Evtim Djerekarov Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 Абе да ви кажа, не знам дали има голям смисъл да се дават 10000 еднакви мнения по въпроса, дали има смисъл от подобна тема въобще? Откакто е създадена темата, има 2 типа мнения: тип1: Абе шредърите са много зле, човек може и с 5 тона велика музика да направи. тип2: Хубаво е човек да свири бързо, но да може и музика да прави освен това.
Achiles Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 По някога е нормално човек да се впусне малко да поимпровизира да си излее душата. аз също не съм привърженик на безмислени сола. Ингви Малмстийн е цар на това. Когато чух Mistreated в негово изпълнение ми идеше да се гръмна. Не знам дали човека си дава сметка, че техниката не подобрява качеството. Вижте Джон Фрушианте. Жули по 2-3 тона, но никога не свири излишни неща. Джими Пейдж пък направи изтезава китарата. Все едно тя е част от него. Понякога изкарва неприятни за ухото звуци, но винаги като го слушам все едно китарата оживява. Брайън Мей не знам как да го коментирам. Колкото и да се мъчат китаристите никой не може да изсвири негово соло както трябва. Кефи ме като го гледам, имам чувството, че свири толкова непохватно, а в същото време изсвирва перфектното соло. Слаш няма да коментира. Стив Вай и Сатриани също. Това са хора, които умеят да боравят добре с тоновете. Не е важна техниката, нито скороста, а по скоро ритмическото изпълнение. Както имаше наскоро една тема в един друг форум, че Dream Theatre убиха рока. Има много истина в това. Не, че не съм минал през периода, когато съм ги боготворял, но бързо се приземих на земята.
Achiles Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 Абе да ви кажа, не знам дали има голям смисъл да се дават 10000 еднакви мнения по въпроса, дали има смисъл от подобна тема въобще?Откакто е създадена темата, има 2 типа мнения: тип1: Абе шредърите са много зле, човек може и с 5 тона велика музика да направи. тип2: Хубаво е човек да свири бързо, но да може и музика да прави освен това. ПРав си , темата е адски изтъркана. Мисля, че отдавна е намерен отговора на въпроса. Проблема е да могат китаристите да извлекат полза от това.
Metanoia Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 Проблема е да могат китаристите да извлекат полза от това. Истината е, че подобни форумни спорове водят само до мерене на пи*ки кой може по-добре да приказва и всеки пак си прави каквото му е кеф без да обръща внимание на другите... Освен това 50% от четящите твоя пост ще си кажат "абе този няма какво да каже, защото завижда". Е, аз чистосърдечно си признавам, че завиждам, защото ако имах и 10% от таланта на всеки от тези шредъри щях да направя с него много по-хубави (от моя гледна точка) неща, отколкото да демонстрирам колко съм добър.
Achiles Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 Проблема е да могат китаристите да извлекат полза от това. Истината е, че подобни форумни спорове водят само до мерене на пи*ки кой може по-добре да приказва и всеки пак си прави каквото му е кеф без да обръща внимание на другите... Освен това 50% от четящите твоя пост ще си кажат "абе този няма какво да каже, защото завижда". Е, аз чистосърдечно си признавам, че завиждам, защото ако имах и 10% от таланта на всеки от тези шредъри щях да направя с него много по-хубави (от моя гледна точка) неща, отколкото да демонстрирам колко съм добър. Добре казано. Истината е обаче, че всичко по тази тема е вече казано. Във всички форуми, където има и графа музика е обсъждана тази тема. По скоро да сложим точката и да оставим други теми да изплуват нагоре.
TerminalFrost Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 ^^ "... всеки пак си прави каквото му е кеф без да обръща внимание на другите..." Ами, разбира се, че всеки има правото да прави каквото си иска.
MDFk Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 ^Съгласен с предните 2 мнения. 'Оди си темата. Shut up and play your guitar!
Recommended Posts