funshits Публикувано Декември 13, 2006 Публикувано Декември 13, 2006 Добър вечер искам да попитам следното нещо днес си купих следния усилвател и китара Усилвател http://media.zzounds.com/media/brand,zzoun...0de37b502cb.jpg Китара http://img84.exs.cx/img84/5324/DSC216.jpg 1-вата черната Китарата е на Squier а усилвателя на Fender искам да ви попитам нормално ли е да се чува някакво бучене когато е включена китарата в усилвателя дори и при не толкова увеличено ? в момента е на 1 и малко и пак бучи и не знам от какво когато махна кабела свързващ китарата към усилвателя и не се чува звукът........ когато пъхна само кабела в усилвателя се чува звук моля обяснете ми каде бъркам ? какво не правя както трябва или просто така си бучът ? също така да ви попитам дали китарата е добра ? какво ви е мнението ? цената на двете общо е 470 лв ...... П.С имам още един въпрос каква е настройката на усилвателя и на китарата при песента на лимп бизкит Counterfeith ? Limp bizkit - Counterfeit ? говоря за Gain Treble Middle Bass ? благодаря ви много на всички отговорили Цитирай
stratocaster Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=17650 :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: Цитирай
Child^in^Time Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 ^ Ae май проблема не е точно същия... Щом и при почти на мин. пак се чува шум... И аз имам шумове, но при чиста китара почти не се чуват. Когато пусна диста и го разкривя до дупка тогава... Та май има някаква друга причина. Иначе може да пробваш дали на всякъде из стяат бучи еднакво. Аз се въртя като шантав между ПЦ-то и телевизора докато аси намеря място. Ако се променя силата на бучене и даже напълно изчезва значи е това. Иначе може да пробваш с друга китара ако имаш под ръка... Цитирай
funshits Отговорено Декември 13, 2006 Автор Отговорено Декември 13, 2006 (Редактирано) ^Дамммм ето такива тънкости трябваше да ми кажат като купих китарата деба смешниците изчезва но не напълно когато отида в края на стаята а като изключа компа почти не се чува ..... в момента в който го включа и се чува ...... а по-какъв начин може да изчезна на махимум този звук какво трябва да се направи ? Редактирано Декември 14, 2006 от MDFk Цитирай
Child^in^Time Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 Е тук вече ще кажат специалистите. Аз просто свиря силно, за да не го чувам :twisted: А и не ме притеснява особено самоче псоле комшийте като ме видят из входа и :killyou: п.п. не е нужно целия комп да се гаси. повечето смущения са от самия монитор... цък копчето и ряз на жицата Цитирай
funshits Отговорено Декември 13, 2006 Автор Отговорено Декември 13, 2006 Точно така и направих лелелеллел Който може да свири нещо на корн да хелпва в настройките хах направо ще умра докарвам някакъв звук на Somebody Someone ма не е баш ааалелел направо избеснявам .... Цитирай
funshits Отговорено Декември 14, 2006 Автор Отговорено Декември 14, 2006 Случайно се заговорих с един приятел и го попитах за този проблем и ми каза да извадя кабела от китарата и да видя ако пак се чува звук от кубето значи е от кабела ако спре да се чува значи е от китарата та при мене като направих това звукът се увеличи ! а и още един въпрос имам нормално ли е когато усиля кубето на мах било то на мръсен или на чист без да е вързана китарата да се чува нещо като пращене ? или не е ? Цитирай
Metanoia Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 Няма как да е нормално подобно нещо! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 (Редактирано) И твоите приятели едни съвети ти дават..... Виж. Извади кабела от китарата, и го остави включен в усилвателя, но в исключения му край свържи с едха жица(или просто допри с нещо метално) "пъпката" на върха на жака, с по-садната метална част, така, че да заземиш входа. Така би трябвало съвсем да намалее шума. А иначе, това, което те дразни колко е силно? Предполагам, че на "clean" канал е много слабо бучене, което при липса на включен кабел в усилвателя е тилкова тихо, че трябва да си сложиш ухото в усилвателя, за да го чуеш, а при дисторшън канала е лек, чуваем шум, който се усилва с увеличаването на "gain" копчето на канала. Така ли е? Редактирано Декември 14, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
Achiles Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 Нямах време да прочета другите постове и не знам какво са ти отговорили. Аз съм с Fender FM212R i Squire Pro tone или нещо такова. Зависи колко е силен шума. Аз имам същия проблем, но това е от адаптера. Първо, коетот рябва да направиш е да видиш дали на чистия канал го има този шум. ако проблема е като моя на чистия канал шума изчезва, а на драйв канала се появява. Пробвай да смениш блендите и ми кажи дали се променя шума. На най- долната бленда трябва чувствително да намалее. Ако това е и твоя проблем не се притеснявай. Проблема е и в адаптерите и евентуално в заземяването. При мен като свиря в нас има доста шум, но като излезем в клуб, поради доброто заземяване шума чувствително изчезва. Адаптерите също правят тези номера, все пак това са евтини модели. Иначе китарата за парите си е много добра, аз съм свирил и съм много доволен от тези китари. За кубето не мога да ти кажа, но щом е на Fender би трябвало да е добро. Цитирай
fluti Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 Ако свириш пред включен монитор винаги ще имаш шум, дори и с хъмбъкери, просто мониторите създават смущения. Цитирай
ivp Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 ^ Потвърждавам! Свиря на Epiphone Les Paul Standard, и преди време - тъкмо я бях купил - се побърках да търся причината за същия бръм........докато не си угасих ПЦ-то, пред което седях Цитирай
Tomov Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 Хм, имам една бройка такъв Фендър 15 Джи... и при мен имаше "брум"(така се казва бученето, поправете ме ако греша). Е*аси, причините бяха много. 1.В стаята нямам никаква друга техника включена и - на единия контакт бучи на другия - е пак бучи, но по- малко...тц тц тц Мислех си че е нещо свързано с непостоянното напрежение 210-240 волта. В последствие проблема изчезна и като мерих установих, че значително се е стабилизирало. 2. Започнах да си мисля, че беше от кабела. Чисто нов Фендър Калифорния. Един ден ей така не помня за к'во ми трябваше, взех 1 метър Проел-ски (жило с екран) и два броя жакове 6,3 мм (1/4 инч) и си го направих. Включих го "за пробата" и НИКАКВО ама ВИКАКВО ДОСАДНО БУЧЕНЕ НЯМАШЕ! Веднага слязох (до входа ми има магазин на Про Аудио) взех си още 8 метра кабел с две жакчета и си го сглобих. От тогава нямам проблем с кубето, въпреки, че рядко свиря на него. Цитирай
funshits Отговорено Декември 15, 2006 Автор Отговорено Декември 15, 2006 Ми хора какво да ви кажа отидох с кабела и китарата онзи ден в фирмата от кадето си я взех и ги попитах от какво е това те казаха че е от кабела пробвахме го с един кабел за 16 лв не знам какъв по-точно но си спомням че беше навит като телефонна жица и нямаше никакви смущения казах на баща ми да купи същия кабел и още не съм го пробвал защото не съм в къщи но предполагам че шумът ще изчезне ...... но поне осъзнах че шумът не е от китарата.... благодаря за всички отговори ще пиша отново когато пробвам с новия кабел дано изчезне шумът Цитирай
Recommended Posts