Jump to content
Българският форум за музиканти

VELIAN - "Fireflies" (Official Video)


Mephistofel

Recommended Posts

Приятели, най-накрая, след 1000 перипетии, мога да кажа, че съм ИЗКЛЮЧИТЕЛНО щастлив да ви представя първия ни сингъл и видеото към него! Like, share, нека да достигне повече хора!

 

 

Новосформираната софийска метъл група VELIAN представя своя първи сингъл „Fireflies”, заедно със специално заснетия за целта видеоклип. Песента е част от бъдещото EP на бандата, което ще излезе в началото на следващата година.
Музиката на групата може да се определи като симбиоза между Power Metal от една страна и Melodic Death Metal от друга, като налице са и частични Gothic влияния. Членовете на бандата са познати от редица други групи, активни у нас:
Иван Иванов (WARTIME) – Вокали; Дилян Недев (ex-FANAGORIA) – Китари, Клавишни; Васил Симеонов (WARTIME, HELLRIDER) – Китари; Антонио Митов (WARTIME, ex-MYSTICA, ex-PROGRESSION) – Бас; Велизар Болчев (WARTIME, еx-ХАЗАРТ) – Барабани.
VELIAN вече направиха сценичен дебют като подгряваща група за Warrel Dane (NEVERMORE, SANCTUARY) в началото на миналия месец.
Видеото е заснето на различни локации в и около София. Цялата дейност по него – операторска работа, монтаж, постпродукция, е дело на Никола Копаров. Песента “Fireflies” е записана в собственото студио на групата, миксирана е от Петър Братанов – Don Pepinio (K.O.R.A., еx-ANALGIN) и мастерирана в САЩ от Colin Davis (VILE).


 

 

Facebook: https://www.facebook.com/velianband/
 

https://www.youtube.com/watch?v=9AmcKdxYmXU

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добро ! :godbless:   
Лекичко, както се казва  - "радиофонично", но много мощно парче !  Звука е много профи - поздравления !
Специални аплодисменти за вокала  - в сравнение с вокалите му в Wartime, Ванката е израстнал много !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Много ми хареса! 
Стилът не е точно моята "бира", но не мога, да не отбележа професионализма на всички нива! Поздравления още веднъж!  :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Данке шойн! Ей това е много ценно - някой, който не харесва и слуша по принцип такива неща, да ти каже - "Харесва ми!". :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

За много години! :)
Ще използвам момента, че най-вероятно вече сте се прибрали от хайманосване, писнало ви е от ядене и пиене, и ще споделя с вас покъртителната и светоспасяваща новина, че снощи дебютното ни видео към песента "Fireflies" направи своя телевизионен дебют. Мястото на това епохално събитие беше предаването за тежка музика Фрактура, с основна движеща сила Васко Катинчаров. Всички, които страдате от този пропуск, можете да го поправите като гледате повторението на предаването в петък от 00:30 часа. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.