Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Привет на всички маняци,
Можете ли да препоръчате някакви много хубави струни за акустична? Трябват ми за подарък.
Ето и малко насоки:
- човкеът е рокаджия,
- залагам на метални (въпреки че не съм 100% сигурен какви ползва в момента)
- за дебелината, също не знам той самия какво предпочита, но предвид рокенрола, предпополагам по добре по-тънки, ама доколкото съм в час пък - тънките струни са меки и са супер за рокаджийски врътки, ама пък звучат почти винаги като тенекия. Та ако знаете някой комплект дето добре се справя хем да са меки, хем да звучат..
- бюджет към 50 лв, може и повече ако пък нещо супер си струва
Благодаря за отзивите,
Радко

Отговорено

^ А и в момента има промоция в Икономов - 3 комплекта на цената на 2. От около две седмици съм с такива и съм страшно доволен. Може да погледнеш и Ernie Ball Slinky. От тях също останах също толкова доволен. Те са около 16 лева комплекта. 11ки или 12ки взимай.

Отговорено (Редактирано)

http://radoslavmusic.com/p/alice-a-206-sl-acoustic-guitar-strings-super-light

Не се заблуждавай от цената и това че са Китайски. Пробвал съм ги и звука е уникален ... ако струваха 15 лева пак платил тази цена. Покритието не пада... първите две струни не потъмняват и звучат 10 пъти по добре от Ърни бол и Дадарио (мое мнение). Покритието на останалите също не се е променило, но го ползвам от един месец. На дадарио и ърни бол покритието на първите струни го свалям за половин час... Тия не са мръднали.

Редактирано от zwero
Отговорено

От достъпните в България марки Еликсир са струните които най -дълго запазват звука си. Друг е въпросът дали ти харесва звукът, за мен вкарват доста брилянтни високи, но на мен това ми харесва. Иначе ако избереш която и да е от известните марки, няма как да сбъркаш. На акустична струни под 0.11 няма смисъл да слагаш, освен ако не свириш сола с бендове.

Отговорено

:ok: От дългогодишен опит също съм съгласен, че Еликсир са доста добри струни и според честотната характеристика на самата китара могат да се подберат два вида -

1. Ако китарата е с преобладаващи брилянтни високи, препоръчвам фосфор бронз, защото те са с по-мека звучност.

2, Ако китарата е с по-глух тембър, препоръчвам 80/20 бронз, защото те са с по-висока звънливост.

Разбира се, че е по-добре да са с диаметър най-малко 11", но ако човека  е свикнал с по-тънките ел. струни на ел китара е по-добре да му купиш 10"

А щом бюджета е до 50лв препоръчвам някои от следните марки в комбинация.

Ernie Ball 27лв + Ernie Ball 13лв = 40лв

Ernie Ball 26лв + Ernie Ball 13лв = 39лв

Ernie Ball 39лв + Ernie Ball 13лв = 52лв

Трябва да се подберат или фосфор или само бронз според горепосочените критерии.

Напоследък много съм доволен от Ernie Ball, та затова горещо ги препоръчвам. :yes::thumbs_up: 

Отговорено

Преди време си бях взел ernie ball everlast phosphor bronze - 10 - ки. Бяха добри за една две седмици и тона се промени драстично към зле... бронза стана на петна, а струваха 39 лева.Тия за 5 лв. нямат такъв проблем и звучат перфектно. Определено Американците има какво да научат от производителите на струни в Китай :butcher:  .

Отговорено (Редактирано)

:slap:  Абе, що пък аз нямам такива проблеми с Ernie Ball? Вече две години свиря с някои от техните ел. и ак. модели от скъпите и от евтините и то по няколко месеца по 15-20 часа седмично. В момента ползвам вече 4 месеца комплект  http://www.audio-factor.eu/products_pics/big/2045.jpg като съм свирил с тях и вътре и вън по паркове и купони, а след първият месец дори ми писна да ги почиствам след всяко свирене. И който иска да му ги покажа нямат нито едно петънце, а първа и втора са лъскави като нови. Даже и дразнещо фалшивеене все още нямат. Вярно е, че звукът им се влоши малко след десетина дена, но това се случва с почти всички акустични струни при интензивна употреба. Хващам се на бас, че тези употребявани за 4 месеца струни наистина са в много добро състояние. :thumbs_up:

Все пак Еликсир имат и специфично предимство, което е най-подходящо за мен. Те са приятно хлъзгави, така че не ми "ядат" перцата и ноктите при пръстово свирене.  :yes:

Редактирано от Лими
Отговорено

Ти нямаш този проблем понеже не ти се потят ръцете. Това означава че ако с Ernie Ball караш по една година с тия китайските ще караш пет :huh:  Купувайте каквото ви е кеф...  :thumbs_up:

Отговорено

Тия китайските ме заинтригуваха, дали ще има в Бургас, в някой магазин че доставката ще ми излезе по -скъпо от струните. То, като се замисля от братята чайници доставката е безплатна... Само да намеря ТОЧНО същите в сайтовете им.

Отговорено

Много благодаря на всички отзовали се!
След попиване на мненията се спрях на тези - еликсир, фософр-бронз, 11ки:
http://camerton99.com/product.php?ProductID=2408
сравнително по-тънки, но не прекалено,
с фосфор-а с по меката звучност (еликсир бронз май съм ги чувал и наистина в първия момент има стряскащ ефект от високите, не че е лошо де)
А китайските и Ernie Ball-а може да ги пробвам за мене, че стана интересно :)
Така че благодаря на всички! :):virtuoz: