от MDFk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е тук вече ще кажат специалистите. Аз просто свиря силно, за да не го чувам :twisted: А и не ме притеснява особено самоче псоле комшийте като ме видят из входа и :killyou: :godbless:

 

п.п. не е нужно целия комп да се гаси. повечето смущения са от самия монитор... цък копчето и ряз на жицата ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така и направих :godbless: лелелеллел Който може да свири нещо на корн да хелпва в настройките ;) хах направо ще умра докарвам някакъв звук на Somebody Someone ма не е баш ;) ааалелел направо избеснявам .... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Случайно се заговорих с един приятел и го попитах за този проблем и ми каза да извадя кабела от китарата и да видя ако пак се чува звук от кубето значи е от кабела ако спре да се чува значи е от китарата

 

 

та при мене като направих това звукът се увеличи !

 

 

 

а и още един въпрос имам нормално ли е когато усиля кубето на мах било то на мръсен или на чист без да е вързана китарата да се чува нещо като пращене ? или не е ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И твоите приятели едни съвети ти дават.....:greenball:

 

Виж. Извади кабела от китарата, и го остави включен в усилвателя, но в исключения му край свържи с едха жица(или просто допри с нещо метално) "пъпката" на върха на жака, с по-садната метална част, така, че да заземиш входа. Така би трябвало съвсем да намалее шума.

 

А иначе, това, което те дразни колко е силно? Предполагам, че на "clean" канал е много слабо бучене, което при липса на включен кабел в усилвателя е тилкова тихо, че трябва да си сложиш ухото в усилвателя, за да го чуеш, а при дисторшън канала е лек, чуваем шум, който се усилва с увеличаването на "gain" копчето на канала.

 

Така ли е?

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямах време да прочета другите постове и не знам какво са ти отговорили. Аз съм с Fender FM212R i Squire Pro tone или нещо такова. Зависи колко е силен шума. Аз имам същия проблем, но това е от адаптера. Първо, коетот рябва да направиш е да видиш дали на чистия канал го има този шум. ако проблема е като моя на чистия канал шума изчезва, а на драйв канала се появява. Пробвай да смениш блендите и ми кажи дали се променя шума. На най- долната бленда трябва чувствително да намалее. Ако това е и твоя проблем не се притеснявай. Проблема е и в адаптерите и евентуално в заземяването. При мен като свиря в нас има доста шум, но като излезем в клуб, поради доброто заземяване шума чувствително изчезва. Адаптерите също правят тези номера, все пак това са евтини модели. Иначе китарата за парите си е много добра, аз съм свирил и съм много доволен от тези китари. За кубето не мога да ти кажа, но щом е на Fender би трябвало да е добро.

:metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако свириш пред включен монитор винаги ще имаш шум, дори и с хъмбъкери, просто мониторите създават смущения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Потвърждавам! Свиря на Epiphone Les Paul Standard, и преди време - тъкмо я бях купил - се побърках да търся причината за същия бръм........докато не си угасих ПЦ-то, пред което седях :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм, имам една бройка такъв Фендър 15 Джи... и при мен имаше "брум"(така се казва бученето, поправете ме ако греша).

Е*аси, причините бяха много.

 

1.В стаята нямам никаква друга техника включена и - на единия контакт бучи на другия - е пак бучи, но по- малко...тц тц тц

Мислех си че е нещо свързано с непостоянното напрежение 210-240 волта.

В последствие проблема изчезна и като мерих установих, че значително се е стабилизирало.

 

2. Започнах да си мисля, че беше от кабела. Чисто нов Фендър Калифорния.

Един ден ей така не помня за к'во ми трябваше, взех 1 метър Проел-ски (жило с екран) и два броя жакове 6,3 мм (1/4 инч) и си го направих. Включих го "за пробата" и НИКАКВО ама ВИКАКВО ДОСАДНО БУЧЕНЕ НЯМАШЕ!

Веднага слязох (до входа ми има магазин на Про Аудио) взех си още 8 метра кабел с две жакчета и си го сглобих.

От тогава нямам проблем с кубето, въпреки, че рядко свиря на него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми хора какво да ви кажа отидох с кабела и китарата онзи ден в фирмата от кадето си я взех и ги попитах от какво е това те казаха че е от кабела пробвахме го с един кабел за 16 лв не знам какъв по-точно но си спомням че беше навит като телефонна жица и нямаше никакви смущения казах на баща ми да купи същия кабел и още не съм го пробвал защото не съм в къщи но предполагам че шумът ще изчезне ...... но поне осъзнах че шумът не е от китарата.... ;) благодаря за всички отговори ще пиша отново когато пробвам с новия кабел :D дано изчезне шумът :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.